نشست مشترک شهردار اهواز و مدیرکل سازمان محیط زیست خوزستان با گروه مطالعاتی دانشگاه روستوک آلمان تشکیل شد.
کد خبر: ۶۷۱۱۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۹ 22 October 2018

منصور کتانباف ضمن خیرمقدم به مهمانان آلمانی به معرفی اجمالی شهر پرداخت و گفت: اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان و یکی از کلان شهرهای ایران جمعیت حدود ١/٢ میلیون نفر ساکن دارد که با حومه آن در روز به ١/٨ میلیون نفر هم می رسد. در این شهر روزانه بین ٧٠٠-٨٠٠ تن و در مقاطعی تا ١٠٠٠ تن انواع پسماند خانگی، صنعتی و حدود ۱۸ تن زباله بیمارستانی تولید و به سایت صفیره منتقل می شود.

به گزارش"تابناک" وی افزود: شهرداری اهواز در سال ۹۰ برای دفن بهداشتی پسماندها از یک روش استاندارد و بهداشتی زباله استفاده کرد و هم اکنون این روش ادامه دارد.

شهردار اهواز تشریح کرد: یک سایت پردازش هم موجود است که تفکیک زباله های خشک از تر در آن در دو خط هر کدام به ظرفیت ۲۵۰ تن انجام می‌گیرد.

کتانباف با بیان اینکه شهرداری اهواز درصدد استفاده از روش‌های نوین بازیافت است ادامه داد: در حال ترویج آموزش های شهروندی برای تفکیک زباله ها از مبدا توسط مردم هستیم ضمن آنکه چشم انداز شهرداری اهواز، تولید انواع محصولات بازیافتی شامل کود و برق (در صورت داشتن صرفه اقتصادی) است.

در ادامه احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص اهداف این سفر اظهار کرد: تفاهم نامه‌ای میان سازمان محیط زیست ایران و وزارت محیط زیست آلمان با موضوع همکاری‌های مشترک در زمینه محیط زیست منعقد شد و پیرو این تفاهم هیئت تحقیقاتی مطالعاتی از دانشگاه روستوک، ایران را به منظور انجام کارهای تحقیقاتی برای رسیدن نقشه راه و طرح جامع مدیریت پسماند از بین کشورهای مختلف انتخاب کردند و در ایران هم از بین شش استان، خوزستان را برای انجام مطالعات خود انتخاب کردند.

وی با اشاره به برنامه‌های این هیات اظهار کرد: این هیات با استاندار خوزستان و معاون امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری دیدار داشت و قرار است در روزهای آتی بازدید از سایت صفیره، مجموعه نفت و همچنین شهرهای آبادان، خرمشهر، ماهشهر، ایذه و ... داشته باشند و نشست تخصصی با سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز نیز در دستور کار است.

هیات علمی، تحقیقاتی آلمانی نیز با تشکر از شهرداری اهواز پرسش های خود را در زمینه های مختلف مطرح کردند و ابراز امیدواری کردند: این نشست در نهایت به ورود سرمایه‌گذاران حوزه پسماند به اهواز منجر شود.

گفتنی است عالیپور معاون خدمات شهری و قنواتی رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز با حضور در این جلسه به پرسش های مهمانان آلمانی پاسخ دادند.

رضا قیصی پور در حاشیه نشست با هیئت سرمایه‌گذاری آلمانی با اشاره به هدفگذاری 6 استان کشور برای مطالعات سرمایه‌گذاری آلمانی‌ها اظهار کرد: کشور آلمان با بررسی کشورهای مختلف همچون ترکیه، کرواسی، بلغارستان و ایران برای سرمایه‌گذاری در بحث پسماند و پساب‌های بخش کشاورزی و صنعت، ایران را برای این سرمایه‌گذاری انتخاب کرد.

وی افزود: مجموعه مدیریت استان خوزستان و سازمان محیط زیست، تلاش‌ها و رایزنی‌های زیادی در راستای دعوت از هیئت سرمایه‌گذاری آلمانی انجام داد تا این هیئت علمی در بازدید از شهرهای استان در جریان پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خوزستان قرار بگیرد و اقداماتی در راستای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف پسماند انجام دهد.

قیصی پور ادامه داد: این هیئت سرمایه‌گذاری مطالعات جامعی را در حوزه پسماندهای خانگی، شهری، کشاورزی، پسماندهای بخش صنعتی، نفتی و صنایع فولاد و پسماندهای خطرناک استان انجام می‌دهد و در نهایت شرکت‌های خارجی توانمندی که در این بخش‌ها توان سرمایه‌گذاری دارند را معرفی می‌کند.

مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خوزستان با بیان این که ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خوزستان در حوزه های مختلف در نشست با هیئت آلمانی به صورت کامل تشریح شد، تصریح کرد: قرار شده است تا این هیئت سرمایه‌گذاری بازدیدی از بخش‌های مختلف استان داشته باشد تا اگر به توافق رسیدیم، سرمایه‌گذاری توسط آن‌ها در استان انجام شود.

قیصی پور در ادامه با اشاره به سفر این هیئت به خوزستان گفت: برای شناخت کامل از استان خوزستان، هیئت آلمانی طی یک هفته تمام شهرستان‌ها را از نزدیک بازدید می‌کند و با مشاهده پتانسیل‌های تشریح شده و برقراری ارتباط با مدیران استانی در بخش‌های مختلف، گزارش جامعی را تهیه می‌کند. این گزارش به آلمان ارائه می‌شود و در آنجا برای انجام سرمایه‌گذاری تصمیم گیری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، سازمان محیط زیست، شهرداری اهواز و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با این هیئت سرمایه‌گذاری آلمانی جلساتی را برگزار کرده‌اند.

همچنین حمزه خسروانی در حاشیه نشست با هیئت سرمایه‌گذاری آلمانی اظهار کرد: یک هیئت علمی متشکل از شرکت‌های آلمانی پس از بررسی چند کشور دنیا به این نتیجه رسید که سرمایه‌گذاری خود را در ایران داشته باشد.

وی افزود: این هیئت پس از بررسی استان‌های مختلف، خوزستان را به عنوان استان هدف انتخاب کرده تا طرح جامع مدیریت پسماند را در قالب یک شرکت مشاور تهیه کند.

معاون اداره کل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خوزستان تصریح کرد: طرح جامع مدیریت پسماند در حوزه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و آب منجر به تعریف پروژه‌هایی می‌شود که این پروژه ها برای اجرا نیاز به سرمایه‌گذاری دارند و این هیات می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند.

خسروانی با اشاره به امکان استفاده از انواع قالب‌های سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها عنوان کرد: سرمایه گذاری خارجی، خطوط اعتباری بین المللی (فاینانس)، منابع داخلی و مشارکت با بخش خصوصی، انواع روش های سرمایه‌گذاری هستند که این هیئت می‌تواند آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کند.

وی ادامه داد: اگر این هیئت سرمایه‌گذاری بخواهد از هر کدام از قالب‌های سرمایه‌گذاری مطرح شده استفاده کند، می‌توانیم به این هیئت سرمایه‌گذاری کمک‌های فنی اعتباری بدهیم.

معاون اداره کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خوزستان اظهار کرد: در جلسه ای که امروز با این هیئت برگزار کردیم، توضیحات کلی در قالب قوانین تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری برای آن‌ها تشریح و قرار بر این شد که بسته به نوع پروژه، در خصوص نوع کمک‌های خوزستان به آن‌ها تصمیم گیری لازم صورت بگیرد.

خسروانی با بیان این که این هیئت طی مدت حضور در خوزستان با دستگاه‌های اجرایی ذیربط نشست‌هایی برگزار خواهد کرد، گفت: پس از تهیه سند همکاری و دستیابی به پروژه‌ها، وظیفه معاونت اقتصادی استانداری خوزستان آغاز می‌شود که علاوه بر اجرای پروژه‌ها، صدور مجوزها، تامین زیرساختها در انتقال و تامین سرمایه و سایر کمک‌های فنی و اعتباری، در کنار شرکت های خارجی و مشترکان داخلی آن‌ها قرار می‌گیرد و حمایت‌های مورد نیاز را انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برنامه زمانبندی در خصوص این که پروژه‌ها در چه تاریخی وارد فاز نهایی می‌شوند، ارائه نشده است. پس از بررسی ظرفیت‌های استان، برنامه زمانبندی را نهایی می کنیم تا بتوانیم در این حوزه شاهد سرمایه‌گذاری‌هایی باشیم که توسعه‌ای برای استان رقم بزند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار