کد خبر: ۶۶۵۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۶ 09 October 2018

تابناک / معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران گفت: بر اساس داده های ماهواره ای، در زمان بروز آتش سوزی در تالاب هورالعظیم در خوزستان، تغییرات دما در منطقه شدید نبود و بنابراین عامل انسانی در وقوع آن دخیل بوده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «علی صادقی نایینی» افزود: محل آتش سوزی به صورت روزانه مورد پایش می شود و هر پنج روز یکبار میزان تخریب این تالاب مورد بررسی قرار می گیرد؛ مساحت کل تالاب حدود 100 هزار هکتار است که دو سوم در عراق و یک سوم آن در ایران قرار دارد.
صادقی نائینی اظهار داشت: تا قبل از 17 شهریور ماه امسال حریق در قسمت عراقی این تالاب بود که از 18 شهریور حریق به داخل ایران وارد شد.
وی درباره علت وقوع آتش سوزی بر اساس داده های ماهواره ای بیان کرد: بر اساس پایش‎ها از ابتدای آتش سوزی تغییرات دما در منطقه شدید نبود بنابراین نمی توان این موضوع را دلیل آتش سوزی دانست بلکه در این حادثه عامل انسانی دخیل بوده است.

** ارایه روش شناسی کاهش خشکسالی به سازمان ملل
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران گفت: ایران روش شناسی(متدولوژی) کاهش خشکسالی به سازمان ملل معرفی کرد که برای بهره برداری کشورها بر تارنمای اینترنتی این نهاد بین المللی قرار گرفته است و کشورهای مختلف می توانند از این متدولوژی برای کاهش خشکسالی استفاده کنند.
وی همچنین از تهیه گزارشی درباره گرد و غبار به زبان انگلیسی خبر داد که پس از تکمیل به سازمان ملل ارسال می شود.

** سیستان و بلوچستان امسال 17 بار شاهد رخداد گردو غبار بود
صادقی نائینی ضمن اعلام پایش روزانه رخداد گرد و غبار توسط داده های ماهواره ای، از وقوع 17 بار این رخداد در استان سیستان و بلوچستان از ابتدای امسال خبر داد.
به گفته معاون سازمان فضایی ایران، داده های ماهواره ای نشان می دهد که به جز 6 استان شمالی اردبیل، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی در بقیه استان‎ها نیز از ابتدای سال تاکنون رخداد گرد و غبار به وقوع پیوسته است.
وی ادامه داد: طبق اطلاعات ماهواره ای بیشترین تعداد رخدادهای گرد و غبار در استان‎های جنوب شرقی مانند سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی و پس از آن در استان های جنوب غرب کشور مانند خوزستان و بوشهر رخ می دهد.
صادقی نایینی خاطرنشان ساخت: اطلاعات داده های ماهواره ای به صورت روزانه پایش و میزان این آلاینده ها به صورت درصدی نشان داده می شود؛ البته تلاش می شود که این میزان به صورت گِرم در سطوح فضا سنجش شود.

** دریافت روزانه 200 گیگابایت اطلاعات از ماهواره‎ها ​در ماهدشت
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران اعلام کرد: روزانه بیش از 200 گیگابایت اطلاعات در مرکز فضایی ماهدشت دریافت می شود که توسط متخصصان این مرکز، تحلیل و برای استفاده عموم در سایت «سازمان فضایی ایران» قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: زیرساخت‌هایی مانند، ایستگاه‎های داده‎های ماهواره‎ای، آزمایشگاه سنجش از راه دور و مرکز پایش ماهواره‎ای در مرکز فضایی ماهدشت ایجاد شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار