سرپرست هیات کاوش‌های باستان‌شناسی چگاسفلی:
سرپرست هیئت کاوش‌های باستان‌شناسی چگاسفلی گفت: حاصل مجموع کاوش‌هایی که در گورستان چگاسفلی انجام شده است، اشیایی هستند که از ۹ گور کشف شده‌اند و هم‌اکنون در موزه ملی تهران هستند.
کد خبر: ۵۴۱۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۴ 20 December 2017
به نقل از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، عباس مقدم در آئین گشایش نمایشگاه «گورستان ۶ هزار ساله تُل چگاسفلی» در موزه ملی ایران در تهران با اشاره به این‌که پروژه پیش از تاریخی زهره از سال ۱۳۹۴ کلید خورده است، افزود: دو فصل از این پروژه به صورت میدانی انجام شده است؛ این در حالی است که زمانی که فصل دوم پروژه را در چگاسفلی آغاز کردیم، نیت کاوش در گورستان را نداشتیم چرا که آزمایشگاه و پایگاه مجهزی نداشتیم.  
 
وی ادامه داد: باوجود این، با اتفاقاتی مواجه شدیم که ما را وادار کرد به برخی ارزیابی‌ها پاسخ مثبت دهیم و کاوش را به سمت گورستان سوق دهیم.  
 
سرپرست هیئت کاوش‌های باستان‌شناسی چگاسفلی تصریح کرد: هنگامی که کار کاوش گورستان را آغاز کردیم، با بخشی از یک گور مواجه شدیم که روی آن حفاری غیرمجاز انجام شده بود و در ادامه مطالعه بقایای سفال‌هایی که در اطراف گور ریخته شده بود ما را به این نتیجه رساند که تاریخ گور با تاریخی که پیش از این برای چگاسفلی شناسایی شده بود برابری دارد؛ بنابراین نهایت تلاش خود را کردیم تا عملیات نجات‌بخشی این گور و گورهای اطراف را در دستور کار قرار دهیم.  
 
مقدم با بیان این‌که در ابتدا قصد بر این بود تا در فصل اول کاوش، لایه نگاری در منطقه انجام شود ولی این امر میسر نشد اضافه کرد: یک برنامه ژئوفیزیک را  در منطقه ترتیب دادیم که به واسطه آن متوجه شدیم پراکندگی گورها در منطقه بسیار فراوان است و از این‌رو سه کارگاه را در منطقه باز کردیم و آن‌ها را طی دوماه کاوش کردیم که حاصل مجموع این کاوش‌ها اشیایی است که از ۹ گور کشف شد و اینک در نمایشگاه موجود هستند.  
 
مقدم با تاکید بر این‌که دو فصل از پروژه پیش از تاریخی زهره تاکنون انجام شده است، گفت: این برنامه در طول پنج سال قرار است به اتمام رسد و ما امیدواریم که بتوانیم با حل برخی مشکلات، گوهر گرانقدری که پس از سال‌ها کاوش به دست آمده را بهتر درک کنیم و با ادامه پروژه، نتایج بهتری از آن بگیریم.
 
 
منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار