استاندار آذربایجان شرقی:
استاندار گفت: در بحث خصوصی سازی آن‌چه ما نسبت به آن حساسیم بحث اهلیت است، اگر ما افرادی را پیدا کنیم و به این باور برسیم که می‌توانند واحدهای صنعتی ما مثل ماشین‌سازی را اداره کنند و به جایگاه اصلی آن برسانند حتما این واحدها را واگذار می‌کنیم و حمایت هم می‌کنیم.
کد خبر: ۲۲۰۵۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸ 28 April 2016
استاندار آذربایجان شرقی نیروی انسانی را بزرگترین سرمایه و تکیه‌گاه اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و با بیان این که رونق تولید استان در گرو تلاش جامعه کارگری و کارفرمایی است، به مرحله دوم انتخابات مجلس در روز جمعه اشاره کرد و گفت: بعد از پایان انتخابات، اگر بناست رقابتی باشد باید در خدمت بیشتر به مردم و در جهت رونق اقتصادی باشد.

دکتر اسماعیل جبارزاده در جمع نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان، با گرامی‌داشت هفته کارگر و روز جهانی کارگر، اظهار داشت: خوشبختانه در استان آذربایجان شرقی هیچ فاصله‌ای بین جامعه کارگری و کارفرمایی وجود ندارد و همه این عزیزان در خدمت تولید و صنعت استان هستند و این صمیمیت و همدلی نعمت بزرگی است که باید به خاطر آن همیشه شاکر درگاه خداوند بزرگ باشیم.

وی با بیان این که هر کارفرمای خوبی قطعا یک روز کارگر خوبی بوده است و هر مدیری هم برای درک مشکلات کارگران باید عضوی از این مجموعه باشد، افزود: بنده افتخار دارم که هم به عنوان کارگر و هم به عنوان کارفرما صاحب تجربه هستم و به خاطر آشنایی با مسایل و مشکلات جامعه کارگری، حضور خود را در راس مدیریت استان فرصتی برای حل این مشکلات می‌دانم.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه انتقاد از عملکرد دولت به شرط رعایت انصاف را مفید و سازنده عنوان کرد و گفت: امروز باید قضاوت کنیم که در دو سال گذشته چه میزان نسبت به مسایل کارگری توجه شده و چه میزان در سال‌های قبل از آن؛ انصاف نیست که از ده‌ها مساله کارگری فقط یک مشکل را برجسته کنیم و بگوییم که مثلا مطالبه کارگران از دولت فقط افزایش حقوق است.

وی با اشاره به این که البته مساله حقوق و دستمزد کارگران تاریخچه بلندی دارد، افزود: برای بررسی این موضوع باید به سال‌هایی برگردیم که نفت با قیمت 140 دلار به فروش می‌رفت و ببینیم که نفت 140 دلاری چه تاثیری بر گذران زندگی مردم و کارگران و کارمندان داشت.

جبارزاده با بیان این که جامعه کارگری ما فهیم و زمان‌شناس هستند و از وضعیت اقتصادی کشور آگاهی دارند، گفت: امروز در شرایطی که تورم 11 درصد است حقوق کارگران 14 درصد افزایش می‌یابد، اما آیا در سال‌هایی که تورم 44 درصد بود حقوق به همان میزان افزایش یافت؟ بنابراین عدم توازن درآمد و هزینه به انباشت اختلاف این دو از گذشته برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: البته ما بنا نداریم که در گذشته‌ها بمانیم، چرا که انسان از پیشرفت می‌ماند، اما گذشته همچون آینه‌ای است که باید آن را ببینیم و دیگر این اشتباه‌ها را تکرار نکنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر این که مساله درآمد کارگران باید به صورت ریشه‌ای حل شود، افزود: امروز اگر اصل قضیه حل نشود افزایش حقوق نمی‌تواند تاثیر چندانی داشته باشد، باید مساله را از ریشه حل کنیم و ریشه همان بحث اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند.

وی با بیان این که اگر اقتصاد مقاومتی تحقق یابد حقوق کارگران و کارمندان هم می‌تواند هزینه‌های زندگی آنها را تامین کند، افزود: بدون شک اگر چرخ تولید بچرخد اولین کسی که بهره‌مند می‌شود جامعه کارگری است، آیا کارخانه‌هایی که به بحران خوردند مشکل‌شان کم بودن حقوق کارگران بود یا اساسا درآمدی نداشتند که آن حقوق کم را هم پرداخت کنند؟

جبارزاده با تاکید بر این که رونق تولید استان و تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو اراده جامعه کارگران و کارفرمایان است، گفت: برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی استان برای سال 95 آماده شده است و ان‌شاءالله از فردای انتخابات، اقدامات عملی ما در اجرای این برنامه شروع می‌شود.

وی با بیان این که باید اولین استانی باشیم که اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری را تحقق می‌بخشد، افزود: یکی از نمودهای این کار این خواهد بود که در پایان سال اعلام کنیم چه تعداد به جمع 650 هزار نفری بیمه‌شدگان تامین اجتماعی استان اضافه شده است و این ملاک ارزیابی عملکرد ما خواهد بود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که بر اساس مصوبه مجلس مرکز آمار ایران مرجع رسمی اعلام آمار در کشور است، افزود: طبق آمار این مرکز، نرخ بیکاری استان از 12 درصد در سال 92 به 8 درصد در پایان سال 94 رسیده است که این کاهش حاصل تلاش و همت و غیرت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی است.

وی با اشاره به تعطیل و نیمه‌تعطیل شدن تعدادی از واحدهای تولیدی استان در سال‌های قبل از دولت تدبیر و امید، گفت: ما مصمم هستیم که برای تک‌تک این واحدها نسخه درمان بنویسیم و آن را عملیاتی کنیم و در سال آینده گزارش خواهیم داد که چه میزان در این کار موفق بوده‌ایم.

دکتر جبارزاده با بیان این که بزرگترین سرمایه و تکیه‌گاه اصلی ما در بحث اقتصاد مقاومتی، نیروی انسانی استان است، گفت: بنده ایمان دارم که با وجود نیروی انسانی توانمند، متخصص و باغیرت در استان خواهیم توانست در سال 95 به عنوان استان برتر در اقتصاد مقاومتی عمل کنیم و انتظار دارم که امسال به خاطر تاکید رهبر معظم انقلاب و به خاطر این که تعداد زیادی از جوانان استان را صاحب شغل کنیم با توان بیشتر در این عرصه باشیم.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واگذاری صنایع استان به بخش خصوصی، گفت: ما نسبت به واگذاری‌هایی که در استان انجام می‌شود بی تفاوت نیستیم و همه آنها را رصد می کنیم و با سازمان خصوصی‌سازی هم ارتباط نزدیک داریم.

وی افزود: واحدهایی که در واگذاری آنها مشکلی بود یا به قانون عمل نشده بود را برگرداندیم و با تعدادی از واگذاری‌ها هم مخالفت کردیم، اما بازگرداندن به دولت راهگشا نیست و مخالفت ما نیز همیشگی نخواهد بود، واگذاری‌ها طبق قانون و طبق تاکید رهبری حتما باید انجام شود و واقعیت هم این است که هیچ دولتی در اداره واحدهای تولیدی موفق نبوده است.

جبارزاده اضافه کرد: وظیفه ذاتی دولت‌ها امور حاکمیتی و تامین مسایلی همچون امنیت و سلامت است و بقیه امور باید به بخش غیردولتی واگذار شود.

وی خاطرنشان کرد: در بحث خصوصی سازی آن‌چه ما نسبت به آن حساسیم بحث اهلیت است، اگر ما افرادی را پیدا کنیم و به این باور برسیم که می‌توانند واحدهای صنعتی ما مثل ماشین‌سازی را اداره کنند و به جایگاه اصلی آن برسانند حتما این واحدها را واگذار می‌کنیم و حمایت هم می‌کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه از پشتیبانی دستگاه قضایی استان از بخش تولید و صنعت قدردانی کرد و گفت: در هیچ استانی به اندازه استان آذربایجان شرقی، دستگاه قضایی تا این اندازه پای حمایت از تولید نایستاده است و بنده اطمینان می‌دهم که هم دستگاه قضایی و دستگاه‌های امنیتی ما در کنار کارفرمایان و کارگران و بخش تولید هستند و حمایت عملی و جدی و جانانه از تولید دارند.

وی با انتقاد از افرادی که برخورد با متخلفان را موجب افت روحیه تولیدکنندگان می‌دانند، گفت: اتفاقا برخورد با متخلف روحیه‌ها را بالا می‌برد و فرق خادم و خاین را مشخص می‌کند.

جبارزاده گفت: ممکن است در بین هزاران عضو شورا و کارکنان ادارات و شهرداری‌ها یا در ساختار بزرگ تولید و بخش خصوصی، درصد ناچیزی هم باشند که نخواهند تابع قانون باشند، طبیعی است که افراد قانون‌گریز را شناسایی و با آنها برخورد می‌کنیم که این هم برای سالم‌سازی محیط است؛ دلیل نمی شود که به بهانه پایین آمدن روحیه با متخلف برخورد نشود، برعکس روحیه بالا می‌رود و همه خوشحال می‌شوند.


استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با حذف قراردادهای موقت کار مخالفت کرد و گفت: قرارداد موقت بهتر از بیکاری است، هرچه کارفرما را محدود کنیم به ضرر اشتغال است و من معتقدم که بیکاری ام‌الفساد است، یعنی به هر نحوی که بتوانیم افراد را ولو به مدت کوتاهی شاغل کنیم بهتر از بیکاری است.

وی با تاکید بر حاکمیت قانون به جای حاکمیت رابطه، گفت: بعضی از برخوردهای قضایی دقیقا در راستای این است که عده‌ای از موقعیت خود سوءاستفاده می‌کنند، در حالی که در حکومت اسلامی پست و مقام طعمه نیست و هرکس در این حکومت مسوولیت قبول کرده باید بداند که روز قیامت در قبال لحظه به لحظه آن باید پاسخگو باشد.

جبارزاده تاکید کرد: ما به دنبال حذف رانت، رابطه‌بازی و باندبازی هستیم و این موضوع را مردم باید از عملکرد ما حس کنند و این سیاست برگشت‌ناپذیر ما در مقابل افراد رانت‌خوار است.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر حضور حداکثری در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: تا روزی که نمایندگان ما انتخاب نشده‌اند تکلیف ساقط نیست و ان‌شاءالله 9 نفر نمایندگان باقیمانده استان نیز با رای حداکثری مردم در روز جمعه انتخاب می‌شوند.

وی با تاکید بر این که همه باید نتیجه انتخابات را قبول کنند، افزود: روز جمعه انتخابات تمام می‌شود و از روز شنبه پرونده رقابت در عرصه سیاسی بسته می‌شود.

جبارزاده تاکید کرد: البته بعد از انتخابات هم باب رقابت باز است، اما این بار رقابت در خدمت بیشتر به مردم خواهد بود؛ اگر بناست رقابتی انجام شود باید در عرصه اقتصادی و در توسعه صادرات باشد و ان‌شاءالله کاروان خادمان استان از هر گرایش سیاسی که باشند، باید زیر یک چتر و آن چتر خدمت به مردم جمع شوند.

در این نشست تعدادی از نمایندگان تشکل‌ها، کانون‌ها و مجامع کارگری و کارفرمایی استان به بیان مسایل و مشکلات جامعه کارگری و دیدگاه‌های خود در این خصوص پرداختند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار