معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان در نشست بررسی مسائل زیست محیطی خوزستان مطرح کرد:
حسونی زاده گفت: بعد از انتصاب شمسایی به عنوان مجری سد گتوند، پرونده بایگانی شده آن دوباره به جریان افتاد و با تشکیل تیم فنی ثابت کرد که این سد مشکلاتی دارد اما در آن زمان بدنه سد حدود 70 درصد پیشرفت داشت. سازمان به آبگیری سد گتوند اعتراض کرد، اما در آن زمان به هشدارهای ما درباره اثرات سد گتوند که منجر به نابودی خوزستان می شود توجهی نشد که تمام مکاتبات و مستندات آن موجود است.
کد خبر: ۶۴۸۵۲۲
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۵ 28 August 2018
هوشنگ حسونی زاده معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان شامگاه دوشنبه در نشست بررسی مسائل زیست محیطی خوزستان که در حاشیه برگزاری نمایشگاه هفته دولت خوزستان برگزارشد با اشاره به خشکسالی های اخیر اظهار کرد: خشکسالی سال گذشته در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است، خشکسالی سال گذشته در سطح گسترده در حوزه منابع تامین آب یعنی بارش ها رخ داد و در استان خوزستان و  استان های مجاور میزان بارش ها بین 30 تا 80 درصد کمتر از شرایط نرمال بود که در میزان آورد منابع آب استان خوزستان به شدت تاثیر داشتند.
 
به گزارش"تابناک" وی ادامه داد: بزرگترین چالش ما در این شرایط  پیش بینی درست از شرایط بود. آب را ذخیره کرده و میزان تنش‌ها را به حداقل برسانیم. عمده ترین برنامه ما در سال آبی گذشته مربوط به پیش بینی و مدیریت مصرف آب بود. 
 
حسونی زاده گفت: با تلاش های انجام شده میزان مصرف آب در استان خوزستان به خوبی مدیریت شد و با همدلی و همکاری ستاد مدیریت بحران اجازه ندادیم بحران در استان رخ دهد.
 
معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: میزان حجم ورودی آب به مخازن ما در برخی سدها تا 90 درصد کاهش داشت. حوضه بزرگ ما یعنی حوضه کارون که حوضه تامین آب خوزستان است بیش از 40 درصد کاهش ورودی داشته است و به همین دلیل مشکلات ما را زیاد می‌کرد.
 
حسونی‌زاده عنوان کرد: در کنار مسائل کمی آب، مسائل کیفی آب نیز مطرح هستند که از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند چراکه با سلامت مردم در ارتباط هستند. 
 
وی اضافه کرد: کاهش منابع آب این نگرانی را ایجاد کرده بود که مسائل کیفی آب تبدیل به معضل شوند به همین دلیل سطح کنترل به خصوص بر آب‌های سطحی در استان خوزستان گسترش یافت.
 
حسونی زاده گفت: دوره‌های اندازه‌گیری را نیز در فواصل کوتاه‌تری انجام دادیم و با نصب بالغ بر 300 ایستگاه سنجش پارامترهای مختلف کیفی را سنجش می‌کنیم تا اگر مشکلی در بازه ای از رودخانه وجود داشته باشد بتوانیم آن را کنترل کنیم. حدود 60 درصد این ایستگاه ها را به صورت آنلاین بررسی می‌کنیم تا کسب اطلاعات و تصمیم گیری را با سرعت بیشتری انجام دهیم.
 
معاون مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت: راه اندازی اولین دیسپاچینگ آب شور در سازمان آب و برق خوزستان یکی از مهم‌ترین کارهای انجام شده است که حدود چهار ماه پیش با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید. این دیسپاچینگ عملیات کنترل و پایش منابع آب را انجام می‌دهد که کمک شایانی به مدیریت منابع آب و اطلاع رسانی به بخش های مختلف می‌کند.
 
وی افزود: یکی از مسائل پر چالش استان خوزستان صدور مجوز فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی بود که با پیگیری‌های انجام شده این مجوز صادر شده است و متولیان امر به دنبال اجرای فاز دوم این طرح هستند.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه در بحث طرح مبارزه با ریزگردها یکی از مشکلات ما تامین آب لازم برای این طرح بود گفت: علیرغم محدودیت‌های شدید منابع آبی، آب مورد نیاز طرح از طریق منابع موجود به صورت موقت تامین شد. برای تامین دائم آب مورد نیاز برای ادامه کار در کانون‌های ریزگرد نیز یک ایستگاه پمپاژ در هفته گذشته راه اندازی شده است. همچنین اتمام طرح آبرسانی غدیر و استفاده آبادان و خرمشهر از این طرح آبرسانی موجب شد که مردم در این شهرها از منابع آبی مطمئن تری استفاده کنند.
 
این مقام مسئول در ادامه  به مطالعات علاج بخشی سد گتوند که توسط دانشگاه تهران انجام شد، اشاره کرد و بیان داشت: در این مطالعات پنج راهکار ارائه و در نهایت سه راهکار تایید شد که شامل مدیریت مخزن، انتقال آب شور به منطقه نزدیک و انتقال آب شور به منطقه دور است اما اکنون با مستمسک قرار دادن گزینه مدیریت مخزن این کار ادامه یافته است.
 
وی با اعلام اینکه سازمان آب و برق بر تخلیه آب شور از مخزن سد گتوند اصرار دارد، گفت: اخیرا در وزارت نیرو کمیته ای تشکیل شده که در حال بررسی پیشنهاد سازمان آب و برق است.هم اکنون آب شور در ارتفاع 145 تا کف مخزن سد ذخیره شده که میزان شوری (EC) آن بین چهار هزار میکروموس تا 200 هزار میکروموس است.
 
حسونی زاده به مسئولیت سازمان آب و برق در زمینه سد گتوند اشاره کرد و گفت: این سازمان از سال 1382 و قبل از شروع ساخت بدنه سد، متوجه گنبد نمکی شده و آن را به وزارت نیرو اعلام کرده بود اما پاسخ این بود که سد مشکلی ندارد و پرونده از دستورکار خارج شد.
 
وی افزود: بعد از انتصاب شمسایی به عنوان مجری سد گتوند، پرونده بایگانی شده آن دوباره به جریان افتاد و با تشکیل تیم فنی ثابت کرد که این سد مشکلاتی دارد اما در آن زمان بدنه سد حدود 70 درصد پیشرفت داشت. سازمان به آبگیری سد گتوند اعتراض کرد، اما در آن زمان به هشدارهای ما درباره اثرات سد گتوند که منجر به نابودی خوزستان می شود توجهی نشد که تمام مکاتبات و مستندات آن موجود است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار