دبیر انجمن رادیولوژی استان کرمانشاه با بیان اینکه رادیولوژی کار تخصصی است، گفت: مداخلات سایر رشته‌ها از جمله زنان و زایمان در انجام کارهای رادیولوژی مانند سونوگرافی قابل قبول نیست.
کد خبر: ۵۲۱۳۲۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸ 08 November 2017
به گزارش خبرگزاری تابناک به نقل از ایسنا،سعید عزیزپور به مناسبت روز "رادیولوژی" (17 آبان)، با بیان اینکه رادیولوژی جزو رشته‌های اصلی تشخیصی محسوب می‌شود، گفت: تقریبا تمام رشته‌های پزشکی به نوعی با رادیولوژی سر و کار دارند، زیرا برای اطلاع از وضعیت داخلی بدن رادیولوژی یکی از روش‌های اصلی تشخیصی محسوب می‌شود.

وی افزود: رادیولوژی مواردی مانند رادیوگرافی ساده و رنگی، رادیوگرافی رایانه‌ای(سی تی اسکن)، ام آر آی و سونوگرافی را شامل می‌شود که همه این موارد در رشته‌های مختلف پزشکی از جمله زنان و زایمان، ارتوپدی، داخلی، مغز و اعصاب، جراحی و سایر رشته‌ها کاربرد تشخیصی دارد.

عزیزپور خاطرنشان کرد: امروزه نوع دیگر رادیولوژی با عنوان "رادیولوژی مداخله‌ای" ایجاد شده که بوسیله آن برخی ضایعات و تومورها تشخیص داده شده و درمان می‌شود و از این طریق رادیولوژی کاربرد درمانی هم پیدا کرده است.

دبیر انجمن رادیولوژی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به وجود حدود 60 رادیولوژیست در بخش‌های خصوصی و دولتی در استان، گفت: اگر این تعداد به طور مناسب در سطح استان توزیع شود، برای جمعیت دو میلیون نفری استان کفایت می‌کند.

عزیزپور به مشکلات رادیولوژیست‌ها هم اشاره کرد و افزود: متاسفانه مسئولین وزارت بهداشت دیدگاه خوب و مثبتی به این رشته ندارند و علی رغم اینکه رادیولوژی رشته تخصصی است، به سایر رشته‌ها اجازه فعالیت در این زمینه را می‌دهند.

وی افزود: یک متخصص رادیولوژی چهار سال دوره تخصص این رشته را گذرانده و از آنجا که کاری تخصصی و فوق تخصصی است باید فردی کار رادیولوژی را انجام دهد که تخصص این کار را دارد، اما شاهدیم به متخصصین زنان و زایمان اجازه داده می‌شود برای کار تشخیصی سونوگرافی را خودشان انجام دهند که این نوعی خودارجاعی بوده و اشتباه است.

عزیزپور تصریح کرد: از طرفی تعرفه‌های بخش رادیولوژی با این همه هزینه‌هایی که صرف راه اندازی مرکز رادیولوژی و خرید تجهیزات و وسایل می‌شود نسبت به تعرفه گذاری در سایر رشته‌ها کم بوده و کم لطفی صورت گرفته است.

وی افزود: حتی بعد از دو سال در برخی موارد نه تنها تعرفه‌ها را افزایش نداده، بلکه کاهش هم می‌دهند.

این رادیولوژیست، میزان مالیات برای افراد شاغل در این رشته را بالا دانست و اظهار کرد: متاسفانه مسئولین مالیات تنها مراجعات بیماران را می‌بینند و از هزینه‌هایی که برای این کار می شود، اطلاع چندانی ندارند.

عزیزپور مشکل دیگر رادیولوژیست‌ها را عدم پرداخت به موقع مطالباتشان از سوی بیمه‌ها عنوان کرد و افزود: بعضا برخی بیمه‌ها 10 تا 12 ماه است بدهی‌های خود را پرداخت نکرده‌اند.

دبیر انجمن رادیولوژی استان کرمانشاه با اشاره به سختی کار رادیولوژیست‌ها، گفت: درست است کارهای مراقبتی و محافظتی در برابر اشعه مورد استفاده در رادیولوژی انجام می‌شود، اما به هر حال رادیولوژیست‌ها با این اشعه برخورد دارند و این درحالیست که سختی کار برای آنها لحاظ نمی‌شود، البته امسال مجلس در حال پیگیری این موضوع است که امیدواریم به نتیجه 
برسد.


منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار