سال‌هاست مشکل رانش زمین در میراحمد غریبی‌ها از توابع بخش دهدز شهرستان ایذه مطرح است و هنوز خبری از جابجایی آن نیست.
کد خبر: ۷۹۲۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۸ 05 November 2019

وقتی فروردین امسال، روستای آبیدک دهستان زیلایی در بویراحمد بر اثر رانش به کلی ناپدید شد، همه نگاه‌ها به سمت میراحمد غریبی‌ها خیره شد، آیا سرنوشت آبیدک در انتظار میراحمد است؟

تفاوت اصلی اما در این ماجرا چیز دیگری است، آبیدک قبل از رانش از سکنه خالی شده بود اما حدود ۷۰۰ نفر در میراحمد غریبی‌ها گذران زندگی می‌کنند و در شرایط موجود با تهدید مرگ، شب را به صبح می‌رسانند.

در هشتمین ماه از سال ۹۸ در حالی که وارد سال بارشی جدید شده‌ایم، باید آژیر هشدار را برای میراحمد غریبی‌ها به صدا دربیاوریم، پاییز و زمستان سال گذشته چندین بار در مواقع باران و طوفان مردم این روستا در مناطق مختلف اسکان داده شدند اما این راهکارهای موقتی، گره‌ای از مشکلات اهالی این روستا باز نمی‌کند.

به گفته اهالی، میراحمد از همان زمان افتتاح سد با مشکل رانش زمین روبرو بوده است اما این مشکل در سالیان اخیر نمود بیشتری پیدا کرده و به یک تهدید جدی بدل شده است، مسئولان مختلف در سالیان اخیر قول‌های زیادی در رابطه با جابجایی این روستا داده‌اند اما مساله میراحمد همچنان به قوت خود باقی است و بچه‌های روستا روی ترک‌های حاصل از رانش زمین بازی می‌کنند، زمینی که به شدت بوی مرگ می‌دهد.

 

منطقه سراشکفت برای جابجایی میراحمد تایید شد

فرماندار ایذه در گفت‌وگو با ایرنا در این باره گفت: طبق آخرین دستورالعملی که به تایید مدیریت بحران رسیده است، منطقه "سراشکفت" که در نزدیکی میراحمد غریبی‌ها قرار گرفته است به عنوان مکان جایگزین این روستا انتخاب شده است.

مصطفی سمالی تأکید کرد: تمام تأییدیه‌های لازم از طرف ادارات مختلف مانند محیط زیست، آب، برق، منابع طبیعی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر نهادها صادر شده است و اکنون سراشکفت آماده ساخت منازل جدید است.

وی از شروع عملیات ایجاد راه برای سراشکفت سخن گفت و بیان کرد: هفته آینده اداره راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به صورت مشترک اقدامات لازم جهت ایجاد راه دسترسی به منطقه سر اشکفت را انجام خواهند داد.

فرماندار ایذه از ساخت منازل این روستا به وسیله بنیاد مسکن خبرداد و اظهارداشت: با شرایط موجود بعید به نظر می‌رسد که کار ساخت این روستا در سال جاری به پایان برسد اما تمام تلاش‌ها انجام خواهد شد تا در اسرع وقت منازل میراحمد غریبی‌ها به مکان جدید منتقل شوند.

مردم میراحمد راضی به نقل مکان به سر اشکفت نیستند

یکی از اهالی روستای میراحمد غریبی‌ها دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت: تنها راه ارتزاق مردم این روستا کشاورزی و دامداری است، چگونه مردم باید در منطقه‌ای ساکن شوند که چندین کیلومتر از باغات و زمین‌های کشاورزی آنها فاصله دارد؟

اسلام اسدی افزود: تمام زمین‌های سراشکفت متعلق به مردم روستاهای اطراف است، در صورت ساخت منازل در این منطقه، مردم دامدار میراحمد دچار مشکل معیشتی خواهند شد.

وی از شکایت قضایی از سازمان آب و برق به عنوان متولی سد کارون سه خبر داد و تأکید کرد: رانش زمین میراحمد از زمان آب‌گیری سد کارون سه آغاز شد اما مسوولان در سازمان آب و برق خوزستان که متولی این نیروگاه هستند گویا اهمیتی برای مردم منطقه قائل نیستند.

اسدی گفت: مردم میراحمد غریبی‌ها به دنبال احقاق حقوق قانونی خود هستند، تاکنون کسی جوابگوی ما نبوده است و در انتخاب محل زندگی نیز نظر ما را قبول نکرده‌اند.

اسدی از پیشنهاد منطقه رودکلو برای جانمایی روستای جدید از طرف اهالی میراحمد غریبی‌ها سخن گفت و ادامه داد: این منطقه هم به زمین‌های کشاورزی ما نزدیک است و هم خللی در کار دامداری ما وارد نمی‌کند، خواست مردم میر احمد، ساخت و ساز خانه‌ها در این محل است.

وی گفت: اگر هم قرار نیست این منطقه را انتخاب کنند، هزینه ساخت منازل را به خود اهالی بدهند تا خودشان نسبت به محل زندگی خود تصمیم بگیرند.

منطقه رودکلو موافقتهای لازم را کسب نکرد

بخشدار دهدز درباره آخرین وضعیت روستای میراحمد به خبرنگار ایرنا گفت: ما چندین نوبت وضعیت حاد این روستا را به استحضار مسئولان عالی رتبه رسانده‌ایم و آنها قول‌های مساعدی برای حل مشکل این روستا داده‌اند.

محسن البرزی افزود: مردم میراحمد غریبی‌ها روی انتقال روستا به منطقه رودکلو در حوالی باغات و زمین‌های کشاورزی خود تاکید دارند اما محیط زیست اعلام کرده است که رودکلو جزء مناطق حفاظت شده است، ضمن اینکه از نظر زمین شناسی نیز بافت این منطقه مورد تأیید قرار نگرفته است.

 به نظر می رسد امسال نیز مردم میراحمد غریبی‌ها باید پاییز و زمستان را با کابوس رانش زمین سپری کنند، زمستان سرد در چادر و ریزش‌ سقف بناهایی که تقریبا برای همه عادی شده است .
در نشست شهریور ماه سال ۹۶ مدیریت بحران استان خوزستان در دهدز مقرر شده بود روستای میراحمد غریبی‌ها با توجه به مطالعات زمین شناسی و آثار رانش و خطرات احتمالی به مکان امن جابجا شود که تاکنون این امر محقق نشده است.

اواخر فصل پاییز سال گذشته، پنج خانه روستایی در روستای میراحمد غریبی‌ها به دلیل بارش باران و جنس خاک منطقه تخریب شده بود اما در این حادثه به کسی صدمه وارد نشد.

میراحمد غریبی‌ها با حدود ۷۰۰ نفر سکنه در بخش دهدز شهرستان ایذه قرار گرفته است، دهدز با مساحت تقریبی یک هزار و ۳۲۱ کیلومتر مربع دارای جمعیتی بالغ بر ۱۷ هزار نفر است که در سه دهستان دهدز،دنباله رود شمالی و دنباله رود جنوبی متشکل از ۱۰۳ روستا زندگی می‌کنند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار