دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان‌شرقی:
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان‌شرقی خصوصی‌سازی را یکی از معضلات استان آذربایجان‌شرقی خواند و گفت: بحث خصوصی‌سازی در این استان همواره با نارضایتی‌هایی همراه و پیامدهای اجتماعی منفی را نیز سبب شده است.
کد خبر: ۶۵۸۹۰
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۷ 25 July 2015

دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان‌شرقی خصوصی‌سازی را یکی از معضلات استان آذربایجان‌شرقی خواند و گفت: بحث خصوصی‌سازی در این استان همواره با نارضایتی‌هایی همراه و پیامدهای اجتماعی منفی را نیز سبب شده است.

خصوصی‌سازی در آذربایجان‌شرقی با نارضایتی‌هایی همراه است/بسیاری از بازنشستگان زیر خط فقر زندگی می‌کنند

به گزارش خبرنگار ما ، کریم صادق‌زاده در نشست تخصصی تشکلات کارگری و کارفرمایی استان آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: اکنون شرکای اجتماعی همگی به این باور رسیده‌اند که مشکلات جامعه کارگری و کارفرمایی با گفت‌وگو قابل رفع بوده و ما به نوبه خود آماده‌ایم هم‌افزایی را در این زمینه افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه کم توجهی به قشر قانع و شکیبای کارگر از هیچ دولتی پسندیده نیست، تأکید کرد: امروزه توجه به تشکل‌های کارگری به عنوان یکی از راهکارهای رفع مشکلات جامعه کارگری به شمار می‌رود و البته باید بدانیم که قشر کارگر به تنهایی توانایی رفع مشکلات خود را ندارد و بر همین اساس حضور نمایندگان کارگر برای چانه‌زنی با بدنه دولت و جامعه کارفرمایی بسیار ضروری است.

افزایش قرادادهای موقت کار

صادق‌زاده ایجاد امنیت شغلی را یکی از خواسته‌های مهم جامعه کارگری خواند و گفت: دولت در این زمینه نقش اصلی را دارد و می‌تواند با فراهم کردن شرایط ایمن و مساعد جامعه کارگری را به سمت تولید بهینه‌تر هدایت و راهبری کند.

وی با اشاره به روند افزایشی قراردادهای موقت کار گفت: کارگری که نمی‌داند آیا بعد از یک قرارداد چند ماهه، سرکار باقی خواهد ماند چگونه می‌تواند برای زندگی خود برنامه‌ریزی کند؟

صادق‌زاده با بیان اینکه صدور دستورالعمل شماره 40 مبنی بر انعقاد قرارداد کار یک ساله در کارهایی که ماهیت مستمر و دائمی را دارند از سوی معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقطه امیدی را برای کارگران در دولت تدبیر و امید فراهم کرد، افزود: متاسفانه این بخشنامه هنوز عملی نشده لغو شود و ناامیدی زیادی را در دل کارگران به وجود آورد.

وی گفت: قراردادهای موقت کار سبب شده تا برخی از کارفرمایان و صاحبان سرمایه سودجو به فکر اشتغال دایم و برنامه‌ریزی مدون برای تولید نداشته باشند و در این وهله کارگری حتی با سابقه کار بیش از یک دهه هم با قرار داد یک ماهه فاتحه همه چیز را بخواند.

تأمین معیشت مناسب را یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کارگران است

دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان‌شرقی تأمین معیشت مناسب را یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کارگران عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون بسیاری از کارگران برای تأمین حداقل خواسته‌های خانواده‌های خود اعم از خوراک، پوشاک، مسکن و درمان در مضیقه هستند و در واقع سطح پایین دستمزد کارگران سبب شده که بخش زیادی از آنان با درآمد زیر خط فقر مجبور به گذران زندگی باشند.

صادق‌زاده با بیان اینکه کارگران با وجود داشتن نقش مهم و اساسی در تولید، سهم اندکی از سود تولید نصیب آنها می‌شود، گفت: باید با برنامه‌ریزی مطلوب و تقویت آیین‌نامه‌ها و اساسنامه‌های موجود قدرت چانه‌زنی کارگران و نمایندگان آنان در واحدهای تولیدی افزایش یابد چرا که توجه جدی به کانون‌های کارگری اعم از شوراهای اسلامی کار، انجمن‌های صنفی و نمایندگان کارگران و افزایش اختیارات آنان انتظار دوری نیست.

*خصوصی‌سازی در آذربایجان‌شرقی همواره با نارضایتی‌هایی همراه بوده است

وی خصوصی‌سازی را یکی از معضلات استان آذربایجان‌شرقی خواند و گفت: بحث خصوصی‌سازی در این استان همواره با نارضایتی‌هایی همراه و پیامدهای اجتماعی منفی را نیز سبب شده است.

صادق‌زاده افزود: در واقع نخستین آسیبی که خصوصی‌سازی‌ها به روشی که در کشور ما اجرا شده همراه خود داشته آسیب به نیروی کار بوده است که متاسفانه این وضعیت همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به روند خصوصی‌سازی‌های واحدهای صنعتی خاطرنشان کرد: برخی از واحدهای صنعتی در خصوصی‌سازی‌های کشور ما به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار شده که هیچ گونه اهلیتی نداشته و نگاه خریداران این واحدها حفظ اشتغال و افزایش تولید نبوده است که نمونه‌های متعدد آن در استان آذربایجان‌شرقی قابل مشاهده است و باید یک سیاستگذاری منطقی جایگزین این روند شود.

صادق‌زاده با بیان اینکه هر دولتی که حمایت از کار، تولید و صنعت را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهد وظایف اصلی خود را به جا می‌آورد، تصریح کرد: کارگران همواره قربانیان سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته بوده و انتظار ما این است که دولت تدبیر و امید با تغییر اصولی، کشور را از این وضعیت خارج کند گرچه باید اذعان کنیم که در این دو سال شاهد سیاست‌های اقتصادی خوبی برای کار و تولید، رشد صادرات و جلوگیری از واردات بی‌رویه از سوی این دولت بوده‌ایم که امیدواریم با لغو تحریم‌ها و رونق اقتصادی بیشتر کشور آسیب‌های وارده به جامعه کارگری هر چه بیشتر کاهش یابد.

*اجرای آیین نامه ماده 154 قانون کار در زمینه ارایه تسهیلات به تعاونی‌های مصرف ضروری است

نماینده تعاونی‌های مصرف کارگری استان آذربایجان‌شرقی در اتحادیه امکان با قدردانی از دیدگاه‌های معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که توسعه بخش تعاون را عامل رونق کسب و کار و افزایش اشتغال دانسته است، اظهار داشت: توجه به بخش تعاون ضروری است و در این زمینه اجرای آیین نامه ماده 154 قانون کار مبنی بر ارائه تسهیلات به تعاونی‌های مصرف کارگری مهم بوده و انتظار داریم با تجدید و قوت آیین‌نامه‌های مربوط به این آیین‌نامه بازنگری و ابلاغ مجدد شود تا شاهد رشد و بالندگی تعاونی‌های مصرف کارگری باشیم.

باید حضور نمایندگان کارگران بازنشسته در نهادهای تصمیم‌گیر مسائل این قشر فراهم شود

صادق‌زاده با اشاره به مشکلات کارگران بازنشسته اظهار داشت: با توجه به تعداد کارگران بازنشسته باید بستری فراهم شود تا کانون‌های کارگران بازنشسته به عنوان نمایندگان آنان در نهادهای تصمیم‌گیر نسبت به مسائل این قشر نظیر شورای عالی کار، هیئت مدیره و هیئت امناء سازمان تأمین اجتماعی حضور داشته و به ایفای نقش بپردازند.

رئیس کانون کارگران بازنشسته تبریز با اشاره به مشکلات آیین‌نامه‌های اجرایی و اساسنامه‌های کانون‌های کارگران بازنشسته خواستار بازنگری اساسی در این زمینه شد و گفت: خوشبختانه سال گذشته حرکت مطلوبی از سوی سازمان کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص تدوین پیش‌نویش اصلاحیه دستورالعمل آیین‌نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات کانون‌های کارگران بازنشسته برای اجرای کامل ماده 134 آغاز و منجر به تهیه و تدوین آیین‌نامه مدونی شد که بعدها به از دستور کار خارج شد.

وی ادامه داد: انتظار داریم برای رسیدگی به وضعیت این کانون‌ها این موضوع پیگیری شود و موارد مهمی از جمله کف سواد، کف سلامت جسمی و روحی و کف اخلاقی، افزایش مدت زمان فعالیت هیئت مدیره و بازرسان، مکانیزه کردن به صورت رایانه ای انتخابات، نظارت عالیه بر امور کانون‌ها در زمینه صورتجلسات هیئت مدیره برای مطابقت با اساسنامه‌ها و تأیید کارشناسان ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی همانند آنچه که مصوبات شورای اسلامی شهر به تأیید فرمانداری می‌رسد گنجانده شود تا شاهد رشد و بالندگی بیشتر این نهادها شویم.

بسیاری از بازنشستگان زیر خط فقر زندگی می‌کنند

وی با اشاره به اینکه کارگران بازنشسته نیز با مشکلات معیشتی مواجه هستند، گفت: بسیاری از بازنشستگان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و اغلب آنان در مشاغل دیگری نیز شاغل هستند که نیاز است برای همسان‌سازی حقوق این قشر، اختصاص سبد کالا و ایجاد فروشگاه‌های تعاونی خرید، افزایش وام‌های قرض‌الحسنه، افزایش امکانات رفاهی به ویژه مسکن و نیز رفع تبعیض‌های نابه‌جا که در حق بازنشستگان تأمین اجتماعی روا می‌شود اقدامات اساسی صورت گیرد.

باید فکری برای بدهی‌های انباشته دولت به سازمان تأمین اجتماعی شود

صادق‌زاده به وضعیت سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: بدهی‌های انباشته دولت به سازمان تأمین اجتماعی، یکی از مشکلات اساسی این سازمان بوده که انتظار داریم دولت تدبیر و امید به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فکری برای آن بکند که در این خصوص دولت در نخستین گام می‌تواند با عمل به تعهداتی که در زمینه تأمین حق بیمه گروه‌های جدید در سال‌های گذشته بر عهده گرفته برای ارائه خدمات بهتر تأمین اجتماعی به مخاطبان خود این نهاد را یاری کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار