مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن فرهنگی ‌تاریخی هنگام بازدید از خانه تاریخی ماپار اهواز از اعطای تسهیلات بانکی تا سقف یک میلیارد تومان به مالکان خصوصی بناهای تاریخی خبر داد.
کد خبر: ۶۰۶۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۰ 15 May 2018

پرهام جانفشان اظهار کرد: یکی از وظایف صندوق احیا، بهره‌برداری و مرمت بناهای تاریخی است. این بهره‌برداری هم موجب رونق گردشگری می‌شود و هم علاقمندان به خانه‌های تاریخی می‌توانند از آن‌ها استفاده‌ی لازم را ببرند؛ ضمن این که سبب ایجاد اشتغال‌ در این بخش نیز می‌شود.

او با بیان این که خانه‌های تاریخی زیادی در خوزستان وجود دارد، هدف از این سفر را بازدید از این اماکن و تصمیم‌گیری در خصوص نحوه‌ مطلوب‌تر افزوده شدن این خانه‌ها به چرخه‌ بهره‌برداری دانست.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن فرهنگی ‌تاریخی ادامه داد: 269 بنا در اختیار صندوق احیا قرار دارد که حدود 70 بنا در چرخه مرمت قرار گرفته‌اند و 20 بنا به ‌صورت بهره‌برداری موقت یا دایم مشغول فعالیت هستند که یکی از این بناهای قابل بازدید، خانه ماپار در خوزستان است که مرمتش به پایان رسیده و در حال بهره‌برداری است.

جانفشان در خصوص دیگر بناهای واگذار شده صندوق احیا در خوزستان ابراز کرد: در شوشتر نیز بناهای خوبی مانند کاروانسرای افضل و خانه مستوفی وجود دارند که مورد مرمت و بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

او در مورد میزان تسهیلات برای مالکان خصوصی بناهای تاریخی گفت: با هماهنگی ادارات کل استان‌ها، تسهیلات بانکی تا سقف یک میلیارد تومان در اختیار مالکان قرار خواهد گرفت. تعیین کاربری نیز از اختیارات این صندوق است و آمادگی داریم مالکان خصوصی به این صندوق مراجعه کرده و از این فرصت خوبی که دولت برای رونق گردشگری و احیا بناهای تاریخی به ‌وجود آورده استفاده کنند.

مدیرعامل صندوق احیا تصریح کرد: میزان این کمک‌ها به وسعت بنا، میزان اشتغال‌زایی و موقعیت بنا در منطقه بستگی دارد. سرمایه‌گذار با ارائه طرح ارزیابی می‌تواند از 70 درصد تسهیلات بانکی استفاده کند.

او تأکید کرد: صندوق احیا در زمینه‌ مرمت، تهیه‌ نقشه‌ها و نظارت، به مالکان خصوصی کمک خواهد کرد تا با شرایط بهتری کارشان را ادامه دهند.

خانه تاریخی ماپار خانه‌ای دو طبقه و دوره‌ساز با دیوارهای آجری با سبک معماری سنتی خوزستان و متعلق به دوره پهلوی اول است. این خانه دو حیاط دارد و در هر حیاط یک حوض زیبا قرار گرفته است. این بنا با آجر تزئین شده و وجود زیرزمین‌های سنگی، دو حیاط بزرگ در دو طرف ساختمان، طاق نماها و درهای چوبی از ویژگی های آن به شمار می‌رود. این خانه تاریخی پس از واگذاری به بخش خصوصی با عنوان مجموعه فرهنگی، پذیرایی و صنایع دستی در حال فعالیت است.

 

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار