وزیر نفت در نشست زنده تلویزیونی سیمای مرکز خوزستانتشریح کرد:
در صورت سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز در خوزستان مشکل اشتغال آن حل می شود.
کد خبر: ۲۸۷۶۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵ 30 August 2016
وزیر نفت روز دوشنبه در سفر به استان خوزستان از چند طرح نفتی بازدید کرد و از منطقه محروم ملاشیه در حاشیه شهر اهواز هم بازدید نمود و از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات مردم قرار گرفت. وی همچنین دوشنبه شب در یک نشست زنده تلویزیونی در سیمای مرکز خوزستان وضعیت تولید و صادرات در طول دوره سه ساله دولت تدبیر و امید را تشریح و اظهار کرد: در دوره تحریمها میزان تولید نفت افت کرد و تقریبا با یک میلیون بشکه کاهش در ابتدای دولت تدبیر و امید تولید روزانه نفت به حدود 2 میلیون و 700هزار بشکه در روز کاهش یافت.

وی افزود: در آن دوره میزان صادرات نفت خام و میعانات کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود اما هم اکنون میزان صادرات نفت خام و میعانات به 2 میلیون و 500 هزار بشکه و میزان تولید نفت خام به تنهائی به 2 میلیون و 100 هزار بشکه در روز رسیده است.

زنگنه با اشاره به اینکه برای دست یابی به مقام دوم تولید کننده نفت اوپک نیاز به گذر زمان هست، تصریح کرد: امروز در زمینه تولید نفت خام حتی از عراق هم عقب تر هستیم و با برنامه ریزیهای انجام شده در آینده به این جایگاه دست خواهیم یافت.

وی با اشاره به اینکه عراق با سرمایه گذاریهای خوب در بخش نفت و گاز در تولید نفت به جایگاه مناسبی رسیده است گفت: تولید روزانه نفت عراق در حال حاضر روزانه چهار میلیون و 200 هزار بکشه است.

وی گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته در کشور و در زمینه های نفت و گاز هیچگونه سرمایه گذاری انجام نشده است. ما باید به صورت اساسی در صنعت نفت سرمایه گذاری کنیم زیرا تمامی پتانسیل سرمایه گذاری در این بخش را داریم.

وی در خصوص میدانهای مشترک نفتی با عراق تصریح کرد: در حال حاضر ایران در غرب رودخانه کارون با کشور عراق دارای میادین مشترک نفت و گاز شامل یاران شمالی و جنوبی ، آزادگان شمالی و جنوبی و یاد آوران می باشد.

وزیر نفت افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید میزان تولید نفت از این میادین تنها 70 هزار بشکه در روز بود که با کارها و تدابیر انجام شده در حال حاضر میزان تولید روزانه نفت در این میادین به 215 هزار بشکه در روز رسیده و امیدواریم تا پایان امسال به 300 هزار بشکه در روز برسد. 
زنگنه اظهار کرد در حال حاضر از لحاظ تولید نفت در میادین ذکر شده با کشور عراق مساوی هستیم اما در تلاشیم تا این میزان را طی دو تا سه سال آینده به 700 هزار بشکه در روز برسانیم.

وزیر نفت در خصوص وجود مشکل بیکاری در استان خوزستان گفت:خوزستان در شاخصهای مختلفی توسعه پیدا کرده است و بجز نفت در صنایع مادر و اصلی و نیز کشاورزی و صنایع تبدیلی آن نیز رشد قابل محسوسی داشته است.

زنگنه گفت : خوزستان در پتروشیمی یکی از غولهای بزرگ خاور میانه است و در تولید نفت جایگاه اول کشور را دارد به طوریکه بیش از دو سوم نفت کشور را تولید می کند.

وی اذعان کرد: جنگ تحمیلی آسیبهای زیادی به خوزستان زد و روند توسعه را در استانهای خوزستان کرمانشاه و کردستان که درگیر جنگ بودند کند کرد.

وزیر نفت گفت: آینده استان خوزستان را بسیار روشن می بینم و امیدوارم با توجه به پتانسیلهای موجود بخصوص نفت و گاز در استان خوزستان و نیز وجود جوانان تحصیلکرده و با دانش سرمایه گذاری لازم در این استان صورت گیرد تا شاهد بیکاری جوانان نباشیم.

وی خاطر نشان کرد: صنایع پالایشگاهی استان خوزستان صنایع سرحال و قوی هستند به طوریکه این صنایع می توانند بجز ماشین آلات دوار همه چیز یک پالایشگاه را بسازند.

وزیر نفت با اشاره به اینکه تا کنون در تولید نفت و سرمایه گذاری در این بخش خوب عمل نکرده ایم گفت: صنایع نفتی ما الان مستهلک شده اند و به آن آسیب وارد شده و به تناسب مردم اطراف این تاسیسات هم آسیب دیده اند. 

وی گفت: این موارد نیاز به سرمایه گذاری زیادی ندارد و باید تنها به آن توجه کرد و دولت هم به آن توجه می کند و صنعت نفت هم کمک خواهد کرد.

دست وزارت نفت برای کمک کردن بسته است
وزیر نفت گفت: در حال حاضر پولی که از صادرات نفت به دست می آوریم بجز مبلغ کمی از آن مابقی به خزانه واریز می شود به همین دلیل نمی توانیم در مسائل اجتماعی کمک زیادی بکنیم.

وی تصریح کرد: اخیرا از رییس جمهور مجوزی جهت سرمایه گذاری هایی که که در حال انجام است اخذ نموده ایم که سه درصد سود این سرمایه گذاری ها صرف بهبود اجتماعی محیط اطراف شود. بنابراین اگر نسبت به سرمایه گذاری مخصوصا سرمایه گذاری در حوزه نفت توجه ویژه ای صورت گیرد محیط خوزستان مطلوب خواهد شد.

وزیر نفت گفت: سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز در خوزستان موجب درونزا کردن کار در خوزستان و ایجاد اشتغال در خوزستان شده و این استان از لحاظ کسب ثروت هم دچار تحول شده است.

زنگنه در ادامه افزود: اگر صنعت نفت در خوزستان سرحال باشد بخش عمده خوزستان هم بدون معضل خواهد بود و اگر صنعت نفت در خوزستان بیمار باشد بخش عمده خوزستان هم بیمار خواهد بود.

زنگنه افزود: پس بخاطر خوزستان هم که شده همه باید تلاش کنیم که نفت در استان راه بیافتد و نباید مانع بر سر توسعه نفتی استان ایجاد نماییم.

وی اضافه کرد: سرمایه گذاری در حوزه نفت در خوزستان لازم است و امروز با وحدت خوبی که در استان وجود دارد و نیز با همدلی ائمه جمعه ، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی می توانیم چرخ توسعه استان را بیشتر به گردش در بیاوریم.

وی گفت : البته مراکر حرفه آموزی هم باید در استان فعالتر شوند تا در همه زمینه ها نیروی انسانی مجرب تربیت نمایند.

بیش از 73 درصد نیروهای پیمانکاری استان خوزستان بومی هستند
وزیر نفت در ادامه گفت: تصور اشتغال به معنی استخدام در دولت اشتباه است زیرا ماشین دولت پر است و جایی برای مسافر جدید ندارد.

وی گفت: در حال حاضر دولت موظف است تا فضا را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کند تا به این شکل ضمن سرمایه گذاری در منطقه نسبت به اشتغال جوانان همان منطقه کمک شایانی نماید.

زنگنه گفت: طبق گزارش معاون استاندار خوزستان 73 درصد نیروهای پیمانکاران این استان بومی هستند که این آمار خوب و قابل قبولی است.

وی با اشاره به اینکه نمی توان اشتغال غیر خوزستانی در این استان را ممنوع کرد، افزود: در حال حاضر مشکل اصلی این استان عدم سرمایه گذاری جدی در آن است که به راحتی می توان در بخشهای پتروشیمی و نفت سرمایه گذاری کرده و مشکل بیکاری جوانان را رفع کرد.
وی گفت: اگر سرمایه گذاری کنیم خود بخود مشکل بیکاری جوانان رفع می شود و اگر مراکز فنی و حرفه ای فعالتر شود درصد اشتغال نیروهای بومی هم افزایش خواهد یافت.

برخی تفکرات افراطی نمی خواهند بگذارند تا دولت فعلی مشکلات اقتصادی مردم را رفع کند
وزیر نفت افزود: برخی تفکرات افراطی مانع سرمایه گذاری دولت هستند و مرتب مانع ایجاد می کنند تا حرفشات را به کرسی بنشانند و دولت را ناکارامد جلوه دهند.

وی گفت: اگر این تفکر کنار برود و سرمایه گذاری شکل بگیرد بسیاری از مشکلات کشور حل می شوند هر چند این افراد قبل از اینکه به دولت ایران آسیب بزنند به ملت ایران آسیب وارد می کنند.

زنگنه گفت: همین تفکرات در زمان دولت خاتمی باعث شد تا جز یک سرمایه گذاری در دارخوین خوزستان همه سرمایه گذاریهای نفتی به درون دریا برود که اگر این امر در خوزستان رخ می داد امروز چیزی بنام بیکاری در آن معنی نداشت. 

وزیر نفت اذعان داشت: اکنون تمام دولت تجهیز شده تا طرحهای نیمه تمام منطقه پارس جنوبی را امسال یا سال آینده به اتمام برسانیم تا تولید نفتمان با قطر مساوی شود.

وزیر نفت تصریح کرد: ما باید برای اعتلای کشور از آبروی خودمان هم هزینه کنیم و من دست هر سرمایه گذار در ایران را می بوسم.

با خشک کردن هورالعظیم برای اجرای طرحهای نفتی مخالف هستم
وی در خصوص پیوستهای زیست محیطی در اجرای طرحهای نفتی هم گفت: قطعا همه طرحها باید با پیوست زیست محیطی انجام شود و این وظیفه محیط زیست است که طرحی که پیوست زیست محیطی ندارد را متوقف کند.

وی گفت: موقعی که گفتند می خواهیم هور العظیم را خشک کنیم تا از آن نفت تولید کنیم من گفتم این جنایت است زیرا خشک کردن هور معنی ندارد.

استاندار خوزستان نیز در این نشست مشترک اظهار کرد: وزیر نفت به نمایندگی از دکتر روحانی و هیات دولت به استان سفر کرده است تا اوضاع استان را بررسی کرده و طی گزارش به دولت ارائه نماید. 

وی گفت: وزیر نفت در سفر یک روزه به خوزستان از پروژه هایی در حوزه نفت هم بازدید کرد و در شورای برنامه ریزی استان و نیز نشست سرمایه گذاری در حوزه نفت شرکت نمود.
وی افزود: همچنین وزیر نفت نشستی با فعالان بخش خصوصی در بخش نفت و گاز داشت و آنها درخواستهایی برای تسهیل در امر سرمایه گذاری داشتند که وی برای رفع مشکلاتشان اعلام آمادگی کرد.

وی گفت چند درخواست از وزیر نفت داشتیم که در بخش پتروشیمی، بین شهرهای ماهشهر و امیدیه شهرک پتروشیمی ایجاد شود که وی اعلام آمادگی کرد.

استاندار خوزستان تصریح کرد: همچنین درخواست کردیم که وی در دولت وزیر معین استان خوزستان باشد که به این درخواست هم پاسخ مثبت داد.


منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار