کریمی‌کیا با اشاره به مرگ و میر ناشی از غرق‌شدگی در خوزستان، گفت: یکی از مخاطرات سال گذشته مرگ و میر ناشی از غرق‌شدگی در خوزستان بوده است. هیچ استانی به میزان خوزستان رودخانه، دریاچه پشت سد و یا کانال آبیاری ندارد که متاسفانه از سال 93 تا سال 95 رکورددار مغروقین در کشور بوده‌ایم و آمار مغروقین خوزستان حتی از استان‌های شمالی بالاتر بوده است. 
کد خبر: ۷۲۵۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷ 13 March 2019

 دکتر سید مهدی حسینی‌زاده در جلسه شورای سلامت خوزستان که در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به وضعیت مطلوب آب و هوای خوزستان اظهار کرد: با توجه به وضعیت جوی خوزستان در سال جاری یکی از پرمهمان‌ترین استان‌ها خواهیم بود. همچنین به نظر می‌رسد خروجی از خوزستان در ایام نوروز نسبت به سال گذشته کمتر باشد در نتیجه جمعیت زیادی از مسافران نوروزی و شهروندان را در خوزستان خواهیم داشت که باید تمهیدات ویژه‌ای در بحث تأمین سلامت مردم اندیشیده شود.

به گزارش"تابناک" وی تصریح کرد: طرح سلامت نوروزی از 20 اسفندماه در خوزستان آغاز شده و تا 20 فروردین‌ماه ادامه دارد. همچنین کلیه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی خوزستان در خصوص مسائل سلامت هماهنگی لازم را دارند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: اجرای برنامه‌ سلامت نوروزی توسط 430 کارشناس و مهندس بهداشت محیط و در قالب 90 اکیپ  در خصوص ارتقای بهداشت فردی و مواد غذایی، ابزار و تجهیزات و موارد دیگر با هدف سلامت شهروندان، پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، در حال اجرا است.

حسینی‌زاده تصریح کرد: در این مدت مراکز تهیه غذا از قبیل رستوران‌ها و شیرینی‌پزی‌ها تحت بازرسی نیروهای بهداشت محیط قرار می‌گیرند. همچنین پایش کیفیت آب آشامیدنی از نظر کلرسنجی و نمونه‌برداری میکروبی انجام خواهد شد. کلیه مراکز بهداشتی و درمانی شبانه‌روزی خوزستان نیز فعالیت خود را ادامه خواهند داد و تیم‌های سلامت آمادگی لازم جهت ارائه خدمات را دارند. 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: با توجه به اینکه مسمومیت‌های غذایی سومین عامل مخاطرات کشور است باید به این موضوع توجه کنیم و اگر به آن توجه نشود، مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به مداخلات مورد نیاز در حوزه شهری، عنوان کرد: جمع‌آوری، پسماندها و نخله‌های ساختمانی در سطح شهرها و روستاها و حاشیه جاده‌ها، ممانعت از فعالیت دوره‌گردان عرضه مواد غذایی در اماکن عمومی و محل اسکان مهمانان نوروزی، زیباسازی و ایجاد شرایط بهداشتی و تجهیز اماکن تفریحی و پارک‌ها، جلوگیری از مصرف مواد دخانی به ویژه قلیان در پارک‌ها و اماکن عمومی، ساماندهی بازارچه‌ها، ساماندهی پساب و پسماند محل اسکان مسافران نوروزی برخی از اقدامات مورد نیاز در حوزه شهری است.

وی با اشاره به لزوم مداخلات در حوزه شرکت‌های آب و فاضلاب، تصریح کرد: حفظ کلر باقی‌مانده آب و رسیدگی فوری به گزارش‌های مرکز بهداشت آب در خصوص شکستگی‌های پرتکرار، لایروبی مخازن ذخیره آب و تشکیل تیم مشترک جهت رفع نواقص بحرانی شبکه آب برخی از اقدامات لازم در این مدت است. همچنین کلر مطلوب آب باید تأمین شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: معرفی مدارس به مسافران نوروزی و رفع نواقص بهداشتی این اماکن، رسیدگی به وضعیت بهداشت‌های سرویس بهداشتی، دفع فاضلاب و محل اسکان، تأمین شرایط بهداشتی برای محل خواب مهمانان نوروزی برخی از اقدامات مورد نیاز است که باید توسط آموزش و پرورش انجام شود. همچنین نظارت بیشتر بر عرضه گوشت مرغ و دام زنده در معابر عمومی باید توسط دامپزشکی انجام شود زیرا با توجه به بیماری‌های  مشترک انسان و دام، این خطر وجود دارد که دام آلوده در معابر عرضه شود.

حسینی‌زاده با اشاره به مصوبات جلسات گذشته شورای سلامت گفت: مصوبه کارگروه آرد و نان خوزستان به سال 95 برمی‌گردد که با توجه به اهمیت سبوس در آرد باید سبوس‌گیری کارخانجات با استانداردهایی که مشخص شده انجام شود. همچنین باید نانوایی‌های سنگک به استفاده از آرد با 10 درصد سبوس‌گیری اجبار شوند. همچنین با توجه به 8 هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سال گذشته و افزایش تعداد سگ‌های ولگرد در سال جاری آمار حیوان‌گزیدگی نیز بیشتر شده است که باید کمیته ساماندهی سگ‌های ولگرد در این زمینه مصوبات را اجرایی کند.

دکتر محمد اسماعیل مطلق مشاور معاونت بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: با توجه به این عامل خطر،مدیران و مسئولان لازم است که پیش بینی بروز سیل و مخاطراتی که می تواند برای منطقه داشته باشد را انجام دهند.

وی افزود:به طور مثال بروز سیل در یک ماه گذشته در خوزستان خسارت زیادی را در مناطق مختلف وارد کرد که اگر پیش بینی لازم صورت می گرفت از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری می شد.

وی گفت: پس از سیل، 28 درصد مخاطرات در ایران را زلزله، سه درصد توفان و سه درصد دیگر مخاطرات را رانش زمین و آتش سوزی جنگل ها شامل می شود.

مشاور معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: 40 میلیون نفر از 80 میلیون جمعیت ایران زیر تاثیر مخاطرات و بلایا هستند.

وی با بیان اینکه در کشور 29 مخاطره ثبت شده گفت: امسال 15 هزار و 279 حادثه بالایای طبیعی در کشور رخ داد و به طور متوسط روزی چهار مخاطره در ایران اتفاق افتاده است.

مدیرکل مدیریت خطر بلایا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 19 هزار و 799 نفر در حوادث امسال مصدوم شدند بیان کرد: بیشترین میزان حوادث مربوط به مسمومیت با گاز CO، تصادف، مسمومیت با الکل و مسمومیت غذایی بود که بیشتر آنها قابل پیشگیری بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 24 هزار واحد بهداشت در کشور وجود دارد افزود: اگر مراکز بهداشتی در سطح کشور تا 70 درصد ایمن سازی شوند آسیب پذیری در مقابل مخاطرات نیز کاهش می یابد.

اسماعیل مطلق در ادامه گفت:در بحث راهیان نور نیز باید مراقبت های بهداشتی و سلامتی به طور جدی اعمال و کنترل شود.

وی ادامه داد: خطر انفجار مین در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس و واژگونی خودروهای حامل زائران راهیان نور از جمله خطراتی است که زائران راهیان نور را تهدید می کند و دشمنان نظام نیز با انتشار این خبرها و تبلیغات منفی در این بخش از این حوادث سواستفاده می کنند.

مشاور معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای کاهش خطراتی که کاروان های راهیان نور را تهدید می کند لازم است که به مواردی همچون آگاه سازی جامعه، استقرار سامانه یکپارچه جامعه، مشخص کردن افراد مختلف که در کاروان های راهیان نور حضور دارند و توجه به مراقبت های سلامتی و کنترل بیماری های واگیردار توجه ویژه شود.

وی افزود: همچنین لازم است که تیم بهداشت محیط را برای نظارت بر آب و غذایی که بین زائران توزیع می شود در مسیر تردد کاروان ها مستقر شود.

همچنین محمدصادق کریمی‌کیا اظهار کرد: خوزستان در حوزه ایجاد نشاط اجتماعی پیشگام بوده است. در سال جاری برنامه‌ریزی جهت برگزاری هفته‌های فرهنگی در چند شهرستان خوزستان انجام شد که نخستین هفته فرهنگی در ایذه و آخرین هفته فرهنگی در اهواز برگزار شد.

وی افزود: نیازمند برنامه‌ریزی هستیم تا نشاط اجتماعی و برنامه‌های آن برای همه آحاد شهروندان در حوزه‌های مختلف اجرا شوند. بنابراین باید دستگاه‌های اجرایی کمک کنند تا رویدادهایی در همه زمینه‌ها داشته باشیم اما هنوز برخی دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های مدونی جهت اجرای برنامه‌های نشاطی ندارند. در این ایام سال می‌توانیم در اهواز رویدادهای فرهنگی و اجتماعی خوبی رقم بزنیم.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به ارتباط نشاط اجتماعی و سلامت، گفت: باید این رویدادها در همه نقاط شهری ایجاد شوند زیرا در مناطق کم‌برخوردار فضای محیطی برای بازی کودکان و یا زنان نداریم که این موضوع ارتباط مستقیم با سلامت دارد.

کریمی‌کیا با اشاره به مرگ و میر ناشی از غرق‌شدگی در خوزستان، گفت: یکی از مخاطرات سال گذشته مرگ و میر ناشی از غرق‌شدگی در خوزستان بوده است. هیچ استانی به میزان خوزستان رودخانه، دریاچه پشت سد و یا کانال آبیاری ندارد که متاسفانه از سال 93 تا سال 95 رکورددار مغروقین در کشور بوده‌ایم و آمار مغروقین خوزستان حتی از استان‌های شمالی بالاتر بوده است. 

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: در سال‌های 95 تا 96 سالانه 140 نفر بر اثر غرق‌شدگی در خوزستان کشته می‌شدند اما با اقدامات انجام شده و خشکسالی  که رخ داد، تعداد مغروقین در سال 96  از 140 به 100 نفر  در سال کاهش یافت اما با توجه به بارندگی‌های امسال منتظر اتفاقات ناگوار هستیم.

وی افزود: در حال حاضر قایق‌هایی در برخی محل‌های تفرج‌گاهی وجود دارند که به علت عدم رعایت استاندارد و ایمنی اتفاقاتی برای آنان رخ می‌دهد. همچنین از زمان تأسیس پل کابلی بر رودخانه کارون در محدوده شهرستان شوشتر تاکنون 15 نفر زیر این پل غرق شده‌اند.

کریمی‌کیا اظهر کرد: گناه مسافران نوروزی خارج از استان چیست که نمی‌دانند در این مکان خطر غرق‌شدگی وجود دارد؟ باید در این زمینه اطلاع‌رسانی شود. اکنون زیر پل کابلی شوشتر تابلوهایی نصب شده و اطلاع‌رسانی انجام شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان گفت: در رودخانه‌های خوزستان هر مکانی قابل شنا کردن نیست که باید این اماکن به مردم و مسافران اطلاع داده شود. در برخی نقاط نیز رودخانه‌ها باید ساماندهی و بهسازی انجام و یا ممنوعیت ورود اعمال شود. 

وی افزود: در دزفول و گتوند شاهد چند سقوط خودرو و سرنشینان خودروها به کانال آب بوده‌ایم که سازمان آب و برق دیه پرداخت کرده است اما چرا قبل از پرداخت دیه از این اتفاق پیشگیری نشده است؟ باید اقدامات ایمنی در چنین مکان‌هایی انجام و محل‌های خطر شناسایی شوند.

کریمی‌کیا با بیان اینکه ایمن‌سازی رودخانه‌ها و نصب چند تابلو کار سختی نیست، گفت: برخی کانال‌های آبیاری و کشاورزی از وسط شهرها می‌گذرند که در حمیدیه چنین وضعیتی وجود دارد و بارها اتفاقاتی در آن رخ داده است. 

وی با اشاره به مشکلاتی که در سال جاری در حوزه کیفیت آب رخ داد، گفت: در سال آینده باید برای مناطق روستایی و وضعیت آب شرب پلن اجرایی داشته باشیم. در سال گذشته آب نبود اما اکنون آب وجود دارد و بهانه از دست‌مان خارج شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به وضعیت جوی سال جاری و استقبال مهمانان نوروزی از سفر به خوزستان، گفت: چندین سال دچار وقوع ریزگرد بودیم اما امسال فضا و جو مناسبی ایجاد شده است که نباید این فضا با عدم رعایت مسائل بهداشتی جریحه‌دار شود. با توجه به حجم مسافران نوروزی در سال جاری، باید تمهیدات لازم اندیشیده شود. همچنین در حال حاضر اقامت در خوزستان مشکل دارد که باید سال آینده این مشکلات رفع شوند.

در ادامه جلسه کیامرث حاجی‌زاده اظهار کرد: در سال جاری با ابربحران خشکسالی و سیلاب مواجه بودیم. در فروردین‌ماه و اردیبهشت‌ماه نیز در حوضه کرخه جهت مقابله با سیلاب احتمالی آمادگی داریم.

وی تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی سازمان هواشناسی در ایام نوروز احتمال بارندگی، کدورت آب و رهاسازی آب از مخازن سدها وجود دارد اما در این مدت احتمال وقوع گرد و غبار کانون داخلی وجود ندارد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به پیش‌بینی حضور تعداد زیادی از مسافران نوروزی در خوزستان، گفت: با بالا رفتن نرخ ارز، سفرهای داخلی افزایش می‌یابد که انتظار داریم دستگاه‌های کارگروه سلامت در بحث بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها مخصوصا در زمینه بهداشت آب و تغذیه مدنظر قرار دهند و از بحران‌هایی که احتمالا پیش رو داشته باشیم، پیشگیری کنند.

حاجی‌زاده گفت: همچنین در این مدت باید دستگاه‌های امداد و نجات نیز پای کار باشند تا دچار مشکل نشویم. 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار