به گزارش تابناک از خوزستان، در طی دهههای گذشته، بارندگی در اهواز همواره با آبگرفتگی و نگرانی همراه بوده است. هر بار که باران میبارید، بهجای ترنم و طراوت، آبگرفتگی و ترافیک به همراه داشت و خانهها و کاشانهها به زیر آب میرفتند.
توسعه نیافتن زیرساختهای شهری مقصر اصلی آبگرفتگی
توسعه نیافتن زیرساختهای شهری مقصر اصلی این مشکلات بود و صدای فریادهای مردم گرفتار آبگرفتگی به گوش میرسید.
مسئولان نیز، از جمله امام جمعه استان، تا کمر در آب فرو میرفتند تا به مردم کمک کنند.
این مشکلات در سالهایی مانند ۱۳۹۸ به اوج خود رسید و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داد. البته، نمیتوان همه این مسائل را به مدیریت شهری نسبت داد.
زیرساختهای ضعیف و ناکارآمد، سرمایهگذاری نامناسب در بخش آبفا، توسعه بیرویه شهر و عدم ثبات در مدیریت شهری نیز از عوامل مؤثر در این مسئله بودند.
حجم بالای بارندگی بین ۲۰ تا ۵۰ میلی متر در اهواز
حجم بالای بارندگی بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر در اهواز همچنان مشکلاتی ایجاد میکرد، اما مدیریت شهری امروز با کمترین مسئله مواجه شده و بسیاری از مناطق شهری که در سالهای گذشته با کمترین حجم بارندگی دچار آبگرفتگی میشدند، از این مشکلات رهایی یافتهاند.
حضور میدانی مدیران شهری در دل بحران، پمپهای تخلیه آب و ایستگاههای پمپاژ فاضلاب شهرداری و آبفای اهواز به طور مناسب در حال خدمترسانی هستند و عملکرد مناسبی را برای شهر اهواز رقم زدهاند.
استقرار ۲۰ پمپ در مناطق بحرانی شهر اهواز
علی شمسی، معاون شهرداری اهواز، با اشاره به آغاز بارندگی در اهواز و آمادگی کامل برای دفع آبهای سطحی اظهار کرد: با برنامهریزیهای انجام شده قبل از شروع بارندگی، همه پمپهای SP شامل ۲۰ پمپ در محلههای مختلف شهر برای تخلیه آبهای سطحی ناشی از بارندگی مستقر شدهاند.
وی افزود: همه ایستگاههای پمپاژ آماده به کار هستند و نیروهای خدمات شهری در آمادگی کامل به سر میبرند.
فرماندار اهواز: مدیران شهری پای کار هستند
سید احمد موالی زاده، فرماندار اهواز، نیز با اشاره به پیشبینی هواشناسی برای بارندگیهای رگباری با حجم بالا بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر طی دو روز، اظهار داشت: شهرداری اهواز و شرکت آبفا پای کار هستند تا زمان ماندگاری آب را کاهش دهند و بویژه در مناطق حاشیهنشین کار دقیق پیش میرود.
انتهای پیام/س