به گزارش تابناک تبریز، جعفر صادقتبریزی صبح امروز در جلسه شورای اداری شهرستان تبریز
اظهار داشت: هر فرد روزانه بالغ بر 5 گرم نمک نیاز دارد که این نمک از طریق
سبزیجات و موادغذایی تامین میشود و دیگر نیازی نیست هنگام طبخ غذا و
همچنین سر سفره نمک به غذا افزوده شود.
وی افزود: همچنین در استان آذربایجانشرقی 3 برابر استاندارهای جهانی قند و شکر مصرف میکنیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: اگر ما تا هفت سال
آینده بتوانیم 15 درصد مصرف نمک و 7 درصد مصرف روغن را کاهش دهیم و در کنار
رعایت اصول تغذیه تنش و اضطراب را نیز 7 درصد کم کرده و مصرف لبنیات و
سبزیجات را افزایش دهیم میتوانیم جلوی مرگ زودرس را بگیریم.
وی بیتحرکی و سبک زندگی نامناسب را از مهمترین عوامل ابتلا به انواع
مختلف بیماریها اعلام کرد و افزود: پیش از این بیماریهای قلبی و عروقی در
سنین بالای 60 سال افراد را مبتلا میکرد اما اکنون مشاهده میشود که سن
بیماریهای قلبی و عروقی بین 30 تا 40 سال است.
وی اضافه کرد: شیوه زندگی ما مطلوب نیست از هردو نفر فوتی یک نفر در اثر بیماریهای قلبی و عروقی فوت میکند.
رئیس مرکز بهداشت آذربایجانشرقی اظهار داشت: هم اکنون سبک زندگی ما به سمت
یک زندگی سست، بیتحرک و غربی سوق داده میشود و همه این عوامل دست به دست
هم داده و موجب افزایش بیماریها میشود.
فشارخون، دیابت، بیماریهای قلب و عروقی، سکتهها و رفتارهای پرخطر میشود
وی با اشاره به شیوع انواع سرطان در کشور گفت: سرطان در بین استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و اردبیل رتبه اول را دارد.
تبریزی گفت: 65 درصد کارمندان، 50 درصد زنان و 43 درصد دانشآموزان چاق هستند یا این که اضافه وزن دارند.
وی تصریح کرد: جامعه جوان ما به سمت سالمندی سوق پیدا میکند و این جامعه
جوان در معرض ابتلاء به انواع بیماریهای دیابت، فشارخون، اضطراب،
بیماریهای قلب و عروقی، سکتهها بیماریهای مزمن و رفتارهای پر خطر است./فارس