رئیس سازمان کشاورزی خوزستان گفت: ۵۰ هزار هکتار از اراضی دچار سیل شده و این روزها رسوب‌گذاری شده‌اند و نیاز به تسطیح و بازسازی دوباره دارند و برای این امر به اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی نیاز داریم.
کد خبر: ۸۲۰۳۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۴:۲۷ 05 February 2020

کیخسرو چنگلوایی در شورای برنامه‌ریزی استان خوزستان که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در سال آبی ۹۷ و ۹۸ سه نوبت در آذر، بهمن و فروردین ۹۸ دچار سیل شدیم که بیشترین خسارت در عید امسال بود.

به گزارش"تابناک" وی افزود: در مجموع بیش از چهار هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان به اراضی زراعی باغی حوزه دام، طیور، شیلات، زنبورعسل و تأسیسات زیربنایی خسارت وارد شد.

رئیس سازمان کشاورزی استان خوزستان بیان کرد: تحت فرماندهی استاندار یک سری اقدامات را حین سیل و یک سری را پس از سیل انجام دادیم که مهم‌ترین کار خروج آب از مزارع بود.

وی عنوان کرد: ۱۶۸ هزار هکتار از ۲۱۳ هزار هکتار اراضی که دچار سیل گرفتگی شده بودند، آب را به صورت فیزیکی خارج کردیم.

چنگلوایی بیان کرد: با وجود مشکلاتی که در کشاورزی پیش آمد اما فرآیند تولید نسبت به سال گذشته افزایش داشت؛ به نحوی که گندم با وجود از دست دادن برخی از سطوح مزارع شاهد افزایش ۱۵ درصدی تولید بودیم و در تولید کلزا هم ۶۵ درصد افزایش تولید داشتیم.

وی تصریح کرد: تابستان قبل کشاورزی در سطح ۱۵۷ هزار هکتار کشت داشتیم که امسال این رقم به ۳۷۰ هزار هکتار رسید.

رئیس سازمان کشاورزی استان خوزستان عنوان کرد: با وجود بروز سیلاب ۹۰۰ هزار تُن ارزش تولید در چهار محصول اصلی داشتیم.

چنگلوایی گفت: در استان خوزستان ۹۲۶ میلیارد کمک بلاعوض اختصاص دادند که ۵۰ درصد آن تخصیص داده شد؛ همچنین ۹۱۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه چهار درصد مصوب شد که همه این مبلغ را به استان خوزستان تخصیص دادند.

وی اظهار داشت: تاکنون هفت هزار و ۷۰۰ نفر معادل ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند و مابقی افراد در هشت بانک عامل تشکیل پرونده داده‌اند.

رئیس سازمان کشاورزی استان خوزستان با بیان اینکه ۹۲ میلیارد تومان برای تأسیسات زیربنای عمومی به ما اعتبار داده شده است، بیان کرد: ۱۵۰ میلیارد تومان کسری بودجه داریم تا کل کمک‌های بلاعوض را پرداخت کنیم.

وی در ادامه گفت: ۵۰ هزار هکتار از اراضی دچار سیل شده و این روزها رسوب‌گذاری شده‌اند و نیاز به تسطیح و بازسازی دوباره دارند و برای این امر به اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی نیاز داریم.

همچنین مسعود انصاریان در این جلسه اظهار کرد: در سیل فروردین سال جاری ۵ هزار و ۴۷۶ واحد مسکونی در استان تخریب شد که ۱۹ هزار و ۹۰۰ واحد نیز تعمیری بودند.

وی افزود: کار تعمیر این واحدها به پایان رسید و واحدهای آسیب دیده با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد درحال اجرا هستند و تا پایان سال به اتمام خواهند رسید.

انصاریان تصریح کرد: پس از سیل با همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز مطالعات وسیعی در سطح مناطق سیل زده انجام شد و در نهایت کد ارتفاعی لازم با دوره ۵۰ ساله مشخص شد و بر اساس آن واحدهای مسکونی جدید ساخته می شوند و هرگونه ساخت و ساز باید با رعایت این کد ارتفاعی باشد تا در صورت وقوع سیل، آبگرفتگی ایجاد نشود.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان پرداخت بلاعوض به واحدهای آسیب دیده از سیل صورت گرفته است، بیان کرد: در بارش آذرماه سال جاری، تاکنون ۵ هزار و ۵ واحد ارزیابی شده اند که از این تعداد ۹۹ واحد احداثی، یک هزار و ۹۹۶ واحد تعمیری و ۲ هزار و ۸۱۹ واحد نیامند پرداخت تسهیلات معیشتی بوده اند.

وی ادامه داد: همچنین ۲ هزار واحد باقی مانده اند که در حال ارزیابی هستند و به هزار و ۶۰۰ واحد کمک بلاعوض پرداخت شده است.

در ادامه جلسه امید حاجتی اظهار کرد: یکی از نگرانی‌های ما در استان خشک شدن نخیلات شادگان است که قصد اجرای طرح‌های اضطراری را برای آب‌رسانی به نخیلات داشتیم ولی اواخر سال سیلاب‌های بسیاری به سمت شادگان سرازیر شد.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان اعتبار به این حوزه اختصاص پیدا کرده است، افزود: مشکلات خوزستان سرزمینی جغرافیایی است و همواره مورد توجه مجلس و دولت بوده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان بیان کرد: زیرساخت‌های خوزستان فرسودگی ناشی از قدمت بالا است که استان را دچار مشکل کرده است و یک سری عقب‌افتادگی‌های تاریخی در حوزه توسعه نیز از زمان وقوع جنگ تحمیلی داریم.

وی عنوان کرد: با احتساب نفت سهم ۱۴.۳ درصدی در تولید ناخالص کشور داریم که بدون نفت ۵.۵ درصد است ولی ساختار اقتصادی خوزستان به شکلی است که رتبه دوم نرخ بیکاری کشور یعنی ۱۶.۲ درصد را داریم که به شدت نارضایتی خوزستانی‌ها را تحت تأثیر قرار داده است.

حاجتی تصریح کرد: بسیاری از معضلات اجتماعی و امنیتی ناشی از این ساختار اقتصادی خوزستان است که نسخه پیچی برای درمان این مشکلات از توان حیطه استانی خارج است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان بیان کرد: در حوزه نفت که به عنوان صنعت پیشرو می‌توانست بسیاری از مشکلات خوزستان را مرتفع و متعاقباً شاهد بهبود شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی هم شود ولی با وجود اینکه ۶۵ درصد سهم تولید نفت را دارد فقط سه درصد از مشکل اشتغال این استان را حل کرده است.

وی گفت: ارزش افزوده صنایع بالادستی پتروشیمی خوزستان ۳۵ درصد است ولی در تولیدات پتروشیمی نیز سه درصد صنایع پایین دستی پتروشیمی در خوزستان ایجاد شده است.

حاجتی تصریح کرد: در اکثر مناطق خوزستان زمان سرمایه‌گذاری یا روی مخازن نفتی و یا در جوار آن است که این باعث قفل شدن توسعه استان خوزستان شده است؛ مجموعه نفت اگر خودش را با سند آمایش سرزمینی خوزستان (سند توسعه بالادستی) که به تصویب سازمان برنامه و بودجه کشور رسیده است، تطبیق دهد؛ عملاً هیچ راهکاری برای پیشرفت و توسعه این استان نداریم.

وی عنوان کرد: بر اساس قانون ارزش افزوده یک درصد عملیات نفت جزو حق آلایندگی می‌شود که نفت اعلام کرده چون جزو بودجه سنواتی دیده نشده آن را پرداخت نمی‌کنیم؛ در حال حاضر هفت هزار میلیارد تومان مطالبه از نفت داریم.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد صنایع مستقر در استان خوزستان صنایع بزرگ هستند، اظهار کرد: در بحث مدیریت منابع انسانی و تشکیلات اداری هیچ گونه اختیاری در استان نداریم و کاملاً در اختیار ساختار کشوری است؛ با وجود نداشتن اختیارات در این زمینه و مراجعه برای هر مسئله‌ای به تهران بهتر است که جلسات استان‌ها را نیز در پایتخت برگزار کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار