مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد:

سرانه مطالعه در استان یزد بالاتر از میانگین کشوری است

گروه استان‌ها - مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی یزد از عضویت فعال بیش از ۱۰۳ هزار یزدی در کتابخانه‌ها و اهدای ۳۸ هزار جلد کتاب توسط خیران استان خبر داد.
کد خبر: ۱۲۱۰۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۴ 11 November 2025

سرانه مطالعه در استان یزد بالاتر از میانگین کشوری است

به گزارش خبرنگار تابناک از استان یزد، «محسن رفیعی» مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی و کتابدار با اشاره به مشارکت گسترده مردم در ترویج فرهنگ مطالعه گفت: هم‌اکنون هشت درصد از جمعیت استان عضو فعال کتابخانه‌های عمومی هستند و از ابتدای سال تاکنون، مردم نیک‌اندیش یزد بیش از ۳۸ هزار جلد کتاب به این مراکز اهدا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در همین مدت حدود سه هزار جلد کتاب نیز از محل اعتبارات داخلی خریداری شده است، افزود: استان یزد دارای ۱۱۳ باب کتابخانه عمومی است و به ازای هر ۱۱ هزار و ۷۹۰ نفر، یک کتابخانه فعال وجود دارد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد سرانه کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان را ۱.۹ جلد برای هر نفر عنوان کرد و ادامه داد: این میزان بالاتر از میانگین کشوری است. وی ادامه داد: در حال حاضر سرانه زیربنایی کتابخانه‌ها در استان ۵.۷ مترمربع به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت است.

وی با اشاره به راه‌اندازی نخستین کتابخانه سیار شهرستان یزد و استقبال گسترده از آن اظهار کرد: با توجه به نتایج مثبت این طرح، ایجاد کتابخانه‌های سیار در شهرستان‌های اردکان و اشکذر نیز در دستور کار قرار دارد.

رفیعی همچنین از بهره‌برداری فاز دوم توسعه کتابخانه مرکزی یزد با اعتبار ۱۶ میلیارد تومان خبر داد و یادآور شد: در این طرح، سالن جدیدی با ظرفیت ۲۰۰ نفر و ۱۰۰ صندلی برای بخش خواهران اضافه شده است.

وی بازسازی کتابخانه‌های قدیمی استان از جمله کتابخانه آیت‌الله حائری اردکان و امام هادی(ع) مهریز را از دیگر اقدامات نهاد برشمرد و تصریح کرد: در کنار این طرح‌ها، بازطراحی کتابخانه شهید ساداتی و برنامه‌ریزی برای ساخت کتابخانه مرکزی اردکان نیز در حال انجام است.

رفیعی با اشاره به نقش خیرین در توسعه فضاهای فرهنگی، از احداث کتابخانه جدید نعیم‌آباد با کمک نیکوکاران خبر داد و افزود: با افتتاح این پروژه، دسترسی مردم به خدمات کتابخانه‌ای افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی از اجرای طرح «زنگ کتابخوانی» در ۳۷ مدرسه کمتر برخوردار استان خبر داد و گفت: هدف از این طرح، جایگزینی یک ساعت مطالعه گروهی به‌جای درس انشا و ترویج فرهنگ مطالعه در میان دانش‌آموزان است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی یزد همچنین از انتخاب سه روستای اسفندآباد، نصرآباد و عصمت‌آباد به عنوان «روستاهای دوستدار کتاب» خبر داد و بیان کرد: برنامه‌های متنوعی از جمله مسابقات کتابخوانی، نشست‌های رونمایی و جلسات قصه‌گویی نیز در هفته کتاب برگزار می‌شود.

رفیعی در پایان با اشاره به شعار هفته کتاب امسال با عنوان «بخوانیم برای ایران» گفت: نهاد کتابخانه‌ها با اجرای پویش «اهدای کتاب، اهدای دانایی» و برنامه‌های فرهنگی گوناگون تلاش دارد تا کتابخوانی را به یکی از ارکان اصلی زندگی مردم تبدیل کند.

 

آخرین اخبار