طرح ملی مسکن که اخیرا دولت برای خانوار ها اعلام کرده با ابهامات زیادی روبرو است.
کد خبر: ۸۰۳۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۱ 05 December 2019

دولت در طول سالهای اخیر نشان داده هیچ طرحی برای خانه دار شدن مردم و کنترل قیمت مسکن نداشته است، تورم مسکن که طبق آمارها تا 200 درصد هم در این سالها افزایش یافته حالا در دوره رکود تورمی سنگینی است که وضعیت اسفناکی دارد.

هر چند در ماههای اخیر به علت رکود سنگین در بازار مسکن قیمت ها تا 15 الی 20 درصد کاهش یافت اما آمار خرید و فروش به شدن در بازار مسکن پایین بوده و همچنان خانوارهای مستاجر چشم به اتفاقات دوخته اند تا شید معجزه ای در مسکن رخ دهد.

دولت در طول ماههای اخیر از طرح خود برای مسکن رونمایی کرد و نام آن را طرح ملی مسکن گذاشت، طرحی که در بسیاری موارد شبیه به مسکن مهر است اما با این تفاوت که شهروندان برای خانه دار شدن باید هزینه سنگینی انجام دهند و شروط عجیبی هم بر سر راه آنان است.

دولت در واقع 8 شرط را برای طرح ملی مسکن جلوی پای مردم گذاشته که عبارتند از

دمتقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی (از ۱۳۸۴/۰۱/۰۱ به بعد) بوده و از تاریخ ۱۳۵۷/۱۱/۲۲ از هیچ یک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن).
تقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار.
زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن
دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر مورد تقاضا در شهرهای جدید سابقه سکونت حداقل ۵ سال در شهر جدید مورد تقاضا و یا در شهر مادر ملاک است.
نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و …)
توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن (مازاد بر تسهیلات بانکی)
امکان سپرده‌گذاری حداقل سی درصد هزینه ساخت مازاد بر تسهیلات بانکی، در خصوص متقاضیان واجد شرایط بر اساس اعلام دستگاه یا نهاد مربوطه.
توانایی پرداخت اقساط ماهیانه بانکی تسهیلات دریافتی

سید احسن علوی از نمایندگان مجلس در ارزیابی خود از طرح ملی مسکن گفت: از زمان اعلام این طرح بارقه امیدی در بین مردم ایجاد شده است منتهی بنده معتقدم این طرح، طرح پخته‌ای نیست.

وی بیان داشت: به اعتقاد بنده آینده این طرح هنوز معلوم نیست که چه طور عملیاتی خواهد شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همچنین گفته می‌شود که خانه‌های ساخته شده در این طرح به قیمت گزافی تمام خواهد شداین درحالی است که قرار بود این طرح مدنظر قشر آسیب پذیر باشد.

وی تاکید کرد: اگر قرار بر این باشد که این طرح (طرح ملی مسکن) با یک هزینه هنگفتی در اختیار مردم قرار گیرد این مسئله دوباره مشکلات پیشین را تکرار خواهد کرد.

محمدرضا رضایی‌کوچی دیگر نماینده مجلس نیز با اشاره به طرح ملی مسکن گفت: به اعتقاد بنده طرح ملی مسکن با مکانیزم فعلی راه و شهرسازی، به تولید مسکن منجر نخواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر اراده‌ای برای طرح ملی مسکن وجود ندارد و موضوعات تنها روی کاغذ تشریح می‌شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: به اعتقاد بنده مقوله ساخت مسکن در وزارت راه و شهرسازی تحت تاثیر حوزه حمل و نقل قرار گرفته و این بخش را به حاشیه برده است.

وی با بیان اینکه ایده‌های ساخت مسکن در وزارت راه و شهرسازی پیرو نقشه و برنامه‌های استخراج شده خوب است، اما در عمل نمی‌توان به آن‌ها امیدی بست، بیان داشت: بنده به هیچ وجه امیدی به طرح ملی مسکن ندارم آن هم به این دلیل که مهمترین مولفه تولید مسکن زمین ارزان قیمت است که مسئولین خیلی به این مقوله نمی‌پردازند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: با این حال اگر مخاطب ما در بهره گیری از طرح ملی مسکن جامعه متوسط به پایین باشد که کارمندان هم شامل آن می‌شوند؛ طبیعی است که این قشر نمی‌تواند جوابگوی پرداخت تسهیلات این طرح باشد.

رضایی کوچی ادامه داد: مسکن در نظر گرفته شده متناسب با درآمد کارمندان نیست و کارمندان توان بازپرداخت تسهیلات آن را نخواهند داشت.

افکار

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار