ابتکار در تبریز:
معصومه ابتکار در نشستی با فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه باید اقتصاد را در بعد تحولات جهانی ببینیم، تشریح کرد: اکنون که زنجیرها از پای ما برداشته شده، امید است مسیر اقتصادی تسهیل شود و بتوانیم همپای تحولات جهانی حرکت کنیم.
کد خبر: ۴۲۲۶۳۵
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۳ 12 May 2017
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: دولت تدبیر و امید در کنار بحث اشتغال، تولید و رفع تحریم‌های ظالمانه، مباحث زیست محیطی را نیز به طور جدی در دستور کار خود قرار داده است.

معصومه ابتکار در نشستی با فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه باید اقتصاد را در بعد تحولات جهانی ببینیم، تشریح کرد: اکنون که زنجیرها از پای ما برداشته شده، امید است مسیر اقتصادی تسهیل شود و بتوانیم همپای تحولات جهانی حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه دنیا به این نتیجه رسیده که در مقابل گرمایش زمین و آثار مخرب آن، باید ایستادگی کرد، افزود: این تحولات به ما می‌گوید که دیگر مباحث زیست محیطی بحث‌های ضابطه گذار نیست، بلکه مباحثی اقتصادی است.
 
ابتکار با اشاره به ارائه‌ موضوعاتی چون اقتصاد سبز از سوی دولت تدبیر و امید، خاطرنشان کرد: در اقتصاد سبز، اقتصادی موفق است که توان ارزیابی واقعی از سرزمینش را داشته باشد؛ در چنین اقتصادی، مبتنی بر ظرفیت‌های زیستی، فرصت‌های اقتصادی شناسایی می‌شوند.

وی با اشاره به شاخص‌های اقتصاد سبز، بیان کرد: رشد سبز، رشدی است  که همه ابعاد رشد اقتصادی را منهای آلودگی و تخریب محیط زیست داشته باشد؛ تخریب محیط زیست نه تنها به انسان‌ها بلکه به خود اقتصاد کشور نیز لطمه می‌زند، چرا که طبیعت ثروت عمومی کشور بوده و در صورت خسران طبیعت آثار آن در اقتصاد نیز نمایان خواهد شد.

وی با بیان اینکه منابع آب استراتژیک کشور در دولت گذشته از دست رفت، تاکید کرد: این منابع به دلیل عدم مدیریت صحیح، برداشت‌ها بی‌رویه و... از دست رفت و اکنون نیز علی رغم چرخش‌های اساسی، در این خصوص وضعیت خوبی نداریم.

ابتکار اضافه کرد: منابع آبی استراتژیک کشور متعلق به نسل آینده نیز بود که اکنون بسیار وضعیت نگران کننده‌ و شرایط شکننده ای دارد.

وی یادآور شد: امروز در دنیا بهینه‌سازی انرژی مورد توجه بوده و امری مهم است که مشاغل جدیدی را در پی دارد و بهینه‌سازی مصرف انرژی یکی از محورهای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پیش‌بینی ۳۰۰ میلیاردی دولت در جهت حمایت ویژه از بخش صعنت، تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید، مشارکت بخش خصوصی در حفاظت از محیط زیست بسیار چشمگیر بوده و در حوزه مالیات سبز نیز اقدامات بسیار ویژه‌ای انجام گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: امروز در فرآیند نوین اقتصادی بحث بازیافت پیش‌بینی شده است؛ پسماند بخشی از اقتصاد مقاومتی و اقتصاد سبز است که باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم، چرا که اگر از امروز در این خصوص شروع به فعالیت کنیم، دیگر از دنیا عقب نخواهیم ماند.

ابتکار با اشاره به اینکه ظرفیت و فعالیت‌های معدنی و صنعتی در آذربایجان‌شرقی بالاست، یادآور شد: این استان در حوزه‌ گردشگری نیز ظرفیت‌ها و زیبایی‌های فوق‌العاده‌ای داشته و حفاظت از طبیعت و برنامه‌ریزی جهت استفاده‌ مناسب از آن نباید فراموش شود.

وی بیان کرد: رقابتی با عنوان «رقابت صنعت سبز» را شروع کرده‌ایم و تمامی واحدهای سبز که در جهت تحقق استاندارهای محیط زیست گام برداشتند، می‌توانند از طریق ثبت نام الکترونیکی در این رقابت شرکت کنند و طی آن به مدت یک سال اجازه دارند که از عنوان صنعت سبز در فعالیت‌هایشان استفاده کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان ‌شرقی نیز در این نشست با اشاره به تحقق وعده‌های رییس‌جمهور در استان‌های آذربایجان ‌شرقی و غربی، گفت: یک مورد از شعارهای انتخاباتی چهار سال پیش رییس‌جمهور مبنی بر احیای دریاچه ارومیه بوده و دیگری نیز اشاعه‌ فرهنگ و هنر و ادب آذری بود که امروز هر دو مورد آن محقق شده است.

علی نواداد با اشاره به رفع مسائل زیست محیطی واحدهای تولیدی، اظهار کرد: احساس مسئولیت می‌کردیم که تمامی واحدهایی که مشکل زیست محیطی دارند را به گونه‌ای حل وفصل کنیم، در این راستا نیز طبق قوانین مقررات، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سخت کوشی فراوانی داشت که از ایشان قدردانی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته پرداخت تسهیلات به ۵۱۵ واحد تولیدی را در برنامه قرار دادیم، بیان کرد: علی‌رغم دقت و سخت‌گیری‌ها، تا امروز برای ۷۳۲ واحد جلسه‌ی رفع موانع تولید و پرداخت تسهیلاتی در مجموع ۵۳۰ میلیارد تومان اعمال شده و در ادامه برای واحدهای دیگر نیز در جهت ادامه‌ی تولیداتشان مساعدت خواهد شد.

نواداد بیان کرد: تمامی تلاش‌ها و همت ما در جهت شعار سال و اهداف نظام جمهوری اسلام ایران است و امید است با قوت تمام در این مسیر حرکت کنیم.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :