رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: هیچ کشوری منابع آب زیرزمینی را باز نمی‌گذارد اما اکنون 85 درصد آب‌های زیرزمینی جامعه را مصرف کرده و اقتصاد مقاومتی در شرایطی که منابع پایه در حال تهدید است نمی‌تواند تحقق یابد.
کد خبر: ۱۲۲۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۶ 02 November 2015
به گزارش تابناک قم، معصومه ابتکار در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در فرهنگسازی و مطالبه گری اقتصاد مقاومتی در دانشگاه قم، گفت: تلاش حکومت‌ها و دولت‌ها این است که حکمروایی خوبی داشته باشند و خدماتی ارایه دهند که کیفیت زندگی را ارتقا دهد و آموزش و بهداشت را برای همگان به ارمغان بیاورد.

وی افزود: نحوه اداره کشور بسیار مهم است؛ اگر در یک کشور منابع پایه از بین برود همه فعالیت های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه دستخوش تغییر می شود.

ابتکار خاطرنشان کرد: امروزه جنگل هایی که میلیون ها سال طول کشیده است که به این شکل برسند به راحتی برای ساخت چند میز و صندلی و کاغذ، تخریب می شوند.

رییس سازمان محیط زیست کشور اظهارکرد: کاغذها تا هفت بار قابل بازیافت هستند ولی در کشور ما در بهترین حالت، کاغذها به شانه های تخم مرغ تبدیل می شوند.

وی گفت: سفره های زیرزمینی برای کشورها، جزو منابع دسته اول و حیاتی هستند؛ علم کشورداری می گوید که نباید بیش از 20 درصد آب های زیرزمینی را برداشت کنیم ولی در ایران 80 درصد این آب ها برداشت شده اند.

معاون رییس جمهوری بیان کرد: ایران، در شرایط فعلی شرایط سنتی دامداری و وجود دام بیش از ظرفیت در مراتع کشور، فرسایش خاک را ایجاد کرده است؛ بارندگی نیز این خاک را از بین می برد و باعث می شود با یک وزش باد، گرد و غبار در کشور ایجاد شود.

وی افزود: یکی از مهترین مسایلی که امروز در کشور مورد بحث است، بهره وری در منابع است؛ یکی از مشکلات ما، مشکل بهره برداری از آب است؛ متاسفانه با این 85 درصد استفاده از منابع آبی، 30 درصد بهره‌وری داریم و حتی 30 درصد از این محصولات کشاورزی نرسیده به مقصد از بین می روند و تازه بسیاری ازاین میوه ها که به منازل می روند، حیف و میل می شوند.

ابتکار خاطرنشان کرد: امروزه کشور ما جزو کشورهایی است که گازهای گلخانه ای زیادی تولید می کنیم که به گرمایش زمین می انجامد؛ در این زمینه در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی نیز باید پیگیری بیشتری داشته باشیم.

رییس سازمان محیط زیست کشور اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی برای درون زا بودن و تعامل با جهان، باید حفاظت از محیط زیست و منابع پایه و آب و خاک و انرژی را در دستور کار خود قرار دهد؛ تا زمانی که به این موضوعات به شکل جدی نپردازیم، مشکلات اساسی در سیاست های اقتصادی ایجاد می شود.

وی گفت: خوشبختانه رییس جمهوری، نگاه بسیار خوبی در این زمینه دارند و اولین موضوعی که در این زمینه ایجاد شد، موضوع حفظ و اجیای دریاچه ارومیه بود که اگر این دریاچه از بین بروند بخش عظیمی از اقتصاد شمال شرق کشور از بین می روند.

معاون رییس جمهوری بیان کرد: اینکه رییس جمهوری به مساله اقتصاد سبز اشاره می کند که بردارنده رشد اقتصادی و توازن و درون زایی و عدالت طلبی است؛ این اقتصاد، اقتصادی است که با همه این پیشرفت ها، نگاه کلانی در عرصه حفظ محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: امروز تمام تلاش دولت این است که در کنار همه برنامه هایی که در زمینه توسعه اقتصادی و سیاسی و بین المللی انجام می شود، در عرصه محیط زیست نیز رو به جلو حرکت کنیم؛ امروز فناوری‌های سبز در زمینه هایی مثل بازیافت و تولید انرژی از زباله، وجود دارد که می تواند این عرصه را از مشکلات مصون بدارد.

ابتکار خاطرنشان کرد: صندوق ملی محیط زیست در این زمینه می تواند نقش مهمی در حل مشکلات محیط زیستی در کشور داشته باشد.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار