ساماندهی ساختارهای پژوهشی و فناوری از برنامه‌های جهاد دانشگاهی است

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی گفت: یکی از اولویت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری ساماندهی ساختارهای پژوهشی و فناوری برای جلوگیری از موازی کاری است.
کد خبر: ۴۵۹۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱ 15 July 2017
به گزارش خبرگرازی تابناک به نقل از ایسنا،حمید امین اسماعیلی ، با بیان اینکه حوزه علم و فناوری یکی از حوزه‌های اصلی تمرکز جهاد دانشگاهی طی دو سه دهه اخیر بوده است، افزود: در حوزه علم روی دو بخش آموزش و پژوهش تمرکز  شده و در بخش فناوری نیز فرآیندی تدوین شده که بتوان پژوهش‌ها را به یک محصول و یا خدمت قابل ارائه در جامعه تبدیل کرد.

وی ادامه داد: برای تحقق این اهداف، زنجیره کاملی طراحی شده که از مطالعه و پژوهش آغاز و به تدوین دانش فنی و ارائه محصول و خدمات ختم می‌شود.

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به ساختارهایی که در این خصوص پیش‌بینی شده، یادآوری کرد: پژوهش عمدتا در پژوهشکده‌ها و مراکز خدمات تخصصی انجام می‌شود، اما تجاری سازی و تولید ثروت عمدتا به پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد سپرده شده است.

امین اسماعیلی تصریح کرد: البته هدف دیگر جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد بهبود فضای کسب و کار دانش‌بنیان برای این حجم از دانش آموختگان آموزش عالی کشور است.

به گفته امین اسماعیلی، هم اکنون دو پارک علم و فناوری در استان‌های کرمانشاه و البرز و 21 مرکز رشد تحت نظر جهاد دانشگاهی فعالیت دارند.

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی کشور با اشاره به خدماتی که به شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌ها ارائه می‌شود، اظهار کرد: این خدمات شامل محل استقرار، کارگاه‌های آموزشی، مشاوره در زمینه‌های حقوقی و مالی و ... است.

امین اسماعیلی در خصوص حمایت‌های مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز افزود: بخشی از این حمایت‌ها از طریق پارک‌های علم و فناوری و بخشی از طریق ارتباط با نظام بانکی و صندوق‌های تامین مالی صورت می‌گیرد.

وی در خصوص برنامه‌های آتی جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری نیز خاطرنشان کرد: یکی از جهت‌گیری‌ها آن است که هریک از واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور  در حداقل یک یا دو حوزه علمی و فناوری در منطقه خود و یا در بعد ملی سرآمد باشند.

مشاور رئیس جهاد دانشگاهی کشور  گفت: برنامه دیگر این است که نواقصی که در حوزه تامین مالی واحدهای فناور از مرحله مطالعه و پژوهش تا مرحله تولید محصول وجود دارد، مرتفع شود.

امین اسماعیلی ساماندهی ساختارهای پژوهشی و فناوری با هدف جلوگیری از موازی کاری را نیز از دیگر برنامه‌ها برشمرد و تاکید کرد: هدف این است این ساختارها همکاری بین بخشی داشته باشند و بتوانند از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.

وی افزود: این همکاری باعث می‌شود از موازی کاری بجز موارد ضروری که برای آن تقاضا وجود دارد، جلوگیری شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار