زنجیره ارزشی برای ذخایر ژنتیكی گیاهی كشور تهیه می شود

کد خبر: ۲۱۷۲۷۸
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳ 23 April 2016


دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، تهیه زنجیره ارزشی را برای ذخایر ژنتیكی گیاهی كشور ضروری دانست و گفت كه تلاش می شود تا این زنجیره تهیه شود.

به گزارش ایرنا، مصطفی قانعی روز شنبه در حاشیه نشست ایجاد طرح مدرن سازی بانك ژن گیاهی ملی ایران و بازدید از این بانك در جمع خبرنگاران، گفت: بحث ذخایر ژنتیكی گیاهی مورد غفلت واقع شده زیرا برای آن یك زنجیره ارزشی تهیه نشده است.

وی این غفلت را به این دلیل دانست كه مشخص نشده كه این ذخایر به چه میزان می تواند اقتصاد ملی را متحول كند.

وی به نقش این بانك ژن گیاهی در تامین امنیت غذائی مردم و تولید بهترین ها برای مردم اشاره كرد و اظهار داشت: مردم مشتری بهترین هستند ولیكن زنجیره به هم وصل نیست در حالیكه با نهادینه كردن علم و فناوری در بخش كشاورزی، بهره وری چندبرابر می شود.

قانعی گفت: آنچه كه می تواند اقتصاد كشاورزی كشور را دانش بنیان كند این موسسه است و فرمایش مقام معظم رهبری آن بود كه آنجائی كه اقتصاد بزرگ داریم باید دانش در آن نفوذ پیدا كند.

وی افزود: حدود 20 درصد تولید ناخالص ملی برای غذا صرف می شود بنابراین 20 درصد اقتصاد كشور اگر دانش بنیان شود هم مردم و هم دولت و هم محققین نفع می برند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در خصوص حمایت از این دست از صنایع تاكید كرد: دولت برای این ذخایر ژنتیكی به دلیل اینكه هیچ برنامه ای در بحث های كلان كشور و سهم آن در ثروت كشور برایش مطرح نشده، ندارد.

وی گفت: برای حمایت از این بخش ابتدا بایستی یك برنامه تهیه شود كه از ابتدای زنجیره كه یك موسسه تحقیقاتی است شروع می شود تا جائی كه به بازار و فروش است، ختم می شود چون این برنامه را نداریم اگر دولت از ما مطالبه كند كه چه قانونی و چه مقرراتی و چه آئین نامه ای می خواهید و چه می خواهید بكنید چیزی در دست نداریم.

وی گفت: اكنون برای تهیه این برنامه آماده ایم كه اول نقشه راه را مشخص كنیم و بعد آن را تبدیل كنیم به مطالبه محققین از مسئولین و بالعكس كه انجام می شود.

قانعی تصریح كرد: بر اساس ماده 43 قانون رفع موانع تولیدی، برای حمایت از هر طرحی بایستی به عنوان دانش بنیان مطرح شود و طرح داده شود تا در دولت مورد تصویب قرار گیرد.

وی افزود: متاسفانه در این بخش برنامه ای برای تبدیل ذخایر ژنتیكی به تحول اقتصادی و فقرزدائی، به كارگیری مغزها و ارزش افزوده نداریم به همین دلیل در هیچ بخش توجهی به آن نمی شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینكه اگر زنجیره ارزشی درست شود، پاسخ هر خواسته ای را در ذخایر ژنتیكی داریم، اظهار داشت: از همین طریق می توانیم بازار ذخایر ژنتیكی را برای خلق ثروت ایجاد كنیم.

وی در خصوص زمان آغاز طرح تهیه نسخه امنیتی منابع ژنتیكی گفت: امیدواریم تا شش ماه آینده در دولت مصوباتی را بگیریم برای اینكه این حركت آغاز شود.

دكتر قانعی از بخش های مختلف بانك ملی ژن گیاهی ایران در كرج بازدید كرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
وبگردی
آخرین اخبار