مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: با توجه به آغاز فصل بارش باران و احتمال رانش زمین، ۸۰ واحد مسکونی در محله منبع آب نیاز به جا به جایی فوری دارند.
کد خبر: ۷۹۱۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۳ 24 October 2019

کیامرث حاجی زاده در نشستی پیرامون مشکلات ساکنان منبع آب اهواز در استانداری خوزستان با بیان اینکه منبع از جمله مناطق در معرض خطر اهواز است که طی سال‌های متمادی با پدیده رانش روبه‌رو بوده است اظهار داشت: در سال ۹۶ رانش در این منطقه تلفات جانی بر جای گذاشت، پس از این اتفاق پهنه‌های خطر منطقه شناسایی شد و تصمیم شد ۸۱۱ خانوار از این منطقه جابجا شوند.

به گزارش"تابناک" وی افزود: از این تعداد خانوار، ۸۰ خانوار نیازمند جابجایی اضطراری بودند که پس از ارزیابی و نشست‌های مستمر شهر رامین برای اسکان خانواده‌های علاقمند منطقه مشخص شد و ۷۲ خانوار این تعداد به شهر رامین معرفی شدند که ۲۶ خانوار از این تعداد در شهر رامین اسکان یافته و برای دیگر خانوارهای بنا شد کار کارشناسی انجام شود.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان افزود: تعدادی دیگر از ساکنان منطقه منبع آب در آنجا مستاجر بودند که به دیگر مناطق امن اهواز جابجا شدند اما در مجموع استاندار خوزستان برای اسکان ۸۱۱ خانوار دستور لازم را صادر کردند که پیگیری و همکاری بین بخشی در ستاد بازآفرینی شهری میان شهرداری اهواز و اداره کل راه و شهرسازی استان در دست انجام است و یک زمین در منطقه پادادشهر اهواز مشخص شده است.

وی با تاکید بر تخریب منازل در معرض خطر پس از جابجایی کامل خانوارها و تبدیل آن به فضای سبز گفت: استانداری خوزستان و سازمان برنامه و بودجه ۵۰ درصد از تعهدات خود در بحث آورده شهر رامین را انجام داده‌اند و در زمینه کارهای زیرساختی نیز اقدامات خوبی انجام داده اند شهرداری اهواز نیز باید در چند روز آینده تعهد خود مبنی بر ۱۰ میلیارد ریال را هر چه سریع‌تر تامین کند.

حاجی زاده با اشاره به نارضایتی و امتناع برخی خانوارها برای ساکن شدن در شهر جدید رامین گفت: یکی از مشکلات آن‌ها نبود شغل بود که براین اساس اولویت اشتغال را به افرادی که در منطقه ساکن هستند دادیم و در حال حاضر اکثر این خانوارها شاغل هستند اما به هر روی باید تلاش شود تا مشاغل خانگی در این شهر راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه ضرورت دارد زیرساخت‌های شهر رامین تکمیل شود توضیح داد: برنامه زمان‌بندی برای تعهدات دستگاه‌های متولی تدوین شده که فرمانداری اهواز پیگیری این برنامه‌ها را برعهده دارد که باید در این زمینه جدی تر عمل کند و نسبت به خانوارهای در معرض خطر پایش جدیدی نیز داشته باشد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به تخصیص اعتبار ۱۱۰ میلیارد ریالی دولت قبل به منظور ساماندهی ساکنان منطقه منبع آب اهواز گفت: با وجود این اعتبار جابجایی یا کار خاصی در آن منطقه انجام نشد و تنها سه خانوار خانوار جابه‌جا شدند که منازل آن‌ها نیز تخریب نشد که همین امر موجب شد افراد سودجو دوباره خانه‌های در معرض خطر را به افراد کم بضاعت به صورت استیجاری بدهند.

شهردار اهواز نیز گفت: شهرداری اهواز از قبل تعهدی برای پرداخت مبلغی برای جابجایی ساکنان این منطقه داشته است که در اسرع وقت سهمی که برعهده ما بوده است را پرداخت می‌کنیم البته از زمانی که من به شهرداری امده‌ام تا کنون نامه و اسنادی در این باره به من نرسیده است.

موسی شاعری بیان کرد: چند ماه قبل تفاهمنامه‌ای میان شهرداری اهواز، اداره کل راه و شهرسازی استان و استانداری خوزستان منعقد و زمینی برای جابجایی ساکنان در نظر گرفته شد و اکنون منتظر جذب سرمایه‌گذار هستیم و ۲۰ آبان زمان بازگشایی پاکتها برای این امر است، پس از مشخص شدن سرمایه‌گذار ما نیز تعهد می‌دهیم در آماده‌سازی منطقه کمک کنیم و فضای سبز، خیابان ها و … را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: حفظ جان و امنیت مردم برای ما بسیار مهم است، ما در حد توان تلاش می‌کنیم این معضل برطرف شود چراکه منطقه منبع اب منطقه‌ای چالش زا هست و با جابجایی ساکنان می‌توانیم آن را به یک فرصت طبیعی و گردشگری برای اهواز تبدیل کنیم که هم اکنون نیز کار مطالعاتی آن انجام شده است و شهرداری در بودجه خود این مساله را در نظر دارد و مشاور کار به زودی جذب می‌شود.

محمدجعفر فلسفی در این جلسه اظهار کرد: مساله منبع آب و فاضلاب رودخانه کارون اهواز در سطح کشور شناخته شده است. مساله منطقه منبع آب برای اهواز حیثیتی شده است و ممکن است مشکلات ما را دوچندان کند.

وی ادامه داد: برای پیگیری موضوع منطقه منبع آب باید جدی‌تر وارد شویم و به موازات کارهای انجام شده، ما نیز وظایف خود را انجام دهیم.

در ادامه عبدالرضا سنواتی رئیس شورای شهر اهواز نیز اظهار کرد: شورای شهر اهواز در خصوص منبع آب عزم خود را جزم کرده و پای کار آمده‌ایم و باید از اتفاقات در این زمینه جلوگیری شود.

وی افزود: در خصوص این منطقه، طرحی در شورای شهر اهواز وجود دارد و بحث انجام مطالعات این منطقه برای تبدیل به عنوان یک منطقه گردشگری در بودجه دیده شده است و بنا داریم این منطقه از حالت کنونی خارج شود و به منطقه گردشگری تبدیل شود.

رئیس شوری شهر اهواز بیان کرد: آمادگی خود را اعلام می‌کنیم که برای حل این معضل اقدامات مورد نیاز را انجام دهیم و شهرداری اهواز نیز با تمام امکانات مورد نیاز در این زمینه کمک خواهد کرد.

 

یعقوب شلیش‌پور معاون اداره‌کل امور اجتماعی استانداری خوزستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در بحث منبع آب علاوه بر جابه‌جایی اهالی این خانوارها باید به بحث فرهنگی، اجتماعی جابه‌جایی آنها نیز توجه کرد.

وی با اشاره به جمیعت حاشیه‌نشین شهر اهواز، افزود: حاشیه‌نشینی در اهواز بخش بزرگی از آسیب‌های اجتماعی را تغذیه می‌کند. معمولا افرادی که حاشیه‌نشین شده‌اند گرفتار فقر شده اند در نتیجه باید توجه شود جابه‌جایی خانوارهای منبع آب چه میزان می‌تواند در کاهش چرخه فقر تاثیر داشته باشد.

معاون اداره‌کل امور اجتماعی استانداری خوزستان بیان کرد: در بحث حاشیه‌نشینی دو موضوع مد نظر قرار می‌گیرد که یکی از این مباحث، بحث معیشتی و موضوع دیگر در زمینه پیشگیری است.

شلیش‌پور گفت: اتفاقی که اکنون در منبع آب رخ می‌دهد، این است که با جابه‌جایی اهالی این منازل به شهر رامین، باز هم حاشیه‌نشینی ایجاد می‌شود.

وی افزود: با ساکن کردن خانوارهای منبع آب در محلی که زیرساخت‌های لازم را ندارد، مفهوم حاشیه‌نشینی از بین نمی‌رود و حتی ممکن است حوزه آسیب‌های اجتماعی در این مناطق وسعت یابد. بنابراین باید به موضوع معیشتی و پیشگیری توجه شود.

سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان اهواز نیز گفت: شهردای اهواز آورده مشخص شده خود را که تعهد داده بود تا این لحظه وصول نکرده است و همچنین در تشکیل ستاد بازآفرینی شهری نیز تعلل کرده است.

عسکر مولائی بیان کرد: شهرداری باید به شکل جدی تر به مساله منازل در معرض خطر منبع آب ورود کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار