سرپرست اداره کل شیلات خوزستان گفت: زیرساخت‌های لازم برای تولید سالانه پنج هزار تُن ماهی "باس"دریایی در خوزستان فراهم شد.
کد خبر: ۱۰۸۳۵۱۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۷ 23 December 2022

به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا مهرداد محمدی دوست در نشست بررسی ظرفیت‌های آبزی پروری آبادان در سرسرای اداری معاونت امور اقتصادی استانداری خوزستان در اهواز افزود:توسعه تولید تجاری ماهی باس دریایی آسیایی یکی از طرح های اولویت دار شیلات خوزستان است و بر اساسی برنامه ریزی به عمل آمده با زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های ایجاد شده تولیدپنج هزارتُن ماهی باس دریایی در خوزستان هدف گذاری شده است.

وی اجرای طرح آزمایشی تولید تجاری ماهی باس دریایی آسیایی در آبادان را موفقیت آمیز خواند و بیان کرد: گسترش حدود یک‌هزار و ۵۰۰ طرح آبزی پروری در آبادان و تولید پنج هزار تُن ماهی نیز در سطح خوزستان پیش‌بینی شده است.
محمدی دوست آمار اشتغال بخش شیلات در آبادان را ۲۱ هزار و ۱۹۰ نفر اعلام کرد و گفت: در سه بخش صید و صیادی حدود ۱۹ هزار و ۸۸۰ نفر، ۶۰۰ نفر در حوزه آبزی پروری و ۷۱۰ نفر در بخش صنایع تبدیلی و بازار به صورت مستقیم در آبادان فعالیت می‌کنند.
وی افزود: تعهد اشتغال شیلات در شهرستان آبادان امسال ۱۱۰ نفر بوده است که با ۱۱۲ درصد رشد به ۱۲۴ نفر رسیده است.
محمدی دوست به میزان تولیدات شیلاتی در شهرستان آبادان اشاره کرد و ادامه داد: تولید میگوی پرورشی خوزستان یکهزار و ۳۰۰ تُن بوده است که ۹۲۲ تُن در مجتمع چوئبده آبادان و ۳۷۸ تُن در منابع آبی دیگر و مزارع منفرد برداشت شده است.

وی ادامه داد: پرورش ماهیان گرمابی در خوزستان نیز سه هزار و ۶۵۰ تُن و استحصال آبزیان دریایی حدود ۲۴ هزار تُن بوده است.
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان، اجرای طرح آزمایشی تولید تجاری ماهی باس دریایی آسیایی در آبادان را موفقیت آمیز خواند و بیان کرد: این طرح با حداقل ۲و مخزن ۱۵۰ مترمکعبی با تولید چهار تُن توجیه اقتصادی دارد که تا ظرفیت بالاتر در نخیلات و استخرهای ۲ منظوره استان قابلیت پرورش دارد.
محمدی دوست گفت: باس دریایی آسیایی یک ماهی صادراتی و مقاوم به شوری است که به دلیل رشد سریع، تکثیر آسان و پذیرش غذای فرموله جزو بهترین ماهیان پرورشی اقتصادی دنیا محسوب می‌شود که در مدت پنج ماه به بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم می‌رسد که مناسب بازار است.
وی بیان کرد: از مسوولان پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور درخواست می کنیم برخی مطالعات زیست محیطی مورد نیاز را بررسی و تکمیل کنند.
رحمت‌اله پریچهر رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه توسعه تولید تجاری ماهی باس دریایی آسیایی در خوزستان یکی از طرح های اولویت دار شیلات خوزستان است گفت: اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ تاکنون ابلاغ نشده است و باتوجه به اینکه اقتصادی کردن تولید و بهبود وضعیت معیشت کشاورزان و نخلداران در کنار مزارع بسیار مهم و ارزشمند است، به محض تامین اعتبار آمادگی برای عملیاتی کردن این اقدامات وجود دارد.

آقارضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان نیز به ظرفیت های آبزی پرروی در خوزستان اشاره کرد و گفت: یک سوم آب‌های سطحی کشور در خوزستان جاری است و این ثروت خدادادی شرایط مساعدی برای آبزی پروری فراهم کرده است.

وی گفت: مخازن سدهای خوزستان نیز شرایط خوبی برای توسعه آبزی پروری دارند ضمن آنکه پرورش ماهی در قفس های دریایی نیز مورد توجه قرار گیرد.

سالانه خدود ۸۷ هزار تُن آبزیان پرورشی گرمابی و سردابی در خوزستان تولید می‌شود.

برچسب ها: پرورش ماهی ، خوزستان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار