حتما هنگامی که در خیابان راه می روید تعداد زیاد فیلتر سیگارهای رها شده خودنمایی می کند. فارغ از مشکلاتی که سیگار برای سلامتی ایجاد می کند اما فیلتر آن سلامت جامعه را به خطر می اندازد و طبیعت را به مرز انحطاط می کشاند.
کد خبر: ۴۶۸۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰ 29 July 2017
به گزارش تابناک : حتما هنگامی که در خیابان راه می روید تعداد زیاد فیلتر سیگارهای رها شده خودنمایی می کند. فارغ از مشکلاتی که سیگار برای سلامتی ایجاد می کند اما فیلتر آن سلامت جامعه را به خطر می اندازد. تا جایی که رها شدن فیلتر سیگار در پارک ها و فضاهای عمومی به معضل زیست محیطی بدل شده است.

چرا ته سیگار برای طبیعت مضر است؟
ته سیگار شیء ظاهرا کوچکی است که به راحتی در هر جایی رها یا به زیر پا انداخته و له می کنیم و فکر می‌کنیم که کار تمام است؛ در حالی که ماجرا تازه از اینجا شروع  می شود؛ از کوچه‌ها و جوی‌ها بگیر تا داخل مخزن سد، همانند ساندویچ ته‌سیگار دیده می‌شود. اما ته‌سیگار یک ماده مصنوعی و غیر قابل تجزیه است. تصفیه‌خانه‌ها نمی‌توانند مواد آلی سنگین را تصفیه کنند و احتمال دارد داخل آب مصرفی مردم از این آلاینده‌ها وجود داشته باشد. تک تک شهرهای ایران با مشکل انداختن ته‌سیگار در خیابان‌ها یا جوی‌ها مواجه هستند و این مساله میزان نگرانی مردم را برای آب مصرفی و تصفیه شده‌شان افزایش می‌دهد. ته سیگارهای رها شده در طبیعت نه‌تنها سلامت انسان بلکه زندگی موجودات زنده دیگر را به خطر می‌اندازد.

در فیلتر باقیمانده از سیگارهای دود شده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناک دیگری مانند نیکوتین، سرب، مس و کروم هم وجود دارد که در یک بسته متشکل از 12هزار الیاف پلاستیکی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه ناپذیر جا سازی شده اند. 

چه اتفاقی برای ته سیگارهای رها شده می افتد؟
ته سیگار ماده ای است که سالانه سبب مرگ میلیون ها پرنده و آبزیان می شود و این چرخه ای است که در زنجیره غذایی در نهایت به انسان باز می گردد. 
رها کردن فیلتر سیگار در آب‌های روان سبب می‌شود که این فیلترها به داخل مخازن سدهایی که آب شرب را تامین می‌کنند وارد شوند و به دلیل عدم تجزیه‌پذیری،مواد خطرناک خود را در آب رها کنند.

آمارها چه می گویند؟
در این خصوص محمد درويش، كارشناس محيط زيست آمار هاي جهاني آسيب هاي ته سيگار براي محيط زيست را اين گونه اعلام كرد: «در حقيقت، وزن ته سيگارهايي كه سالانه فقط در امريكا در محيط رها مي شود به حدود 80 ميليون كيلوگرم مي رسد. برآوردها حكايت از آن دارد كه روزانه يك هزار و 200 ميليون سيگاري جهان، چيزي حدود دو ميليارد ته سيگار در محيط رها مي كنند كه بنابراين، مقدار سالانه آن به رقم باورنكردني هفت هزار ميليارد ته سيگار مي رسد كه وزن آنها به حدود 400 ميليون كيلوگرم بالغ مي شود. زباله هاي بسيار خطرناكي كه فقط ميزان آرسنيك موجود در آن به بيش از يك تن مي رسد و مي توانند به راحتي بيش از هفت ميليارد متر مكعب آب سالم را از آبزيانش براي هميشه پاكسازي كرده و از بين ببرند. اين در حالي است كه در اين بررسي عملا از بخشي از فرآيند سيگار كه همانا انتشار گازهاي آلاينده است، صرف نظر شده كه خود داستان ديگري دارد. اما فقط بدانيد كه مقدار 50 الي 60 ميلي گرم از نيكوتين كافي است تا يك انسان بالغ را از پاي درآورد»

چه می توان کرد؟
بر همین اساس دوستداران محیط زیست با نام سازمان مردم نهاد رفتگران طبیعت در این راستا اقدام به پاکسازی پارک های سطح شهر می کنند؛ پارک هایی که امروزه مملو از ته سیگار است. طبق گفته پاکبانان، در پارک ها هر چه محیط سرسبز تر و به اصطلاح دنج تر باشد ته سیگار بیشتری در آن منطقه می بینید و تجمع آن قابل مشاهده است؛ اما اگر افراد مصرف کننده از معضلاتی که این فیلتر خطرناک برای انسان درست می کند آگاهی داشته باشد شاید فکر دیگری برای آن بردارند و بر روی زمین رها نکنند. دوستداران محیط زیست اعتقاد دارند که از یک سو متولیان امر شهری باید زیر سیگاری مخصوص مکان های عمومی و پارک ها تدارک ببینند و از سوی دیگر مردم با آگاهی از مضرات این فیلتر خطرناک، از رها کردن آن در محیط جلوگیری کنند. بر این اساس دسته ای از دوستداران طبیعت اقدام به جمع آوری این فیلترها در ساعاتی که جمعیت درخوری پارک ها را دربرگرفته، می کنند و از این طریق علامت سوال بزرگی برای افرادی که آگاهی ندارند ایجاد کنند. این کار چرا انجام می شود؟ 

 شاید این دسته اعتراضات برای حفاظت محیط زیست تاثیر بیشتری بر جامعه داشته باشد و دولت را به حمایت از این دسته گروههای مردم نهاد وادارد.






منبع : تیترشهر 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار