دکتر جعفر آل‌کثیر معاون کشاورزی توسعه نیشکر به تشریح «سهم نیشکر در صیانت از محیط‌زیست» پرداخت؛

از ممنوعیت شکار در مزارع نیشکر تا حذف سموم کشاورزی

«سهم من در تداوم حیات»؛ شعار امسال هفته محیط‌زیست است؛ شعاری که نشان می‌دهد همه ما باید دست به دست هم دهیم و برای صیانت از محیط‌زیست کشورمان پای کار بیاییم. در این میان، شرکت توسعه نیشکر نیز به سهم خود، با اقدام‌های زیربنایی و مبتنی بر دانش، نقشی مهم در صیانت از محیط‌زیست و ارتقای آن داشته است؛ نقشی که به گفته معاون کشاورزی این شرکت، موجب شده این صنعت، به عنوان صنعت دوستدار محیط‌زیست معرفی شود.
کد خبر: ۱۱۷۰۰۶۰
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱ 07 June 2024

تابناک خوزستان: دکتر جعفر آل‌کثیر در گفتگو با روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر، ضمن گرامیداشت روز جهانی محیط‌زیست، به تشریح عملکرد شرکت توسعه نیشکر در این حوزه پرداخت و بیان کرد: این شرکت از ابتدای تأسیس، در حوزه کشاورزی با هدف بهبود مسائل محیط‌زیستی شروع به کار کرده و در این زمینه، در طراحی مزارع از سیستم «فارو»های انتها بسته استفاده نموده تا ضمن جلوگیری از هدررفت آب، بهره‌وری مصرف آب ارتقا یابد.

دستاوردی مهم در حوزه آبیاری

وی از کاهش مصرف آب به‌عنوان دستاوردی مهم در حوزه آبیاری مزارع نیشکر یاد کرد و گفت: در آبیاری مزارع، به‌جای استفاده از نهر خاکی به‌عنوان نهر واردآب، از سیستم آبیاری کم‌فشار با لوله «هیدروفلوم» استفاده شده؛ با این روش، میزان آب مصرفی برای تولید هر کیلوگرم شکر به طور معنی‌داری کاهش‌یافته است.

روش کنترل بیولوژیکی، از دیگر موضوعاتی است که دکتر آل‌کثیر آن را یکی از مزیّت‌های محیط‌زیستی صنعت نیشکر دانست و بیان کرد: برای مبارزه با آفت «کرم ساقه‌خوار» نیشکر، از روش کنترل بیولوژیکی با تکثیر زنبور «تلنموس» و رهاسازی آن در مزارع آلوده، استفاده می‌شود که از این طریق، ضمن جلوگیری از آلودگی ناشی از سم‌پاشی، کنترل پایدار این آفت محقق می‌شود.

برنامه‌ریزی برای افزایش برداشت سبز

معاون کشاورزی توسعه نیشکر به حرکت این شرکت در مسیر سبز اشاره و اعلام کرد که در حال حاضر، بیش از ۴۰ درصد مزارع به‌صورت سبز برداشت می‌شود؛ این در حالی است که پیش از شکل‌گیری شرکت توسعه نیشکر، برداشت مزارع در سایر واحدهای نیشکری تماماً بر اساس «برداشت سوخته» بود؛ اما با ایجاد شرکت توسعه نیشکر، با تحقیقات انجام شده، تغییر سیستم کشت (از داخل جوی به روی پشته‌های عریض) و همچنین برداشت ماشینی، روند برداشت سبز تسریع یافت و اکنون به بیش از ۴۰ درصد رسیده است.

آل‌کثیر در ادامه از همکاری شرکت توسعه نیشکر با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای افزایش برداشت سبز نیشکر خبر داد و اظهار کرد: با یاری خداوند، در آینده با ساخت ادوات و ماشین‌آلات موردنیاز، درصدد هستیم تا صددرصد محصول نیشکر را به‌صورت سبز برداشت کنیم و درعین‌حال، برنامه‌ریزی‌هایی برای تبدیل بقایای نیشکر به خوراک دام یا سایر محصولات صنعتی شده است.

وی تهیه کمپوست از باگاس نیشکر و کاربرد آن در مزارع را یکی از اقدامات تحقیقاتی این شرکت دانست و گفت: با این اقدام، ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی و افزایش محصول، وضعیت محیط‌زیست نیز بهبود می‌یابد.

احداث تصفیه‌خانه‌های مدرن پساب صنعتی و بهداشتی، راه‌اندازی سیستم تغلیظ ویناس و استفاده آن در خوراک دام و سایر موارد، راه‌اندازی سیستم جمع‌آوری گاز زیستی co2 در شرکت خمیرمایه و الکل رازی و استفاده از آن در صنایع، احداث سیستم خنک‌کننده «مه‌پاش» و کاهش چشمگیر مصرف آب فرایند تولید خلأ در کارخانه‌ها، نصب سیستم برخط در خروجی تصفیه‌خانه‌های پساب صنعتی و بهداشتی شرکت‌ها و همچنین گازسوز کردن کلیه کارخانه‌ها به‌جای استفاده از مازوت و گازوئیل، از دیگر دستاوردهای محیط‌زیستی در سال‌های اخیر است که معاون کشاورزی توسعه نیشکر به آن اشاره کرد.

ممنوعیت شکار در مزارع نیشکر

وی در پایان با بیان اینکه نیشکر حکم یک کمربند سبز دارد و درعین‌حال، زیستگاهی امن برای حیات‌وحش است، گفت: باتوجه‌به تفاهم‌نامه صورت‌گرفته با سازمان محیط‌زیست، شرکت توسعه نیشکر ضمن بهبود زیستگاه جانوران، از هرگونه شکار و آسیب رساندن به این موجودات جلوگیری کرده است.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار