کد خبر: ۴۵۵۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۷ 08 July 2017
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: متاسفانه قبح استعمال قلیان در جامعه ما کمتر از سیگار است در حالی که مصرف هر قلیان معادل مصرف 80 تا 100 نخ و مضرات آن بسیار بیشتر از سیگار است.

ناصر ضیغمی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات با شعار "دخانیات تهدیدی برای توسعه" در سالن جلسات مرکز بهداشت خوزستان، اظهار کرد: در مطالعه‌ای که در سال 95 در کشور با موضوع مصرف دخانیات در افراد بالای 18 سال انجام شد، در سطح ملی سابقه مصرف دخانیات در افراد بالای 18 سال در خانم ها 8 درصد بوده و در مردان 38 درصد بوده که رقم بسیار بالایی است و این رقم در هر دو جنسیت در مجموع 22 درصد سابقه مصرف دخانیات داشتند.  

وی با بیان اینکه این رقم در سطح خوزستان کمتر از 3 درصد بانوان بالای 18 سال سابقه و مردان کمتر از 30 درصد است. در مقایسه بین شهر و روستا این رقم تقریبا 24درصد است ،افزود: اگر چه استان ما نسبت به سایر استان ها شرایط بهتری دارد اما رقم 3 درصد بانوان و30 درصد مردان آمار قابل توجه نگران کننده ای است. 

 معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به رواج  مصرف قلیان در جامعه و بی تفاوتی و بی توجهی خانواده به آن علی رغم وجود مضرات فراوان در مقایسه با استعمال سیگار، یادآور شد : قبح استعمال قلیان در جامعه ما کمتر از سیگار است و مصرف هر قلیان معادل مصرف 80 تا 100 نخ است.مضرات قلیان بیشتر از سیگار است.

ضیغمی گفت: استفاده مشترک از لوله قلان می تواند باعث بروز سل شود. ماده ای که به عنوان ماه عسل در قلیان به کار می رود حاوی ترکیبات بسیار خطرناک و کشنده سرطانزای بنزن و فلزات سنگین است که موجب سرطان پروستات می شود.

وی تأکید کرد: به خاطر ریخته شدن قبح مصرف در خانواده و جامعه، قلیان یکی از مواردی است که باید برای از بین رفتن گرایش مصرف و تقاضای آن در جامعه کار فرهنگی و فرهنگسازی کرد. 

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: ایران متعهد شده که تا سال 1404 شمسی برخی اهداف را در خصوص کاهش استعمال دخانیات محقق کن که در این سند 13 هدف برای کشور ما تعریف شده است.

به گفته ضیغمی براساس مطالعه سال 96 در کشور با فزایش سن تا 54 سالگی شاهد افزایش مصرف دخانیات هستیم زیرا بسیاری از بیماری ها از سن 50 سال آشکار می شوند.

وی بیان کرد: در شهر 15.5 درصد و در روستا 14 درصد روستاییان سابقه مصرف سیگار و دخانیات دارند اما مصرف دخانیات در افراد با سطح درآمد بیشتر کمتراز 12 درصد است در حالیکه همین آمار در افراد با سطح درآمد پایین تر 15 درصد است.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: 66درصد موارد برونشیت و سرطان ریه و 38 درصد بیماری های حاد تنفسی(آسم) به خاطر مصرف دخانیات است در 79 تنباکوی وارداتی بررسی شده 693 مورد آنالیز انجام شد.

ضیغمی با اشاره به آمار موارد جدید مصرف دخانیات گفت: عوامل خطر مرتبط در افراد جدیدی که سیگار مصرف می کنند این میزان 4 درصد  و در مردان نزدیک به 25 درصد و آمار مجموع در هر دو جنسیت در موارد جدید 14درصد است. 

وی تصریح کرد: جامعه هزینه قابل توجهی را برای دخانیات می دهد که کمرشکن است و به جامعه تحمیل می شود به طوری که در جهان هر 6 ثانیه یک نفر به خاطر مصرف دخانیات و مواد دخانی جان خود را از دست می دهد. 

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: 162 طرح برای ساخت مراکز بهداشت غیرضمیمه(مراکز خدمات سلامت جامعه) درسطح استان ساخته شده که در بسیاری از آنها مرکز ویژه ترک سیگار با کادر آموزش دیده وجود دارد اما متأسفانه در اهواز با کمبود فضا مواجه هستیم ولی شهرداری و شورای شهر اهواز همکاری خوبی با نداشتند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار