مروری بر روزنامه های یک شنبه 12 اردیبهشت،
اگرچه روزنامه ها قبل از مرحله دوم انتخاب هیچ شور انتخاباتی نداشتند اما پس از برگزاری انتخابات امروز روزنامه های اصلاح طلب جشن پیروزی گرفته اند. اگرچه اصولگرایان نیز بی کار ننشسته اند و آنها هم اگرچه مختصرتر جشن پیروزی گرفته اند. با این حال برخی موضوعات دیگر از جمله پیشنهاد یکی از روزنامه ها برای مقابله مثل در برابر امریکایی ها بر سر مصادره دو میلیارد دلار از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
کد خبر: ۲۲۱۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳ 01 May 2016

اگرچه روزنامه ها قبل از مرحله دوم انتخاب هیچ شور انتخاباتی نداشتند اما پس از برگزاری انتخابات امروز روزنامه های اصلاح طلب جشن پیروزی گرفته اند. اگرچه اصولگرایان نیز بی کار ننشسته اند و آنها هم اگرچه مختصرتر جشن پیروزی گرفته اند. با این حال برخی موضوعات دیگر از جمله پیشنهاد یکی از روزنامه ها برای مقابله مثل در برابر امریکایی ها بر سر مصادره دو میلیارد دلار از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

البته در این میان برخی روزنامه ها نیز روز معلم را فراموش نگرده اند و برخی از سطور خود را در صفحات مختلف به تجلیل از مقام معلم اختصاص داده اند.

به گزارش«تابناک»، روزنامه های اصلاح طلب از جمله، شرق، اعتماد، آرمان، ابتکار،آفتاب یزد، وقایع التفاقیه پیروزی در انتخابات را به انحاء گوناگون جشن گرفته اند.


در همین زمینه روزنامه وقایع التفاقیه در گزارشی با عنوان«بذر امید به بار نشست » نوشته:« گام دوم برداشته شد؛ خبر به همین سادگی بود اما رسیدن به آن همتی بزرگ می‌طلبید؛ کاری که با همه ناعادلانه‌بودن رقابت اما به دست مردم به سرانجام رسید، چراکه اگر مانع از حضور بسیاری از دلسوزان و کارآمدان کشور در عرصه رقابت انتخاباتی شدند اما مردم ناامید نشدند. مردم این‌بار آمده بودند تا برای همیشه به تندروی‌ها و تحمیل هزینه‌های سنگین بر دوش کشور، «نه» بگویند تا اگر پیروزی بی‌سابقه فهرست امید از سوی اصول‌گرایان به تفاوت دیدگاه تهران‌ها با بقیه ایران نسبت داده شد اما دهم اردیبهشت بار دیگر پاسخ محکمی از مردم گرفته باشند.روز جمعه مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار شد که اصول‌گرایان آخرین امید‌های خود برای کسب اکثریت مجلس را فتح کرسی شهرستان‌ها می‌دانستند و دست بر قضا همین ‌رؤیا را سپری در مقابل شکست سنگین‌شان در تهران گذاشته بودند اما دهم اردیبهشت روایت دیگری رقم خورد: روایتی از صدای مردم برای عبور از روزهایی که در طول سال‌های تکیه‌زدن تام اصول‌گرایان بر کرسی‌های تصمیم‌گیری کشور شکل گرفته بود. »

دعوای دوباره بر سر پیروز انتخابات/ پیشنهاد توقیف کشتی‌های آمریکا در خلیج فارس

در همین زمینه روزنامه اعتماد اعداد جالب انتخابات مجلس را پردازش کرده است. اعتماد اعداد مهم مجلس دهم را این گونه برمی شمارد.

١٨ نماينده زن در مجلس دهم؛ركورد حضور زنان شكسته شد، تمامي زنان اصولگراي مجلس نهم حذف شده‌اند

٥٠ نماينده امضاكننده استيضاح فرجي‌دانا ؛تنها

٥ تن از آنها موفق به راي آوردن مجدد شدند

٨٠ عضو نابرجاميان مجلس نهم؛ تنها ١٢ تن باقي‌ماندند

٨١ چهره‌ مستقل منتخب؛ جهت‌گيري سياسي آنها تاثيري جدي بر وزن فراكسيون‌هاي مجلس دهم دارد

١٦ روحاني در مجلس دهم؛مجلس گذشته ٢٧ معمم داشت


اگرچه روزنامه های اصولگرا زیادبه نتایج انتخابات نپرداخته اند. اما روزنامه رسالت در گزارشی با عنوان«نتايج نهايي مرحله دوم انتخابات مجلس دهماصولگرایان را پیروز انتخابات قلمداد کرده است. این روزنامه در بخشی از این گزارش می نویسد:« بررسي نتايج نهايي انتخابات دوره دهم مجلس شوراي اسلامي در مراحل اول و دوم نشان مي‌دهد، از مجموع 290 نماينده منتخب مردم در انتخابات دوره قبل، تنها 26/5 درصد در مجلس آينده نيز حضور دارند. لذابخش عمده‌اي از نمايندگان مجلس نهم از راهيابي به مجلس دهم بازمانده‌اند.همين گزارش حاكي است: چهار جريان در مجلس دهم حضور خواهند داشت .براساس بررسي هاي تسنيم اصولگرايان با 118كرسي حائز اكثريت آرا در مجلس دهم شدند.اصلاح طلباني كه با ليست اميد به مجلس راه بافتند 96 كرسي را در اختيار دارند و 55 نماينده اعلام كرده اند به هيچ جناح خاصي گرايش ندارند و با موضع مستقل در انتخابات حضور داشتند.همچنين برخي نمايندگاني كه با عنوان حامي دولت و اعتدال به مجلس راه يافته اند 20 كرسي را در اختيار دارند.»

الیایس حضرتی نیز در یادداشت روزنامه اعتماد خبر از سه فراکسیون در مجلس اینده می دهد. این روزنامه در این یادداشت با عنوان« مجلس دهم و سه فراكسيون » نوشته:« چهار دسته از نيروهاي سياسي در مجلس دهم سهم دارند. پايداري‌ها حداكثر ٣٠ كرسي را از آن خود كرده‌اند؛ اين طيف مخالف دولت بوده و در مجلس نهم نيز تمام توان و تلاش خود را به كار بردند تا دولت را در زمينه‌هاي مختلف ناكارآمد نشان دهند و از رسيدن به اهداف خود باز دارند. از طرفي حدود ١٦٠ نفر از اصلاح‌طلبان و ٥٠ نفر از مستقلين به مجلس دهم راه يافته‌اند. كساني كه با شعار اصلاح‌طلبي يا باشعار ليست اميد يا طرفداري از دولت يا باشعار مستقل بودن راي آورده‌اند، حدود ٢٣٠ نفر هستند. اين تعداد با گرايش‌هاي مختلف معتقد به تعامل مثبت با دولت هستند و دررد تندروي و كارشكني در مسير دولت اشتراك نظر و عمل دارند. اكثريت مجلس دهم به تعامل مثبت با دولت و دست دولت را گرفتن در روزهاي سخت پايبند هستند. بنابراين نماي كلي مجلسي كه تشكيل شده چهره‌اي خردگرا و معتدل دارد. در مجموع مجلس دهم سه فراكسيون اميد، اصولگرا و مستقل خواهد داشت. احتمالا يك فراكسيون اصولگرايي به رهبري آقاي علي لاريجاني تشكيل شود كه شامل اصولگرايان سنتي و جبهه پايداري خواهد بود. در كنار آن فراكسيون مستقلين و فراكسيون بزرگي به نام اميد تشكيل خواهد شد. احتمال اينكه اصولگرايان معتدل به فراكسيون اصولگرايي بپيوندند زياد است. البته اصلاح‌طلبان همه را به فراكسيون اميد دعوت مي‌كنند.»


روزنامه شهروند نیز در گزارشی با عنوان« رکورد شکنی زنان در انتخابات دهم » نوشته:« یک مجلس جدید و یک رکورد زنانه. داستان انتخابات مجلس دهم دیروز بسته و یک فصل جدید از داستان حضور زنان در مجلس شورای اسلامی شروع شد. اگر شرایط و نتایج ویژه دور اول و دوم انتخابات مجلس دهم را کنار بگذاریم، حالا این دوبرابر شدن تعداد زنان در مجلس است که یکی از ویژه‌ترین اتفاق‌های مجلس جدید محسوب می‌شود و این یعنی خرداد‌ امسال که بیاید، مجلسی در ایران تشکیل خواهد شد که بعد از سال‌ها تعداد فراکسیون زنانش رکورد حضور زنان در همه ادوار مجلس را شکسته است.»

دعوای دوباره بر سر پیروز انتخابات/ پیشنهاد توقیف کشتی‌های آمریکا در خلیج فارس

دعوای دوباره بر سر پیروز انتخابات/ پیشنهاد توقیف کشتی‌های آمریکا در خلیج فارس

روزنامه کیهان در ادامه انتقادها نسبت به رفتار امریکا درباره مصادره دو میلیارد دلار ایران امروز در گزارشی با عنوان«توقیف کشتی‌های تجاری آمریکا در خلیج‌فارس پاسخ غارت 2 میلیارد دلاری » راهکار مقابله به مثل پیشنهاد داده است و نوشته:« در حالی که آمریکایی‌ها با گستاخی 2میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران را غارت کرده‌اند، تنها راه استیفای حق ملت سخن گفتن با آنها به زبان خودشان است. راهی که با توقیف کشتی‌های تجاری آنها در خلیج فارس هموار می‌شود.

دعوای دوباره بر سر پیروز انتخابات/ پیشنهاد توقیف کشتی‌های آمریکا در خلیج فارس

نگاهی به پرونده‌های مختلف به روشنی گویای این واقعیت است که آمریکایی‌ها برای نهادها و قوانین بین‌المللی و تعهدات خود کوچک‌ترین ارزشی قائل نیستند. اموال مصادره شده ایران از ابتدای انقلاب، عمل نکردن به تعهدات قرارداد الجزایر و کارشکنی و دبه عملی در برجام نمونه‌ای از این قضایا هستند.

در این میان به نظر می‌رسد تنها راه عملی برای استیفای حقوق ملت و بازگرداندن اموال غارت شده ایران، توقیف کشتی‌های تجاری آمریکا در خلیج فارس باشد. پرونده‌های بسیاری وجود داردکه می‌توان آمریکا را در آنها محکوم و دستور توقیف اموال آنان را صادر کرد.

پرونده مبادله جیسون رضائیان -جاسوسی در پوشش خبرنگار- که منجر به آزادی یک میلیارد و 700 میلیون دلار از اموال ایران شد، نشان داد آمریکایی‌ها تنها زبان قدرت و زور را می‌فهمند.

توقیف قانونی و مبتنی بر احکام قضایی کشتی تجاری و اموال آمریکایی‌ها در خلیج فارس- فارغ از میزان ارزش مادی اموال توقیفی- به واشنگتن می‌فهماند دست ایران برخلاف تصور آنان به هیچ عنوان بسته نبوده و قدرت مقابله به مثل را دارد. این اقدام باعث می‌شود سایر اموال ایران در آمریکا از دستبرد مصون مانده و راه برای استرداد اموال غارت شده هموار شود. این اقدام عملی برای جمهوری اسلامی ایران دشوار نیست و تنها نیاز به عزم و اراده دارد. »


روزنامه شرق نیز در همین زمینه در یادداشتی با عنوان « راه های حقوقی و سیاسی مقابله با امریکا» به قلم محمود علیزاده طباطبایی به چهار راهکار اشاره میکند و می نویسد:« اول: اقدام متقابل و اینکه طرح دعوا علیه آمریکا در دادگاه‌های ایران ولی این اقدام به خاطر نابرابری‌های موجود، منتج به نتیجه‌ای نخواهد شد. راه‌حل دوم ایجاد یک دیوان داوری بین‌المللی بین ایران و ایالات متحده آمریکاست؛ مثل دیوانی که برای حل اختلافات ایران و آمریکا در قضیه گروگان‌گیری اتفاق افتاد ولی تشکیل چنین دیوانی هم دور از دسترس است.

سومین را ه مراجعه به دیوان بین‌المللی دادگستری است. اگرچه ممکن است دیوان صلاحیت خود را برای رسیدگی به این دعوا نپذیرد ولی به احتمال قریب‌به‌یقین با طرح دعوا در دیوان می‌توان با توجه به رویه دیوان بین‌المللی دادگستری، فورا دستور موقت گرفت و از برداشت پول جلوگیری کرد و این دو میلیارد دلار تا زمان رسیدگی و صدور حکم یا سازش بین طرفین، توقیف خواهد شد.

چهارمین و بهترین راه که می‌تواند مؤثرترین راه هم باشد، راه‌حل سیاسی است. در شهریور سال ١٣٩٢ قانون پیگیری حقوقی و سیاسی نقش و دخالت آمریکا و انگلیس در کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٢ علیه دولت ملی ایران به تصویب مجلس رسید و براساس این قانون، کارگروهی کشکیل می شود تا راه‌های پیگیری و برآورد خسارت و احقاق حقوق ملت را بررسی کنند و راه‌حل ارائه دهند. با توجه به افشای رسمی اسناد سازمان سیا مبنی بر دخالت آمریکا در کودتای ٢٨ مرداد، طرح متقابل این دعوا می‌تواند راه را برای حل‌وفصل اختلافات مالی بین دو کشور هموار کند و عمل متقابل ایران می‌تواند رویه و عرف بین‌المللی ایجاد کند. تصمیم دادگاه آمریکا به‌هیچ‌وجه در دیوان بین‌المللی دادگستری توجیه‌پذیر نیست.»


روزنامه شرق در یادداشتی به قلم احمد مسجد جامعی به مقام عالی معلم پرداخته است. این روزنامه در بخشی از این یادداشت نوشته:« زیاد در انشاها و سخنرانی‌ها نوشته و شنیده‌ایم که معلم چون شمع می‌سوزد و روشنی می‌بخشد. آن‌قدر زیاد که دیگر نمی‌بینیم و نمی‌شنویم که این جمله چقدر واقعی است. شاید به همین خاطر است که در دولت پیشین حتی نام دانشکده تربیت‌معلم را برنتابیدند و در اقدامی نابجا، نام قدیمی‌ترین مرکز آموزش‌عالی کشور را که ١٥ سال پیش از دانشگاه تهران تأسیس شده بود و یکی، دو سال دیگر صدمین‌سال آن ‌را لابد جشن می‌گیرند، از تربیت و معلم تهی کردند. به‌هرحال، درست زمانی که خودستایی‌ها و تفاخرهای بیجای قومی و نژادی و شیوه‌های «نامحسوس» برای به‌اصطلاح تربیت جامعه را در خود و اطرافیانمان می‌بینیم، زنان و مردان آذری، گیلانی، تهرانی، یزدی، مشهدی، اصفهانی، نهاوندی، خوزستانی، کُرد، سیستانی و بلوچ، همه جان بر سر کار شرافتمندانه تعلیم و تربیت فرزندان این مرزوبوم می‌گذارند و با هم یک سرود را می‌خوانند؛ سرود فداکاری برای انسان و کرامت انسانی. »


روزنامه خراسان نیز در گزارشی به وضعیت عراق پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با عنوان«وضعیت فوق العاده در بغداد » می نویسد:« -صدها نفر از هواداران مقتدی صدردر اعتراض به لیست کابینه پیشنهادی العبادی، پس از ورود به منطقه سبز بغداد، وارد ساختمان پارلمان شدند. حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، به دنبال ورود غیر قانونی طرفداران صدر به پارلمان و به آشوب کشیده شدن پایتخت این کشور، اعلام وضع فوقالعاده کرد. طرفداران صدر، درحالی به منطقه امنیتی سبز بغداد که بسیاری از نهادهای سیاسی، ساختمانهای دولتی و سفارتخانهها در آن واقع شده است یورش بردند که رهبر این جریان، مقتدی صدر روز گذشته، به نشانه اعتراض، اعلام کرد که به اعتکاف سیاسی دوماهه خواهد رفت و پس از آن اگر همچنان این وضعیت پا برجا باشد اعلام قیام خواهد کرد اما به گزارش الشرقیه عراق، دفتر مقتدی صدر ساعاتی بعددر بیانیهای اعلام کرد:«پس از پارلمان که به دست ملت عراق(طرفداران صدر) افتاد، هدف بعدی جریان صدر، مقر نخست وزیر عراق خواهد بود» . همزمان العالم خبر داد که معترضان به دفتر نخست وزیری نیز یورش برده و آن را اشغال کردند. شعار معترضان «بزدلان بروند» بود که کنایهای از کنارهگیری جریانهای «سهم خواه سیاسی» در پارلمانو تشکیل جلسه برای بررسی نامزدهای تکنوکرات است؛ لیستی که العبادی باید آن را ارائه کند. شدت درگیریها در منطقه سبز بغداد به حدی بود که نیروهای ویژه عراق به دیپلماتهای آمریکایی برای خروج از سفارت آمریکا کمک کردند و دیگر مراکز دیپلماتیک حاضر در این منطقه، نظیر سازمان ملل متحد، درهای خود را مسدود کردند. به گزارش المیادین، تظاهرکنندگان به سالن اصلی مجلس نمایندگان نفوذ کردند و این وقایع، بغداد را ورود ممنوع کرد. ابرهای سیاه سیاست که چندی است برآسمان عراق سایه افکنده است، العبادی را از توان انداخته است؛ او فقط توانست از پارلمان برای 5 نفر از وزرای خود چراغ سبز دریافت کند و رایگیری برای این موضوع که قرار بود پنج شنبه گذشته به نتیجه برسد و با دوبار تمدید به دیروز موکول شده بود، به دلیل به حد نصاب نرسیدن نمایندگان پارلمان به سه شنبه واگذار شده است. گفته میشود صدر با آبستراکسیون(Obstruction)خود، (یعنی عدم حضور عمدی گروهی از نمایندگان مجلس در هنگام رأیگیری، بهقصد از اکثریت انداختن مجلس و جلوگیری از تصویب یک لایحه یا طرح، با عدم مشارکت سیاسی خود در روند سیاسی عراق)، میخواهد تااین کشور را به بن بست سیاسی بکشاند. این درحالی است که رئیس پارلمان عراق به گزارش «ای ان بی»، نسبت به فروپاشی دولت این کشور هشدار داد و به گزارش المیادین، از صدر خواست تا طرفداران خود را از پارلمان دور کند؛ در پی این وقایع، مسئولان سیاسی عراق هر یک به راه فرار میاندیشند و خبرگزاری فارس از بسته شدن و یا اختلال در پروازهای فرودگاه بغداد خبر داد؛ همچنین، الجبوری و العبادی برای درامان ماندن از خشم طرفداران صدر، به مکان نامشخصی منتقل شدند. با وجود تلاشهای نیروهای امنیتی در منطقه سبز بغداد، به گزارش الجزیره «طلال الزوبعی»، نماینده پارلمان عراق از ائتلاف «العراقیه» گفت که شماری از نمایندگان پارلمان توسط حملهکنندگان معترض، مصدوم شدهاند که حال آنها وخیم است. »/م

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار