فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان گفت: مرز طولانی خوزستان در خشکی و دریا از مناطقی است که دشمن به دنبال روزنه‌ای برای نفوذ است که ارتش و سپاه و مرزبانی آن را همواره مورد رصد قرار می‌دهند.
کد خبر: ۷۴۴۷۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳ 14 May 2019

سردار سرتیپ حسن شاهوارپور ظهر سه شنبه در جلسه آئین تکریم و معارفه فرماندهی قدیم و جدید مرزبانی خوزستان در سالن اجتماعات فجر اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، همواره به حفظ و حراست از مرزها به عنوان خط قرمز نظام و کشور تأکیدات فراوانی دارند که بعد از انقلاب نیروهای مسلح اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک این میهن به دشمنان برسد و همواره توانستیم دشمنان را برای تعرض و تعدی ناکام کنیم.

به گزارش"تابناک" وی افزود: خوزستان به عنوان یکی از مراکز مهم و حساس به خصوص در بخش امنیت است که دشمنان برای فشار به کشور، همواره چشم طمع به خوزستان داشته‌اند ولی در بخش امنیتی و دفاعی همواره دشمن را در این افکار پلید ناکام کردند.

فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان تصریح کرد: دشمنان همواره به دنبال ضربه زدن است ولی تلاش در مرزهای خشکی، هورالعظیم و دیگر بخش‌های مرزی استان به صورت مطلوب ادامه دارد.

سردار شاهوارپور ادامه داد: استان خوزستان به عنوان گلوگاه فعالیت‌های دشمنان است ولی اقدامات مؤثری برای حراست و حفاظت از مرزهای این استان صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: تلاش‌های شبانه روزی مرزبانی در موضوعات محوری، کلیدی و ملی قابل تقدیر است، مثل اربعین که جمعیت عظیمی از عاشقان و دوستداران اهل بیت از دو محور چذابه و شلمچه تردد می‌کنند و مرزبانی برای عبور مردم از مرز تلاش‌های بی شائبه‌ای داشتند.

فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان بیان کرد: در ترددهای مرزی هم تلاش‌های خوبی از سوی مرزبانی خوزستان صورت گرفته و در حوزه اقتصاد که با کشور عراق همکاری داریم، مرزبانی مدیریت تردد کامیون‌های مرزی را به نحو احسن انجام می‌دهد تا عوامل مزدور از آن استفاده نکنند.

سردار شاهوارپور یادآور شد: در زمینه نظارت بر ورود و خروج تردد در مسیر بنادر استان مثل بندرامام و شهرهای آبادان و خرمشهر نیز اقدامات مؤثری از سوی مرزبانی انجام شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه در جریان سیلاب اخیر تلاش‌های بسیاری صورت گرفت که مردم حداقل خسارت و آسیب را ببینند، اظهار کرد: در سیل اخیر مشکلاتی برای هدایت آب داشتیم و مرزبانی هرچند در مناطق مستقر به شدت آسیب دید به ویژه جاده‌هایی که پاسگاه‌های مرزی مستقر بود ولی همکاری لازم برای هدایت آب به هورالعظیم را داشتند.

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن حسن‌زاده در این مراسم اظهار کرد: مرزبانی یکی از مهم‌ترین ارزش‌های ما است. خوزستان در کشور در بسیاری موضوعات رتبه‌های اول را در اختیار دارد. در خوزستان انواع مرزهای خشکی و آبی را داریم و مرزهای طولانی در استان داریم که این کار کار مرزبانی را در خوزستان بسیار مهم می‌کند. مرزبانان جلوی ورود دشمنانی را گرفتند که قصد جنایت و سبعیت را داشتند.

وی افزود: بسیاری از مسائل امنیتی را که می‌بینیم ابعاد مختلف آن برای مردم گفته نمی‌شود، به طور مثال مساله داعش و گروه‌های مختلف دیگری که همیشه طمع ضربه زدن به ما را داشتند. با این وجود یکی از امن‌ترین مرزهای ما مرزهای خوزستان هستند.

امام جمعه موقت اهواز گفت: مساله ورود سلاح و قاچاق نیز همیشه باید مورد توجه باشد. 

وی افزود: در اربعین حسینی مرزبانی بخش مهمی از کار ستاد اربعین را به خود اختصاص داد. همیشه مساله اربعین مورد توجه بوده و به خوبی انجام شده است.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: خوزستان در کنار سختی‌هایی که همیشه به شکل‌های مختلفی با آن مواجه بوده است، افتخارات و درس‌های بسیاری را برای کشور داشته است. در مساله سیل خوزستان، همه مردم آسیب دیدند اما سختی‌ها از الان به بعد شروع می‌شود. بسیاری از کسانی که برای کمک آمدند، برگشته‌اند. از طرف دیگر شخص سیل‌زده به خانه‌اش بازگشته و می‌بیند که خانه نشست کرده و راه‌های مواصلاتی روستا قطع شده است. البته همدلی و صمیمیتی که در سیل در خوزستان وجود داشت، در کشور یک استثناء بود.

وی ادامه داد: در جریان سیل هیچکدام از دستگاه‌های اجرایی به دنبال اثبات دستگاه خود نبودند، بلکه همه به این فکر می‌کردند به آنچه رهبری در خصوص کاهش آلام و دردهای مردم فرموده بود، عمل کنند. در کنار آسیب‌ها و سیل، این امر و هدف بزرگ که خدمت به مردم بود، انجام شد و آنچه رهبری مدنظر داشت، صورت گرفت و درس بزرگی برای کشور به وجود آمد.

امام جمعه موقت اهواز گفت: در سیل دیدیم تا وقتی که این همدلی و صمیمیت وجود دارد، دشمن به هیچ وجه نمی‌تواند به ما آسیب بزند اما اگر این منیت‌ها مطرح شوند، دشمن از همین منیت‌ها روزنه ورود را پیدا می‌کند. تا وقتی این ایثار و فداکاری در مردم و دستگاه‌های امنیتی و اجرایی وجود دارد، ما از هیچ مساله‌ای نگرانی نداریم.

حسن‌زاده افزود: مردم از مساله ناوی که به خلیج فارس آمده است، طنز ساختند. زمانی که لانه جاسوسی آمریکا تسخیر شد و آمریکا اعلام کرد یک ناو جنگی به سمت خلیج فارس فرستاده است، همه ترسیده بودند اما حالا می‌بینیم این مساله در زندگی مردم هیچ تغییری به وجود نمی‌آورد. همدلی بین ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و اطلاعات را باید قدر دانست.

در پایان این مراسم سردار سرتیپ پاسدار قاسم رضایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما یک دشمن داریم که از 22 بهمن 57 به بعد تمام منافع نامشروع آن از بین رفته است و 40 سال است توطئه می‌کند و رجز می‌خواند، البته هرجا به میدان آمده است شکست خورده است و پوزه او به خاک مالیده شده است. نمونه‌های مختلفی از جمله طبس داریم که دشمن تهدید خود را عملی کرد و دیدید که چه اتفاقی افتاد. 

وی افزود: دشمن بارها و بارها از این رجزهای بیهوده خوانده است. امروز رجزی که می‌خواند مورد استهزا مردم و ملت ما قرار گرفته است. این حرف‌ها هیچ تاثیری در ملت و مردم ما ندارد و برعکس می‌توان گفت انسجام‌بخش مردم و مسئولین است. ملت جمهوری اسلامی ایران محوری به نام ولایت فقیه دارد.

فرمانده مرزبانی کشور گفت: به تفسیر خود تئوریسین‌های استکباری، جمهوری اسلامی دو بال سبز و سرخ دارد. بال سرخ آن همان شهادت است که از عاشورا گرفته شده است. بال سرخ یعنی از مرگ نمی‌ترسد و خود را برای آن آماده کرده است. بال سبز آن بال انتظار است یعنی همیشه امیدوار و خوشبین است. جمهوری اسلامی یک زره دارد به نام ولایت فقیه و آنقدر اوج گرفته است که هیچگاه تیرها به آن نمی‌رسد. این تفاسیر چیزی است که خود تئوریسین‌ها به آن رسیده‌اند.

رضایی تصریح کرد: اینکه ناوی بیاید یا ناوی برود، تفاوتی برای این ملت ندارد. وقتی دشمنان فشارهای اقتصادی را وارد کردند، فکر می‌کردند به هدف رسیده‌اند. در شهریورماه یا مهرماه بود که کشور از نظر اقتصادی وضعیت مناسبی نداشت لکن رهبری در نشستی که پرسیده شد آیا 22 بهمن کسی بیرون می‌آید؟ رهبری فرمودند، راهپیمایی 22 بهمن 97 تماشایی خواهد بود. این مساله رابطه بین رهبری و مردم را شکست‌ناپذیر کرده است. همه این یاوه گویی‌ها و رجزخوانی‌های بی‌جا، ما را شکست‌ناپذیر کرده است. ممکن است کشورهای دیگر از این مساله احساسی داشته باشند اما برای جمهوری اسلامی و آرمان آن جز انسجام‌بخشی داخلی تاثیری ندارد.

وی در خصوص تحرکات داعش و طالبان در افغانستان گفت: در کشورهای پیرامون ما همه نوع تهدیداتی وجود دارد از جمله تهدیدات تروریستی که دشمن درست می‌کند. دیدید که در سوریه، افغانستان و پاکستان چه می‌کنند. این‌ها طرح‌ها و برنامه‌های استکباری است که خودشان درست می‌کنند. ما هیچ دغدغه‌ای در مزرها نداریم. همه پیش‌بینی‌ها انجام شده، مرزنشین‌ها توجیه شده‌اند و پشتیبان ما هستند. تمام دستگاه‌های امنیتی نیز وضعیت را رصد می‌کنند. 

فرمانده مرزبانی کشور افزود: اگر الان در سوریه و عراق شکست خورده‌اند خبرها این را نشان می‌دهد که گروه داعش را به افغانستان انتقال می‌دهند اما در مرزهای شرقی و غربی ما دغدغه‌ای نداریم. چیزی که الان در مرزها بیشتر با آن درگیر هستیم مساله مواد مخدر است. در افغانستان در حدود 20 سال گذشته کشت و تولید مواد مخدر به بیش از 45 تا 50 برابر رسیده است. اگر در سال 2000 حدود 200 تن کشت و تولید مواد مخدر وجود داشت این مقدار حالا به بیش از 9 هزار تن رسیده است.

رضایی تصریح کرد: امسال در طول یک ماه و خرده‌ای جلوی ورود بیش از 80 تن مواد مخدر در مرز را گرفته‌ایم. این‌ها توطئه‌هایی است که از مرز افغانستان و پاکستان می‌آمد. در توافقی که شده است و با هماهنگی‌های انجام شده با افغانستان، مرزبانی افغانستان به خوبی به صحنه آمده است و هماهنگی و همکاری در حال انجام است. با پاکستان نیز به جهت اینکه این همکاری‌ها تعریف نشده بود، در یکی دو ماه گذشته ارتباطات خوبی برقرار شده است. می‌توان گفت امروز یکی از زمان‌هایی است که بهترین فرصت‌ها برای مرزبانی دو کشور پاکستان و ایران به وجود آمده است.

وی گفت: ما شعارهای سازمان‌های بین‌المللی را در خصوص مبارزه با مواد مخدر می‌بینیم اما تا به امروز هیچ حمایت، پشتیبانی و همکاری واقعی میدانی از سازمان‌های بین‌المللی ندیده‌ایم. در حالی که خود آن‌ها اقرار کرده‌اند که جمهوری اسلامی در خط مقدم مبارزه و مقابله با مواد مخدر است اما در این زمینه ما هیچ پشتیبانی عملی از این سازمان‌ها ندیده‌ایم. 

فرمانده مرزبانی کشور تاکید کرد: اگر سازمان‌های بین‌المللی واقعا می‌خواهند شعارهای آن‌ها عملی شود، انتظار داریم تجهیزات مورد نیاز ما در بحث در بحث مبارزه با مواد مخدر در اختیار مرزبانی جمهوری اسلامی قرار گیرد. 

رضایی افزود: ما نیروهای مرزبانی کشور را صرفا در حوزه مرزبانان یونیفرم‌پوش نمی‌بینیم. بر اساس آرمان انقلاب اسلامی، عملکرد یونیفرم‌پوش‌های مرزبانی را با عملکرد و همکاری و تعامل مرزنشینیان ارزیابی می‌کنیم. ما مرزنشینیان را مرزبان می‌شناسیم. در این استان همکاری مرزنشینیان با مرزبانان جزو شاخصه‌ها بود. امروز یک نمونه از مرزبانی واقعی یعنی همکاری مرزنشینان در کشور را در خوزستان شاهد هستیم. 

وی گفت: خط مرزی خطی است که در دو طرف آن قوانین مختلفی وجود دارد. از مردم به ویژه مرزنشینیان و کسانی که از مرزها تردد می‌کنند درخواست می‌کنم به قوانین و مقرارت مرزی توجه کنند. در یک دهه گذشته به ویژه 5 سال گذشته با مشارکت مرزنشینان تردد غیرمجاز که خود یک جرم محسوب می‌شود به حداقل رسیده است. در خوزستان نیز می‌توان گفت این میزان به کمترین مورد رسیده است اما باز یک مورد نیز شایسته نیست.

فرمانده مرزبانی کشور افزود: در حوزه اروند، قبلا مشکلاتی داشتیم که با هماهنگی و همکاری که با مرزبانی عراق در سال‌های گذشته داشتیم امروز مشکلی در این حوزه نداریم. تمام قوانین و مقرارت اجرایی شده است و حتی با مرزبانی عراق توافق کرده‌ایم که در شرق خط تالوگ که خط مرزی ما است گارد ساحلی ایران و در غرب آن گارد ساحلی عراق گشت همزمان داشته باشند، این مساله این موجب شد حالا اروند یکی از امن‌ترین مناطق مرزی ما در کشور باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار