تابناک: گرچه تا اینجای موضوع، باهم برای اصفهانی ها خوشایند است اما این حرف های ابتکار با اما و اگرهایی همراه بود.
کد خبر: ۲۷۱۸۳
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴ 25 April 2015
به گزارش تابناک اصفهان، این تنها رئیس جمهور نبود که خواستار دائمی بودن جریان آب در زاینده رود بود بلکه پیش از رئیس جمهور بیش از پنج میلیون اصفهانی ساکن نقاط مختلف استان اصفهان بودند که خواستار حیات دائمی یگانه رودخانه اشان در نصف جهان بودند.

اما رئیس دولت یازدهم با سفر استانی خود به استان اصفهان، در بهمن ماه سال گذشته در جمع مردم اصفهان از زنده بودن همیشگی زاینده رود و لزوم تلاش وزارت نیرو در این زمینه سخن گفته بود.

این حرف های رئیس جمهور گرچه برای مردم اصفهان بسیار خوشایند بود اما کارشناسان حوزه آب که وضعیت آبی رودخانه را می دانستند، از غیرواقعی بودن این خواسته گفتند و گفتند: نمی توان یا حرف و شعار آب در زاینده رود جریان داشته باشد.

حالا بعد سه ماه از این حرف های رئیس جمهور، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست استان اصفهان، از دائمی شدن جریان آب در زاینده رود حرف زده است.

گرچه تا اینجای موضوع، باهم برای اصفهانی ها خوشایند است اما این حرف های ابتکار با اما و اگرهایی همراه بود.

وی گرچه از لزوم جریان آب در زاینده رود خبر داده بود اما این مسئله را منوط به عدم برداشت های بی رویه، تغییر الگوی کشت و همه آن پیش زمینه هایی عنوان کرده بود که کارشناسان بومی اصفهان و مسئولان استان سالهاست در مورد حرف زده اند اما عدم هماهنگی میان بخشی به ویژه بین دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری، سبب عدم تحقق این خواسته ها شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که با توجه به تاکید رئیس جمهوری آب تا پایان سال در زاینده‌رود جریان داشته باشد.

معصومه ابتکار اظهار کرد: امیدواریم طبق نظر رئیس جمهور زاینده‌رود تا پایان سال جاری باشد و آب به تالاب گاوخونی هم برسد.

ابتکار همچنین با اشاره به «طومار شیخ بهایی» که به تقسیم‌بندی سنتی آب زاینده‌رود پرداخته است، گفت که در این طومار نیز به مسئله رهاسازی آب از کوهرنگ تا تالاب برای تالاب گاوخونی اشاره شده؛ چراکه دانش سنتی نیز به این موضوع معتقد بوده که چرخه هیدرلوژیکی آب برای برقراری تمام ساختارهای این زیست‌بوم بسیار ضروریست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره نقش کشاورزی در حیات زاینده‌رود هم گفت: اگر کشاورزان ما در حوزه چهارمحال و بختیاری و زاینده رود بخواهند به فعالیت خود ادامه دهند، تالاب گاوخونی و زاینده‌رود را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه « علاوه بر آن بخش‌های صنعتی و شهرداری‌ها هم با برداشت بی‌رویه آب از منابع محدود زیرزمینی و رودخانه می‌توانند شرایطی را ایجاد کنند که هرگز آب داخل زاینده‌رود جاری نشود» گفت:بنابراین درخواست ما این است که هموطنان به کل چرخه آب توجه داشته باشند و میزان فعالیت‌ها را براساس ظرفیت‌ها تنظیم کنند.

ابتکار در همین رابطه با اشاره به لزوم اصلاح الگوی کشاورزی در منطقه، افزود: فعالیت کشاورزی به دلیل محدودیت منابع آب باید تغییر کند؛ به طور مثال نباید در این منطقه برنج‌کاری و یا باغاتی بدون محاسبه صحیح مصرف آب داشته باشیم.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار