کیخسرو چنگلوایی خوزستان در سال زراعی ۹۸ ۹۷ سه بار با پدیده سیل مواجه شد که به لحاظ شدت، بیشترین آن فروردین امسال بود؛ سیلی بی سابقه که در برخی شهرها از جمله سوسنگرد هنوز وجود آب به مزارع را داریم.
کد خبر: ۷۴۲۷۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳ 10 May 2019

کیخسرو چنگلوایی در جلسه بررسی، برآورد و پرداخت خسارات سیل به بهره برداران بخش کشاورزی خوزستان اظهار کرد: در حوزه جهاد کشاورزی استان خوزستان ۲۷ شهرستان و ۹۷ مرکز خدمات داریم؛ این جلسه با هدف بحث و بررسی در خصوص سیل و مشکلاتی که برای کشاورزی استان پیش آمده و اتخاذ تدابیر و راهکارهایی که می‌توان داشت، تشکیل شده است.

به گزارش"تابناگ" وی با تقدیر از پیگیری‌های مستمر وزیر جهاد کشاورزی و معاون وی به صورت روزانه افزود: خوزستان در سال زراعی ۹۸ ۹۷ سه بار با پدیده سیل مواجه شد که به لحاظ شدت، بیشترین آن فروردین امسال بود؛ سیلی بی سابقه که در برخی شهرها از جمله سوسنگرد هنوز وجود آب به مزارع را داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: در سیل فروردین امسال بخش‌های مختلف کشاورزی از جمله زراعت، صنعت نیشکر، زنبور عسل، منابع طبیعی و دامداری دچار خسارت شدند.

چنگلوایی با اشاره به تأمین حداقل ۸۸ دستگاه ماشین آلات سنگین به الخصوص بیل و کمپرسی برای خدمات رسانی به مردم در سیلاب اخیر ادامه داد: با کمک سایر دستگاه‌ها، ۳۵۰ رأس دام را جابجا و برای ۸۵۰ هزار رأس دام تاکنون بیش از ۶ هزار تن علوفه توزیع شده است.

وی عنوان کرد: در این میان شرکت‌های مختلف زیرمجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان از جمله تعاون روستایی، امور عشایر، دامپزشکی و شرکت غله هر کدام به نوبه خود همکاری‌هایی داشتند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه اولین اولویت جهاد کشاورزی خوزستان برای بعد از سیلاب، خروج آب از اراضی کشاورزی است، اضافه کرد: برای این اقدام تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا حداکثر برداشت ممکن را از اراضی داشته باشیم ولی خسارت سیلاب به محصولات، بالا و بهره وری در تُن برای اراضی مختلف کاهش بسیاری داشت.

چنگلوایی با اشاره به تخلیه آب از ۵۱ هزار هکتار از اراضی گفت: در کنار خروج آب سعی شده تا از هر وسیله‌ای برای برداشت استفاده کنیم که در این میان می‌توان به استفاده از ۲۱ دستگاه کمباین شلتوک برای برداشت گندم اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه استراتژی اصلی برای آماده سازی اراضی به منظور انجام کشت تابستانه و پاییزه است، عنوان کرد: با همکاری استانداری، برای هر شهرستانی چند دستگاه معین تعیین کردیم تا هرچه سریع‌تر اراضی برای کشت بعدی آماده سازی شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های فعلی، حمل و جابجایی چغندرقند است چون متأسفانه کرایه‌های حمل و نقل هم افزایش بسیاری داشته است، گفت: برای محصول گندم نیز پیشنهاد می‌شود که استان‌های مقصد از طریق سامانه GTC کامیون ارسال کنند که بخشی از مراکز و سیلوهای استان خوزستان تخلیه و امکان جابجایی بهتر فراهم شود.

سیدمحمد موسوی نیز در این نشست افزود:52درصد حجم خسارت مربوط به بخش زراعت ، هشت درصد باغات ، 16درصد به دام و طیور و 24درصد به زیرساخت های بخش کشاورزی بوده است.

وی گفت: از مجموع کل خسارات سیلاب فروردین امسال که حدود 300هزار میلیارد ریال برآورد شده است حدود 50درصد مربوط به بخش کشاورزی بوده است.

موسوی با تاکید بر سریع پرداخت غرامت به کشاورزان خسارت دیده افزود: بر اساس مصوبه هیات دولت ، 30هزار میلیارد ریال از بدهی کشاورزان استمهال شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی ، بازگشت به زندگی عادی کشاورزان را اولویت نخست بیان و بر شتاب بخشی بر نوسازی زمین های کشاورزی و خروج آب از آنها، و آماده سازی کشت تابستانه و پاییزه تاکید کرد.

در ادامه عبدالمهدی بخشنده اظهار کرد: اتفاقی که افتاد ۲۳ استان کشور درگیر مسئله سیل در درجات مختلف شدند اما از مجموعه آنها ۷۵ درصد خسارت در سه یا چهار استان رخ داد که بخش اعظم آن با ۴۰ تا ۵۰ درصد خسارت در خوزستان واقع و بعد گلستان، مازندران، لرستان، ایلام و همدان با درصد کمتری درگیر مشکلات سیل شدند.

وی در ادامه خبر داد: مجموعه خسارت‌های سیل امسال حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در حوزه زیرساختی بخش‌های مختلف از جمله مسکن، کشاورزی و صنایع است.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات ۱۹ میلیون تُنی محصولات کشاورزی در سال گذشته تصریح کرد: در این بین بخش اعظم آن ذرت و سویا بوده است. همچنین دولت تصمیم گرفته تا اقلامی مثل گوشت، حبوبات و کره را با ارز نیمایی تأمین کند.

بخشنده خبر داد: همچنین نهاده‌هایی مثل کود، سم، بذر، داروهای دامی و بخشی از ماشین آلات خاص را با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تأمین می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه با وجود سیل امسال ولی در گندم خودکفا هستیم و نیازی به واردات نیست، اضافه کرد: حدود یک میلیون تومان گندم در استان‌های سیل زده از دست دادیم ولی با خریدهای خوبی که خصوصاً در خوزستان شروع شده و امیدواریم از مرز ۹۰۰ هزار تُن بگذرد، در بخش گندم خودکفا می‌مانیم.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پرداخت ۹۰ درصد مبالغ خریدهای گندم بیان کرد: همه مسئولان کشاورزی دغدغه جبران خسارت‌های مردم در سیل اخیر را دارند، به عنوان نمونه همین روز گذشته سازمان برنامه و بودجه ۹۰۰ میلیارد تومان به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داد؛ در حقیقت همه متعهد هستیم که تا آخر کنار کشاورزان بمانیم و ضمن بازسازی مزارع و آماده کشت شدن آنها برای کشاورزان امید را به مردم برگردانیم.

بخشنده با اشاره به اینکه پرداخت غرامت هر هکتار بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان برای دولت هزینه دارد، خبر داد: تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی که به کشاورزان پرداخت می‌شود با یک سال تنفس و سه سال هم پرداخت تعیین شده است؛ همچنینمابه التفاوت از چهار درصد تا ۱۸ درصد را دولت متقبل شده و در عین حال وام‌های قبلی آنها را نیز تا سه سال امهالکردیم.

وی تأکید کرد: بازسازی و آماده سازی مزارع برای کشت باید در دستور کار ویژه باشد؛ یعنی مزارعی که از آب خارج می‌شوند با سرعت هرچه تمامتر برای کشت تابستانه و پاییزه مهیا شوند.

بخشنده با اشاره به اینکه باز هم خوزستان باید پرچمدار تولیدات کشاورزی در کشور باشد چون این توانایی را دارد، گفت: اصرار داریم که شرایط تولید محصولات کشاورزی در خوزستان به شکل اول برگردد چون بخش اعظمی از تولیدات از خوزستان تأمین می‌شود و اگر این شرایط عادی نشود مجبور به واردات محصولات هستیم؛ با زیرآب رفتن پنج واحد نیشکر خوزستان و کاهش تولید در خشکسالی تابستان سال گذشته منجر به کاهش تولیدات و از دست دادن چند صد تُن شکر در خوزستان شد که مجبور به واردات آن شدیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار