معاون پیش بینی و تحقیقات سازمان هواشناسی کشور:
وی با بیان اینکه خوزستان از سال‌های دور شاهد گرد و خاک بوده و در ۱۵ سال اخیر این روند افزایش یافته است، با ابراز نگرانی در این خصوص گفت: بر این اساس خوزستان، مرکز ملی برای گرد و خاک کشور انتخاب شده است. مرکز ملی اهواز با همکاری مرکز بارسلون با استفاده از داده‌های هواشناسی و از طریق شبکه اجتماعی ایتا اطلاعات را در اختیار عموم قرار می‌دهد. این مرکز به یک مرکز بین‌المللی تبدیل خواهد شد.
کد خبر: ۶۷۸۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۴ 10 November 2018

علی عابدینی در همایش و هفتمین کارگاه بین المللی گرد و خاک که امروز( ۱۹ آبان ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سازمان هواشناسی کشور از سال ۱۹۷۵ مرکز آر تی سی تهران را راه اندازی کرده است؛ این سازمان از سال تاسیس حدود ۱۴۷ دوره برگزار کرده است که پنج دوره ویژه برای کشورهای ازبکستان و تاجیکستان، پنج دوره برای کشور عراق و یک دوره ویژه کشور سودان بوده است و در دیگر دوره ها شرکت کنندگان متفاوتی از کشورهای مختلف حضور داشته‌اند.

به گزارش"تابناک"؛ معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: از سال ۹۲ دولت تدبیر و امید اولویت را برای آموزش نیروی انسانی در نظر گرفت که طی این مدت حدود ۳۵ دوره آر تی سی برگزار شد. دوره‌های آر تی سی طی سال‌های گذشته در حال از بین رفتن بودند و برگزاری این دوره‌ها به دلیل کمبود منابع مالی بسیار کاهش یافته بود.

عابدینی بیان کرد: در سال جاری ۱۰ دوره آر تی سی برگزار خواهد شد که یکی از این دوره‌ها کارگاه آموزشی گرد و خاک امروز در اهواز است و برای نخستین بار است که دوره آموزشی تهران در یکی از استان‌ها برگزار می‌شود.

وی عنوان کرد: در طول پنج سالی که سازمان اولویت خود را آموزش در نظر گرفته، حدود یک میلیون نفر ساعت آموزش در سازمان برگزار شده است. این آموزش‌ها نشان می‌دهد که سازمان بر تربیت نیروی انسانی سرمایه‌گذاری کرده است.

معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور گفت: نتیجه این اقدامات صرفه‌جویی ارزی و کارهای بزرگ سازمان‌ها است. در حال حاضر در همه استان‌ها کارشناسان خبره‌ای وجود دارند و در بخش فناوری اطلاعات امکانات خوبی در اختیار است.

وی با بیان اینکه خوزستان از سال‌های دور شاهد گرد و خاک بوده و در ۱۵ سال اخیر این روند افزایش یافته است، با ابراز نگرانی در این خصوص گفت: بر این اساس خوزستان، مرکز ملی برای گرد و خاک کشور انتخاب شده است. مرکز ملی اهواز با همکاری مرکز بارسلون با استفاده از داده‌های هواشناسی و از طریق شبکه اجتماعی ایتا اطلاعات را در اختیار عموم قرار می‌دهد. این مرکز به یک مرکز بین‌المللی تبدیل خواهد شد.

عابدینی عنوان کرد: برنامه‌هایی برای خوزستان در دست است و بنا است دستگاه‌های پیشرفته برای پیش‌بینی گرد و خاک و هواشناسی در این استان نصب شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس آماری که در دست است در برخی سال‌ها که بارندگی خوبی داشته‌ایم گرد و خاک کمتر بوده است. امسال نیز پیش‌بینی شده بارش خوبی داشته باشیم و از چند ماه قبل پیش بینی کرده بودیم که در پاییز بارش‌های خوبی در همه کشور مخصوصا خوزستان داشته باشیم.

معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: در زمستان و فروردین ماه نیز بارش‌ها در حد نرمال خواهد بود. شاید در زمستان بارندگی کمتر از نرمال باشد اما در مجموع سال آبی خوبی در استان خوزستان خواهیم داشت. همچنین پیش‌بینی می‌شود با توجه به مرطوب بودن زمین گرد و خاک کمتری داشته باشیم.

وی گفت: طی امروز و آخر هفته جاری نیز پیش‌بینی بارش‌های خوبی شده است.

عابدینی با اشاره به اقدامات مسئولین استانی در خصوص کاهش گرد و خاک، بیان کرد: با همکاری مسئولین استان فعالیت‌های خوبی برای درختکاری انجام شده است. استاندار خوزستان و مدیر کل مدیریت بحران استان تلاش خوبی در این زمینه داشتند.

همچنین علی عابدینی در حاشیه هفتمین کارگاه بین‌المللی گرد و خاک که امروز (۱۹ آبان ماه) در اهواز برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وظایف سازمان هواشناسی پایش، پیش‌بینی و هشدار گرد و خاک است که باید این کار را با استفاده از اطلاعات ایستگاه‌های سنجش گرد و خاک سازمان هواشناسی و حفاظت محیط زیست انجام دهیم که پس از تجمیع داده‌ها، اطلاعات پایش و به پیش‌بینی تبدیل می‌شوند.

وی افزود: سازمان هواشناسی با تلفیق این اطلاعات سعی کرده است تا گرد و خاک را چند روز قبل از وقوع پیش‌بینی کند. با پیش‌بینی وزش باد و میزان رطوبت خاک این امکان فراهم شده است تا بتوانیم چند روز قبل احتمال برخاستن گرد و خاک را پیش‌بینی کنیم و به مردم اطلاع دهیم.

معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به روند فعالیت جریان‌های همرفتی گفت: پیش‌بینی جریان‌های همرفتی مقداری پیچیده است زیرا طوفان‌های گرد و خاک لحظه ای هستند و ممکن است دقیق پیش‌بینی نشوند. ممکن است باران ببارد و حتی اگر سرعت طوفان بالا باشد گرد و خاک رخ ندهد اما اگر بارش رخ ندهد طوفان به شدت زیاد می‌شود و موجب بالا رفتن غلظت گرد و خاک می‌شود.

عابدینی با اشاره به خطاهای پیش‌بینی هواشناسی تصریح کرد: خطاهای پیش‌بینی هواشناسی طبیعی است و در همه جای دنیا رخ می‌دهند. البته خطای پیش‌بینی کوتاه مدت کمتر است و حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد پیش‌بینی‌ها صحت دارند اما پیش‌بینی‌های فصلی ۷۰ درصد خطا دارند. بیشتر خطاهای پیش‌بینی به جریان‌های همرفتی مربوط می‌شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان هواشناسی کشور در خصوص خرید دستگاه‌های جدید، تصریح کرد: امسال تامین تعدادی دستگاه سنجش گرد و خاک در برنامه است. همچنین ایستگاه‌های هواشناسی تجهیز و رادار ایستگاه‌های هواشناسی به روز می شوند.

وی افزود: تعداد رادارهای هواشناسی در کل کشور کم هستند و در نیمه شرقی کشور رادار وجود ندارد. در خوزستان یک رادار هواشناسی وجود دارد که کفایت نمی‌کند و شمال استان را پوشش نمی‌دهد. اولین رادار هواشناسی کشور حدود اوایل سال ۸۰ در اهواز راه‌اندازی شد که امسال به روز رسانی می‌شود.

عابدینی گفت: بودجه امسال برای اداره‌کل هواشناسی خوزستان ۱۰ میلیارد تومان است که این بودجه برای تامین دستگاه‌های سنجش و پیش‌بینی گرد و خاک است.

معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور در خصوص میزان تاثیر گرد و خاک بر کاهش بارندگی، گفت: تاکنون مطالعه‌ای در خصوص کاهش بارندگی بر اثر گرد و خاک انجام نشده است اما به نظر می‌رسد گرد و خاک موجب کاهش بارندگی می‌شود زیرا هنگامی که بارندگی همراه با گرد و خاک بود پیش‌بینی‌های بارندگی مورد انتظار، رخ نداده‌اند. در این زمینه نیاز به یک مطالعه علمی است تا تاثیر گرد و خاک بر بارندگی مشخص شود و این موضوع جزو اولویت های سازمان هواشناسی است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار