تقی زاده با اشاره به خسارت گسترده مدارس خوزستان در سیلاب، اظهار کرد: ۱۱۴ مدرسه خوزستان در سیلاب اخیر به زیر آب رفت و خیرین مدرسه‌ساز بیش از ۷۰ میلیارد تومان برای بازسازی، ترمیم و تعمیر مدارس خوزستان تقبل کردند که پس از فروکش کردن آب مراحل کلنگ‌زنی و بازسازی انجام می‌شود.
کد خبر: ۷۴۱۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲ 04 May 2019

مراسم استانی بزرگداشت مقام معلم ظهر امروز با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان، مدیرکل آموزش‌وپرورش خوزستان، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های استانی برگزار شد.

به گزارش"تابناک"؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید‌عبدالنبی موسوی‌فرد اظهار کرد: خداوند، انبیاء و اولیا را در قله قرار داده است و بعد از آن‌ها معلمان، دانشمندان و اساتید قرار دارند اما نه هر معلم و استادی، بلکه کسی که خود را در چارچوب شرع مقدس قرار دهد، در این جایگاه است.

وی افزود: در خوزستان بالغ بر هفتاد هزار معلم و یک میلیون دانش‌آموز وجود دارد که با کمک شما، استان متحول می‌شود. در طول هشت سال دفاع مقدس، معلمان بیش از 305 شهید دادند. همچنین در ایامی که استان درگیر سیل بود و مدارس نیز مانند حوزه‌های علمیه تعطیل شدند، شما کلاس دیگری برای خود تعریف کردید و با حضور خود در مناطق سیل‌زده به دانش‌آموزان فهماندید که هیچگاه کلاس تعطیل نمی‌شود و ما باید همواره در حال خدمت‌رسانی به مردم باشیم.

امام جمعه اهواز ادامه داد: حضور شما التیام‌بخش بسیاری از مشکلات و دغدغه‌های مردم بود. در زمان سیل، مدارس در مناطق سیل‌زده تعطیل شدند و باید تلاش کنیم این عقب‌افتادگی دانش‌آموزان جبران شود. در خوزستان شما معلم‌ها یکی از اقشاری هستید که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود.

وی با بیان این‌که دو برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت را برای کار خود در نظر گرفته‌ام، افزود: در استان با مساله سیل مواجه هستیم و بخش زیادی از مردم درگیر این مساله هستند. بعد از فروکش کردن سیل مشکلات تازه شروع می‌شوند و جبران خسارات، بازسازی و بازگشت آرامش به زندگی مردم هزینه‌های زیادی خواهد داشت. خسارات سیل به استان، کمتر از خسارات جنگ نبود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌فرد خاطرنشان‌کرد: آب از رحمت‌ها و برکات الهی است ولی ما نتوانستیم آن را خوب مدیریت کنیم. اگر سالیان متمادی بحث آب‌خیزداری را خوب مدیریت می‌کردیم، حالا این خسارات را نمی‌دیدیم. ما جزو 10 کشور اول دنیا هستیم که بیشترین حوادث غیرمترقبه در آن‌ها اتفاق می‌افتد. نمی‌توانیم بگوییم که آماده نبودیم. در جریان سیل دیدیم مسیر آب از برخی خانه‌ها می‌گذشت و خانه‌های مردم در مسیر رودخانه‌ها ساخته شده بود. چه کسی به آ‌ن‌ها پروانه ساخت داده است؟ در چنین موقعیت‌هایی کمتر می‌توان تقصیر را بر گردن مردم انداخت. این ما هستیم که باید شرایط را مدیریت کنیم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان افزود: برخی مسوولان در بحث کارهای عمرانی تنها مناطق برخوردار را مدنظر قرار می‌دهند. در خوزستان با وجود منابع بی‌نظیر، وضعیت خوبی نداریم. 
 
وی خاطرنشان‌کرد: در خوزستان پنج میلیون جمعیت داریم و باید شب و روز کار کنیم تا به شرایط اول برگردیم. زخم جنگ هنوز بر برخی شهرهای خوزستان باقی مانده است و باید با کمک شما به اوج و قله برسیم. باید جایگاه استان را ارتقا داده و به نقطه مطلوب و با تراز علمی قابل قبول برسانیم، نه اینکه شرایط حاکم همچنان ادامه داشته باشد. مشکلات عدیده‌ای در استان وجود دارد. در دورانی هستیم که اعتبارات به کف دیگ خورده‌اند اما بسیاری از کارها را می‌توان بدون پول انجام داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌فرد افزود: عمدتا در شهرهای مرکزنشین بهترین چشم‌انداز، چشم‌انداز ورودی شهر است اما می‌بینیم که در اهواز این‌چنین نیست و چشم‌انداز مناسبی ندارد. فاصله طبقاتی ظالمانه‌ای در استان ایجاد شده است؛ به گونه‌ای که مردم در حاشیه شهر از کمترین امکانات برخوردارند، در حالی‌که اگر در مرکز ساکن باشند، چنین مشکلاتی ندارند. عمده تلاش ما برای این است که این فاصله طبقاتی را از بین ببریم.

امام جمعه اهواز گفت: البته ما وظیفه اجرایی نداریم اما وظیفه من پیگیری شبانه‌روزی است. در استانی که وضعیت آن چنین است، مسوولی نباید بیشتر از چهار پنج ساعت بخوابد. ملاک ما مقام معظم رهبری است که در این سن و سال تنها چند ساعت در روز استراحت می‌کند.

وی تاکید کرد: با آسیب‌های موجود در کشور کارهای ما باید جهادی باشد. با پیگیری مشکلات امیدوارم در کنار یکدیگر مشکلات استان را به حداقل برسانیم. توجه ویژه ما نیز به جوانان است و در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری تمام عنایت رهبری به جوانان بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌فرد گفت: فرزندان ما از دوران پیش‌دبستانی با معلم‌ها سر و کار دارند و دشمن در همین دوران پیش‌دبستانی در حال فعالیت است. شما باید از همین‌جا مقابل آن‌ها کار کنید تا شرایط به گونه‌ای فراهم نشود که ما در کلاس درس خودمان برای آن ور آبی‌ها سرباز تربیت کنیم. برخی مسائل استان مانند انفجارها که گاهی رخ می‌دهد، سیاسی نیستند، بلکه اجتماعی هستند، چرا که آن فرد خود را با دیگر افراد برخوردار مقایسه می‌کند.
 
محمد تقی زاده مدیرکل آموزش‌وپرورش خوزستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، اظهار کرد: برای تغییر و تکامل در هر جامعه‌ای ابتدا باید تغییر در آموزش‌وپرورش و تعلیم و تربیت جامعه رخ دهد و اگر آموزش‌وپرورش یک جامعه موفق باشد قطعاً در لایه‌های مختلف اجتماعی یک انسان موفق خواهیم داشت.

وی افزود: تمدن‌های امروزی با سیل، زلزله و هجوم اقوام بیگانه از بین نخواهند رفت بلکه زمانی یک تمدن آسیب خواهد دید که نسبت به معلم در آن جامعه بی‌توجهی شود بنابراین باید تعلیم و تربیت اولویت فکری همه مسؤولین باشد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش خوزستان با بیان این‌که باید تلاش کنیم معلم بالاترین جایگاه را داشته باشد، عنوان کرد: معلم و تعلیم و تربیت چشم‌وچراغ هر سرزمین، تمدن و ادبیاتی است و اگر چشم آسیب ببیند مسیر را به‌خوبی نمی‌توان تشخیص داد.

وی گفت: در طول تاریخ ایران به‌ویژه تاریخ معاصر آموزش‌وپرورش هیچ‌گاه اولویت اول هیچ‌کدام از دولت‌ها نبود و اگر می‌خواهیم شاخص‌های علمی و صنعتی در همه ابعاد توسعه پیدا کند باید اولویت اول معلم باشد.

تقی زاده با اشاره به وجود یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش‌آموز در خوزستان، اظهار کرد: خوزستان که زمانی رتبه اول تا سوم علمی و کنکور را دارا بود در سال‌های اخیر به رتبه ۲۷ کشور رسید و با تلاش بسیار توانستیم خوزستان را به رتبه ۱۹ ارتقا دهیم و علت این موضوع مستعد نبودن معلمان و دانش‌آموزان نیست.

وی افزود: در طول تاریخ ایران به‌ویژه تاریخ معاصر خوزستان مرکز بزرگ‌ترین بحران‌های ملی و بین‌المللی بود و بسیاری از زیرساخت‌های فرهنگی، آموزشی و اقتصادی خوزستان شکسته شد به همین دلیل سالیانه بیش از ۴ هزار معلم باتجربه و باسابقه خوزستانی متقاضی انتقال به سایر استان‌ها هستند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش خوزستان با بیان این‌که دانش‌آموزان خوزستانی به طور یکسان با دانش‌آموزان استان‌های دیگر مقایسه می‌شوند، عنوان کرد: به طور معمول سال تحصیلی استان خوزستان ۱۵ روز از سال تحصیلی سایر استان‌ها کمتر است که در طول ۱۵ سال اخیر به دلیل ریزگردها ۱۵ روز دیگر نیز از سال تحصیلی خوزستان کاهش یافته است به همین دلیل دانش‌آموزان خوزستانی سالی یک ماه کمتر از دیگر استان‌ها به مدرسه می‌روند و به عبارتی به‌جای ۱۲ سال ۱۰ سال درس می‌خوانند.

تقی زاده با اشاره به خسارت گسترده مدارس خوزستان در سیلاب، اظهار کرد: ۱۱۴ مدرسه خوزستان در سیلاب اخیر به زیر آب رفت و خیرین مدرسه‌ساز بیش از ۷۰ میلیارد تومان برای بازسازی، ترمیم و تعمیر مدارس خوزستان تقبل کردند که پس از فروکش کردن آب مراحل کلنگ‌زنی و بازسازی انجام می‌شود.

همچنین آیت‌الله سیدعلی شفیعی اظهارکرد: ما عادت داریم که در زمان برگزاری مراسم‌های بزرگداشت شهدا خاطراتی را از آ‌نها نقل می‌کنیم. این کار از جهتی خوب است و از جهتی نیز باید اصلاح شود.

وی افزود: این‌که ما تنها این خاطرات را بازگو کنیم، خود به خود چه فایده‌ای دارد و نوعی مرده‌پرستی است. ما باید از شهادت شهدا درس بگیریم. اگر در برابر شهید مطهری نیز چنین عمل کنیم، یک دنیا بهره معرفتی و علمی می‌بریم. 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: از سال 58 که شهید مطهری به شهادت رسید، هر ساله مراسم بزرگداشت او برگزار شده و خاطراتی از او گفته شده است. باید دید ما چه استفاده عملی از این خاطرات می‌بریم. نباید اجازه دهیم کتاب‌های شهید مطهری متروک شده و به دست نااهلان بیفتد.

همچنین حرج چلداوی، معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش خوزستان، گفت: در این مراسم از 86 معلم برگزیده استانی تقدیر شد. وظیفه تکریم معلم بر عهده جامعه است و این در سند تحول آمده است و متولی برنامه‌های تکریم از معلمان، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و نهادهای مردمی هستند که البته چنین مراسماتی در استان در حال برگزاری است.

برچسب ها: روز معلم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار