آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی است که ریه‌ها، بینی، و گلو را درگیر می‌کند و علائمی چون سرماخوردگی، تب و لرز، بدن درد، سرفه، گلودرد و ... را به همراه دارد.
کد خبر: ۸۱۴۵۱۷
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۹ 21 January 2020

با آغاز فصل سرد سال، آنفلوآنزا با زیرگونه یا ویروس‌های مختلف همچون H1N1، H3N2 و B شایع می‌شود. امسال بیشترین شیوع و موارد ابتلا به ویروس H3N2 مربوط به استرالیا بوده است و ویروس H1N1 در ایران شایع شد.

براساس اعلام دکتر گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در بیست و هشتمین کنگره بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران، مقایسه روند ابتلا به آنفلوانزا در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نشان از افزایش ابتلا به این بیماری در جهان دارد.

دکتر حسین عرفانی رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز 15 دیماه در خصوص آخرین وضعیت آنفلوآنزا در کشور به ایسنا گفت: بر اثر اپیدمی فصلی آنفلوآنزا در سال جاری موارد فوت شده به ۱۱۳ مورد رسیده است. طی جمع‌آوری اطلاعات از سامانه‌ها، اپیدمی و همه‌گیری آنفلوآنزا در کشور فروکش کرده است و از این بابت دیگر دغدغه‌ای وجود ندارد و موارد بستری عفونت‌های شدید تنفسی به شدت کاهش یافته است.

حیدرعلی عابدی درباره‌ آخرین اقدامات وزارت بهداشت برای کنترل بیماری آنفلوآنزا اظهار کرد: امسال حجم بستری‌ها دو تا سه برابر گذشته بود و برای احتیاط، بیماران مبتلا به سرماخوردگی را بستری می‌کردند که بعد از آزمایش‌های تکمیلی مشخص می‌شد، آنها مبتلا نیستند.

دکتر گویا 22 دی‌ماه از آغاز موج دوم ابتلا به آنفلوآنزا و ویروس نوع B در کشور خبر داد.

رییس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی اراک نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه آنفلوآنزا یک بیماری فصلی است که در فصل سرد سال کشورهای نیم‌کره شمالی را درگیر می کند، افزود: این بیماری در برخی سال‌ها حالت اپیدمی پیدا می کند و گاهی به مرگ و میر ختم می‌شود.

علی منصوری با بیان اینکه علائم آنفلوآنزا به نوع و زیرگونه آن بستگی دارد که در برخی از موارد و در برخی از افراد علائم شدت می‌گیرد، گفت: موج اول این بیماری عموما در آذرماه آغاز می‌شود و موج دوم نیز اواسط یا اواخر دی‌ماه شیوع می‌یابد.

وی تصریح کرد: هنوز مشخص نیست که گونه یا همان ویروس نوع B در استان مرکزی شایع شده است یا خیر، نمونه‌هایی از این بیماری در دست بررسی است که پس از اعلام نهایی می‌توان نوع ویروس را اعلام کرد.

منصوری با اشاره به اینکه در موج اول بیماری آنفولانزا نوع H1N1 در کشور و استان مرکزی شایع شد، گفت: در حال حاضر برخی از نمونه‌ها در کشور شیوع نوع B را نشان می‌دهد، اما باید منتظر نتیجه بررسی‌ها و آزمایشات بود.

وی اظهار کرد: علائم آنفلوآنزا عموما شامل علائم سرماخوردگی شدید می‌شود و همراه با تب و لرز، خستگی و کوفتگی عضلات، سردرد و سرگیجه و در کوکان با تهوع، استفراغ و حتی اسهال همراه است و در مواردی این علائم شدت می‌گیرد، اما ویروس نوع B نیز همین علائم را به همراه خواهد داشت.

رییس گروه مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص آمار ابتلا به ویروس H1N1 در موج اول بیان کرد: موارد ثبت شده در این خصوص، کسانی هستند که به پایگاه های دیده ور ما مراجعه می کنند. در هر شهرستان استان یک پایگاه دیده ور وجود دارد و کسانی که علائم آنفلوانزا را دارند و به این پایگاه ها مراجعه می کنند در سامانه ثبت می شوند و موارد ثبتی ما را تشکیل می دهند که موارد ثبتی ما در این خصوص بیش از دو هزار نفر است.

وی افزود: مواردی که به پایگاه های دیگر یا دیگر مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می کنند در این سامانه ثبت نمی شوند، در نتیجه آنچه ثبت کرده ایم همه موارد را شامل نمی شود و در نتیجه طبیعتا مواردی هم هستند که ثبت نشده اند.

منصوری با تاکید بر اینکه مواردی که نمونه برداری از آنها انجام می شود صرفا شامل کسانی می شود که علائم شدید بیماری را دارا هستند و در ICU بستری می شوند که برای انجام آزمایش، از آنها نمونه برداری می کنیم، افزود: این بیماری تمامی گروه‌های سنی بویژه افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای، دیابت، بیماری مزمن کلیوی، تنفسی و نقص سیستم ایمنی، HIV هستند یا مصرف کنندگان داروهای شیمیایی، سالمندان، کودکان زیر 5 سال و زنان باردار را درگیر می‌کند و ارتباطی بین گروه سنی و اقشار مختلف با نوع ویروس وجود ندارد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار