در روزهای گذشته سقوط پنکه سقفی در کلاس درس پایه ششم ابتدایی در مدرسه دخترانه حضرت معصومه (س) روستای «نهر سن» از توابع بخش اروندکنار سبب آسیب دیدگی جدی دو دانش آموز دختر این روستا شد.
کد خبر: ۶۷۷۸۸۴
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۷ 10 November 2018

در پی انشار خبر سقوط پنکه سقفی در کلاس درس پایه ششم ابتدایی در مدرسه دخترانه حضرت معصومه (س) روستای «نهر سن» از توابع بخش اروندکنار سبب آسیب دیدگی جدی دو دانش آموز دختر این روستا شد

با وجودی اینکه حادثه هیچ وقت خبر نمی‌کند متاسفانه شاهد آن هستیم که ایمنی دانش آموزان و سلامت جانی آنان زمانی، برای مسئولان آموزش و پرورش و مدیران مدارس نقش پررنگ تری پیدا می‌کند که حادثه‌ای سلامتی دانش آموزی را با خطر روبه رو کند.

حوادث دانش آموزان به‌ویژه در سطوح پیش دبستانی و دبستان بسیار مهم و قابل توجه است ولی شاهد آن هستیم که عده ای بی توچهی می‌کنند و فکر می‌کنند که با وارد شدن دانش آموزان به محدوده مدرسه، آنها در ایمنی کامل خواهند بود و هیچ خطری آنها را تهدید می‌کند.

 سقوط پنکه و آسیب دیدگی دو دانش آموز

مدیر آموزش و پرورش اروندکنار چندی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: ساعت یازده صبح 13 آبادان در مدرسه حضرت معصومه پایه ششم یک پنکه سقفی سقوط می‌کند و باعث مصدوم شدن دو دانش آموز دختر ۱۲ ساله می‌شود.

حسن نصاری با اشاره به این که دو دانش آموز که از ناحیه سر و گردن مصدوم شده اند، گفت: این دو دانش آموز بلافاصله به بیمارستان حضرت زینب (س) اروندکنار منتقل می‌شوند و اقدامات لازم برای درمان این دو صورت می‌گیرد. بعد از بستری شدن دانش آموزان وضعیت آنها بهتر شد و احتمالاً از بیمارستان مرخص می‌شوند.

مدیر آموزش و پرورش اروندکنار افزود: در این خصوص ۲ تصمیم گرفته شده بود ۷ ماه گذشته به کلیه مدارس بخشنامه ابلاغ شده بود و کلیه مدارس موظف بودند.اگر پنکه‌های سقفی در کلاس‌ها وجود دارد ظرف مدت ۴۸ ساعت جمع آوری کنند.

مدیر آموزش و پرورش اروندکنار بیان کرد: پرونده مدیر مدرسه به دلیل عدم اجرا نکردن به بخشنامه در پی این حادثه به هیئت تخلفات استان ارسال شده است. زیرا مدیر موظف به جمع آوری پنکه‌های سقفی بود.

وی گفت: مسئول حراست و خدمات مسئول نظارت مستقیم بر جمع آوری پنکه‌های سقفی بوده ولی به دلیل عدم توجه و نظارت کافی این پنکه‌ها جمع آوری نشده و باعث ایجاد حادثه شد.

 خونریزی مغزی ناشی از اصابت پنکه به سر دانش آموز

مدیر بیمارستان شهید بهشتی نیز به خبرنگار فارس می‌گوید: دو دانش آموز دختر که گفته می شد در اثر سقوط پنکه سقفی دچار آسیب دیدگی شده‌اند از بیمارستان حضرت زینب (س) اروندکنار به بیمارستان شهید بهشتی آبادان انتقال داده شدند به دلیل تشخیص نیاز به جراحی و درمان بیشتر به طور سریع به بیمارستان شهید بهشتی منتقل می‌شوند.

سید نادر نقیبی افزود: یکی از این دانش آموزان بنام «مریم مشیر نصاری» به دلیل خونریزی مغزی ناشی از اصابت پنکه به سر، شب گذشته توسط متخصص جراحی مغز این بیمارستان حدود ساعت ۲۲ تحت عمل جراحی قرار گرفت که خوشبختانه جراحان موفق به خارج کردن لخته خون از سر وی شدند.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی آبادان بیان کرد: با توجه به اینکه دانش آموز نام برده هم اکنون در بخش مراقبت های ویژه قرار دارد اما علائم هوشیاری‌اش خوب است، چنانچه شرایط بهبودی به همین منوال طی شود به احتمال زیاد می‌تواند تا دو یا سه روز آینده از بیمارستان مرخص شود.

وی افزود: «سیده آیات هاشمی» دیگر دانش آموزی است که از ناحیه سر دچار آسیب شده و یک پارگی حدود ۶ سانتی و یک شکستگی خفیف در جمجمه داشت که به سرعت مورد معالجه قرار گرفت و اکنون در بخش، بستری و وضعیت عمومی آن رضایت بخش است، در صورتی که روند بهبودی او نیز به همین شکل ادامه یابد، وی می‌تواند در روز های آینده از بیمارستان مرخص شود.

در روزهای گذشته سقوط پنکه سقفی در کلاس پایه ششم ابتدایی در مدرسه دخترانه حضرت معصومه (س) روستای «نهر سن» از توابع بخش اروندکنار سبب آسیب دیدگی جدی دو دانش آموز دختر این روستا شد که خوشبختانه با اقدام به موقع نیروهای اورژانس بخش اروندکنار و بیمارستان شهید بهشتی آبادان از مهلکه جان سالم به در بردند.اینجاست که مسئولان آموزش و پرورش خوزستان باید با ایجادکمیته ایمنی مدارس و هدف‌گذاری 100 درصد از حوادث قابل پیش بینی پیشگیری کنندتا دیگر شاهد بروز اینگونه حوادث در مدارس خوزستان نباشیم.

سهل انگاری عدم نظارت و توجه به مسائل ایمنی دانش آموزان توسط مسئولان و مدیران آموزش و پرورش گاهی اوقات ممکن است جان دانش آموزان را تهدید کند توجه به این موضوع امری ضروری است زیرا عدم رسیدگی به آن، گاها حوادث و خسارت‌های جبران نا پذیری را به دنبال خواهد داشت.

شاید لازم باشد کلیه مدارس گزارشی ماهیانه از وضع ایمنی خود و حوادث و سوانحی که در آنها اتفاق می‌افتد با ذکر نوع حادثه و محل آن و نواقص موجود، به یک مرکز واحد (ترجیحا اداره آموزش و پرورش استان) دهند تا با تجزیه و تحلیل کلیه حوادث، نقاط ضعف و کانون‌های حادثه‌زا در مدارس کشف و در جهت جلوگیری از حوادث مشابه اقدام مطلوب به‌عمل آید.

 

منبع: فارس

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار