آیا گوزن زرد ایرانی از انقراض رهایی خواهد یافت؟
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خاتم ضمن اعلام خبر تولید اولین گوساله گوزن زرد ایران در سال جاری در سایت تکثیر این حیوان در جنگل باغ شادی استان یزد، به افزایش ۲۰ درصدی جمعیت این گونه در حال انقراض طی دو سال اخیر اشاره و ابراز امیدواری کرد که با مراقبت‌های در حال انجام، این گونه از خطر انقراض نجات یابد.
کد خبر: ۱۱۰۳۵۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵ 04 May 2023

«حجت تیموری» با اشاره به اینکه گوزن زرد نوعی گونه در حال انقراض است و تنها در مناطق حفاظت شده و سایت‌های تکثیر در حال رشد و بقا هستند، گفت: خواستگاه اصلی این گونه منطقه دز و کرخه استان خوزستان بود ولی در دهه ۵۰ پس از نمونه گیری به منطقه حفاظت شده دشت ناز ساری منتقل و در ادامه نیز به چند سایت در سطح کشور انتقال داده شد که یکی از آن ها جنگل شادی شهرستان خاتم بود.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ از سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری، شش راس از گونه در حال انقراض «گوزن زرد ایرانی» که دو راس از آنها نر و چهار راس ماده بودند، وارد منطقه حفاظت شده جنگل شادی شهرستان خاتم شدند.

وی با بیان این که جنگل شادی شهرستان خاتم وضعیت خوبی در راستای حفاظت از این گونه پستاندار داشته و یکی از سه سایت برتر در حوزه معرفی مجدد این گونه به طبیعت بوده است، افزود: طی دو سال اخیر در جنگل شادی شاهد افزایش ۲۰ درصدی جمعیت گوزن زرد بوده‌ایم و خوشبختانه در سال جاری نیز شاهد تولد اولین نوزاد گوزن زرد ایران در این سایت بودیم.

تیموری با بیان این که وضعیت حفاظتی گوزن زرد در چند سایت ایران در مرحله خوبی به سر می‌برد، افزود: امکان نجات گوزن های زرد از انقراض بسیار زیاد است و می‌توان این گونه را با مراقب های مربوطه از مرگ و انقراض نجات داد.

وی در خصوص زمان رهاسازی گوزن‌ها در دامن طبیعت نیز گفت: در صورت ادامه روند افزایش جمعیت در سال جاری، تعدادی از گوزن‌های زرد در طبیعت رها سازی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: البته در حال حاضر نیز زندگی این حیوانات در جنگل شادی به صورت کاملاً محصور شده نیست بلکه با توجه به مساحت حدوداً ۲۰۰ هکتاری تعیین شده برای این گوزن‌ها، به صورت نیمه اسارت زندگی می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خاتم در خصوص خطرات تهدید کننده گوزن‌های زرد پس از رهاسازی در طبیعت، گفت: وجود مراتع دام‌ها در اطراف جنگل شادی و نبود تفرجگاه متمرکز برای گردشگران و در نتیجه رفت و آمد گردشگران در زون حفاظت شده این جنگل از جمله مشکلات شایان توجه در خصوص امنیت گوزن‌ها هستند.

تیموری در پایان با اشاره به این که در استان یزد دو سایت تکثیر و پرورش گورخر و یک سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد در شهرستان های مهریز، اردکان و خاتم وجود دارد، یادآور شد: در استان یزد حیوانات در حال انقراض دیگری همچون یوزپنلگ، گربه پالاس، گربه شنی، شاه روباه، گورخر ایرانی و گوزن زرد در دسته پستانداران و پرندگانی نظیر هوبره، عقاب طلایی، عقاب شاهی، شاهین و بالابان زندگی می‌کنند.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار