کد خبر: ۱۵۶۷۲
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱ 20 March 2015
به گزارش تابناک فارس و به نقل ار ایرنا، در این آیین که عصر پنجشنبه برگزار شد ،علاقمندان و برخی از دانش آموختگان دبیرستان عشایری در وصف بنیانگذار مدارس عشایری و معلم بزرگ ایل محمد بهمن بیگی اقدام به سرودن شعر و دیکلمه کردند.

از نقاط برجسته این آیین از حفظ خواندن برخی از تالیفات پنجگانه این استاد فرهیخته از جمله کتاب 'اگر قره قاج نبود 'که کاملا نثری شیوا و غنی از تمثیل و توصیف می باشد بوسیله پرورش یافتگان دبیرستان عشایری بود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز در این مراسم ضمن برشمردن گوشه ای از خدمات برجسته استاد محمد بهمن بیگی گفت :این انسان شایسته با برگزیدن حرفه معلمی در ادامه رسالت آگاهی بخشی پیامبران حاصل عمرش زدودن جهل و بیسوادی از دامن جامعه عشایری ایران بود.

دکتر حمزه سارویی اظهار داشت :امروز بخوبی آثار سواد اموزی محمد بهمن بیگی را بوسیله دانش آموختگان عشایری در حوزه های مختلف علمی جامعه ایران اسلامی و حتی فراتر از مرزهای جغرافیایی کشورمان شاهد هستیم .

وی ادامه داد: مدیران فرهنگی و علمی جامعه باید با الگوگیری و ارج نهادن از این خدمت بدون منت انسانی فرهیخته چون محمد بهمن بیگی با وحدت و یکدلی به اعتلای هر چه بیشتر ایران اسلامی بیاندیشند.

سکینه کیانی همسر محمد بهمن بیگی هم ضمن تشکر از شرکت کنندگان در این مراسم گفت : بهره گیری از تجربیات آموزشی بهمن بیگی می تواند راهگشای برخی از مشکلات فرهنگی کنونی جامعه امروزی و اعتلای آن باشد.

کیانی افزود: بهمن بیگی با توام کردن تئوری و عمل توانست نسلی را پرورش داده و تقدیم جامعه کند که هر کدام از این تحصیلکرده ها امروز در کسوت پزشک ، مهندس ، قاضی و وکیل در جای جای ایران پهناور به خدمت صادقانه به جامعه ایرانی مشغول هستند.

زنده یاد محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود. وی کارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز کرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از 10 هزار معلم تربیت کرد و موسسات مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستاپزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.

وی همچنین توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال 1353 به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند.

علاوه بر آثار فاخری از جمله عرف و عادت در عشایر فارس ، بخارای من ایل من ، اگر قره قاج نبود ، به اجاقت قسم ،تاریخچه مختصری از فعالیتهای اداره کل اموزش عشایر و طلای شهامت که توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر و تقریر درآمده است،شاگردان این انسان فرهیخته نیز کتابهای زیادی پیرامون شخصیت، اقدامات و اثرات کار فرهنگی ایشان منتشر کرده اند.

براساس این گزارش ، تاکنون علاوه بر آثار مکتوب یادشده فیلم ها یی با عناوین ؛ مدرسه ای که باد برد، اگر بهمن بیگی نبود!، چادرهای سفید ، فرصت ، و دو مستند معلم و الفبای معجزه گر پیرامون زندگی ، شخصیت و اقدامات فرهنگی محمد بهمن بیگی ساخته و از سیمای کشور پخش شده است .

بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار