معاون تکثیر و پرورش اداره کل شیلات گیلان :
معاون تکثیر و پرورش اداره کل شیلات گیلان در خصوص تولید ماهیان قرمز گفت : استان گیلان با 177هکتار استخر گرمابی، امسال 23 میلیون قطعه از ماهیان قرمز را تولید و به بازار کشور عرضه کرده است. احمد قناعت پرست افزود : گردش مالی این حجم از تولید یکصد میلیارد ریال برآورد می شود که در عرصه بازار این مبلغ به 300میلیارد ریال افزایش می یابد.
کد خبر: ۱۲۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱ 11 March 2015
به گزارش تابناک گیلان، استان گیلان، مرکز تولید ماهیان قرمز کشور است؛ ماهیانی که نماد شادابی سفره هفت سین شب عید ایرانیان هستند.

با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازار فروش ماهیان قرمز رونق می گیرد و استان گیلان با تولید بیش از 20 میلیون قطعه ماهی قرمز، مقام اول تولید این ماهیان را در کشور به خود اختصاص داده است.

گلدفیش ، کالیکو، بلک مور، کله شیری ، شیشه ای و تلسکوپی ماهیان قرمز تولیدی را تشکیل می دهند که از دومین ماه فصل زمستان (بهمن) صید این ماهیان برای عرضه به بازار در گیلان آغاز می شود.

سابقه تولید این ماهیان در گیلان به حدود 30 سال قبل می رسد و رونق آنها به سفره هفت سین ارتباط دارد که در فرهنگ ایرانی، ماهی در کنار سفره هفت سین قرار می گیرد و نماد زایش، تازگی، شادابی و سرزندگی است.

معاون تکثیر و پرورش اداره کل شیلات گیلان در خصوص تولید ماهیان قرمز گفت : استان گیلان با 177هکتار استخر گرمابی، امسال 23 میلیون قطعه از ماهیان قرمز را تولید و به بازار کشور عرضه کرده است.

احمد قناعت پرست افزود : گردش مالی این حجم از تولید یکصد میلیارد ریال برآورد می شود که در عرصه بازار این مبلغ به 300میلیارد ریال افزایش می یابد.

وی خاطرنشان کرد : پرورش هر 50 هزار بچه ماهی قرمز، معادل یک فرصت شغلی مستقیم محسوب می شود که با این حجم تولید ماهی در گیلان، 500 شغل مستقیم و بین چهار تا پنج هزار شغل به صورت غیرمستقیم با تولید ماهیان قرمز ایجاد می شود.

قناعت پرست اظهارداشت : استان گیلان در تولید ماهیان قرمز در کشور مقام اول و در تولید ماهیان زینتی با تولید دو و نیم میلیون قطعه، مقام سوم را دارد.

محمد حسین گیلانپور یکی از تولیدکنندگان ماهیان قرمز در شهر سنگر از توابع شهرستان رشت می گوید : امسال یک میلون قطعه ماهی قرمز از نوع گلدفیش ، کالیکو، بلک مور و کله شیری تولید کرده ام.

وی می افزاید : حدود 90 درصد تولید ماهی قرمز شب عید کشور در گیلان تولید و وارد بازار می شود.

به گفته وی نیاز داخلی کشور 60 میلیون بچه ماهی است که به دلیل تلفات باید دو برابر آن تولید شود.

این تولیدکننده ماهی قرمز ادامه داد: مشتریان عمده تولید ماهی قرمز ایام عید گیلان، استان های اصفهان، مازندران ، تهران ، کرمانشاه و اهواز هستند.

وی قیمت هر عدد از ماهیان قرمز را بین 300 تا 1200 تومان ذکر کرد.

تیمور محمدی دیگر تولید کننده ماهیان قرمز می گوید: از 20 فروردین هر سال با تخم گیری از مولدین پرورش این ماهیان، برای نوروز سال بعد آغاز می شود.

وی که ماهی های قرمز تلسکوپی ، گلد فیش، میناتوری ،شیشه ای و معمولی تولید می کند، افزود: امسال کشش بازار این ماهیان ضعیف است و با وجود اینکه غذای این ماهیان و هزینه امکانات آن ها افزایش یافته، قیمت ماهیان قرمز نصف قیمت سال قبل است.

وی ظرفیت مزرعه خود را یک میلیون قطعه بچه ماهی قرمز عنوان کرد و گفت: امسال 700 هزار قطعه تولید کرده و غذای این ماهیان شامل آرد، سبوس گندم و پودرماهی می باشد که قیمت این مواد دو برابر افزایش یافته است. 

به گفته وی قیمت سبوس گندم هرگونی 40 کیلوگرمی هم اکنون چهار هزار تومان است که نسبت به دو سال قبل، دو برابر شده است.

مردم ایران، همه ساله و در ایام نوروز، خرید ماهیان قرمز برای زینت سفره هفت سین را از جمله اموری می دانند که به عنوان نماد زایش و زندگی باید انجام شود و گیلان نیز همچون سال های گذشته، میزبان خریدارانی از استان های مختلف است تا این نوع از ماهیان را برای سفره های هفت سین هم وطنان در اقصی نقاط کشور به ارمغان ببرند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار